Koje promene donosi 4G?

MOŽDA VAM SE JOŠ SVIDI…

31 Responses

 1. kucni aparati kaže:

  super je 4g odnedano imam i odlican je

 2. Nale kaže:

  Moram da dodam da 4G kartica ne radi kao LTE ukoliko je pre paid. To kod konkurencije ne postoji. U Užicu u poslovnici nas dva puta šetaju, a pri tom pola sata čekate na red i uopšte ne znaju u čemu je problem, čude se… A na sajtu lepo piše da je LTE i 2017.godine i dalje rezervisan samo za post paid. Ne verujem da ni stariji ni mlađi u poslovnici NE ZNAJU taj podatak te se čude, već je to pogrešna politika firme.A ja sam uz moj post paid kao stalni korisnik posle tri šetnje po poslovnici jedva dobila LTE. Naravno da H nije 4G već pojačan 3G signal.Ali eto,kada ste uporni iz trećeg čekanja u maratonskom redu, klikne vam neko i obeleži 4G da bi „proradio“. A tek što plaćam 3G dodatno što nigde nema svakog meseca jer su mi to tek nakon potpisivanja ugovora dodali jer sam uzela telefon sa 3G mrežom. Jok, uzeću sa 1G. Sramota.

 3. Peca kaže:

  Zašto se plaća naknada za korišćenje 3G usluge? Nije velika ali je besmislena i bespotrebna.

  • Una Zabunov kaže:

   Poštovani Peco, Kupovinom postpaid paketa sa 3G telefonom, u obavezi ste da tokom trajanja ugovorne obaveze plaćate naknadu za 3G uslugu. Srdačan pozdrav

 4. Mladen kaže:

  Postovani, mogu li zameniti SIM karticu BIZ300 (pib :101052694) za mikro SIM 4G ..? Posedujem odgovarajuci telefon.

  • Una Zabunov kaže:

   Poštovani Mladene, kako ste poslovni korisnik molimo Vas pozovite Korisnički servis 064/785 ili pošaljite e-mail na adresu mojbiznis@telekom.rs kako bi proverili. Srdačan pozdrav.

 5. Branislav kaže:

  Danas sam bio neprijatno iznenadjen kada su mi na mts pultu saopstili, nakon sto sam trazio 4g karticu, da moja pretplata to ne podrzava. Napomenuo sam da pored osnovne pretplate doplacujem dopunsku uslugu 3gb interneta. Ni to nista ne znaci. Ovo je neverovatno i nelogicno po vise osnova. Prvo, cemu uopste ta diskriminacija? Drugo, cemu internet doplata ako ne mogu da koristim punu uslugu? Koja je svrha 4g, ako ne internet? Drugim recima, zasto je neophodno da imam jaci paket po pitanju telefoniranja, kako bih bio kvalifikovan za 4g? Zar je to privilegija?

  • Una Zabunov kaže:

   Poštovani Branislave,

   Za sada je procedura takva, ali nastojimo da u narednom periodu usluga bude dostupna za sve tarife. Hvala na razumevanju. Srdačan pozdrav

 6. sasa kaže:

  veoma lep tekst i koristan sve pohvale autoru i puno uspeha u radu

 7. Nebojša Janković kaže:

  Poštovanje,
  za tehnički deo implementacije nemam veću zamerku iz dana u dan se vidi povećanje pokrivenosti Lte signalom. Problem nastaje sa dozvolama koji paket može da koristi Lte ali se neću ponavljati. Problem koji je opet jako restriktivan jeste da ste dozvolili 4g samo na APN ‘gprswap’!? Molim Vas rešite ovakve stvari jer kod konkurencije ovo ne postoji!

 8. Srđan kaže:

  Poštovani,prilikom zamene sim kartice za sim 4G nisam dobio korsničko ime i pin. Karticu sam dobio preko PTT. Kako do toga sada ?
  Hvala

 9. Dragomir kaže:

  Imam tel. Lenovo P70 sa LTE (paket Miks XL), na njemu podešeno „LTE/WCDMA/GSM auto“ a na APN gprswap (po savetu vaših stručnjaka, nakon poziva kol centra, dobio posle 48 sati odgovor emailom). Kartica je, naravno, USIM. U centru NS (80 m od zgrade pošte) ne mogu da se ukačim na LTE. Gde je problem? Možda preciznije podešavanje APN?

 10. Tomic kaže:

  Na prepaid-u sam od osnivanja Telekom Srbije, na postpaidu 3 godine ali koliko vidim raskinucu sva 4 postojeca ugovora sa njima za fiksni iptv i mobilne telefone samo iz prostog razloga sto se vrsi diskriminacija korisnika na osnovu visine mesecne pretplate. Konkretno u vezi 4g usluge sto nije omogucena svima. Stvar nije oko tehnicke prirode sto bi rekli (zavrsio sam studije informatike i telekomunikacija) tako da mi niko tu pricu ne moze servirati. U pitanju je politika firme da se natera sto veci broj lica da predje na visu cenu pretplate. Ukoliko ne dodje do promena u tom pogledu i pogodnostima prilikom obnove ugovora (jer do sad nisam imao nikakvih pogodnosti za tolike godine) bice povlacenja mojih ugovora i blize rodbine kao i kumovog preduzeca jer sam mu ja toplo preporucio Telekom za njega i radnike.

 11. Dragan kaže:

  Postovani,

  Kako se dobija korisnicko ime i PIN za koriscenje aplikacije mts TV GO?

  Hvala,
  Dragan

  • Una Zabunov kaže:

   Poštovani Dragane, nakon uspešnog preuzimanja mobilne aplikacije, da biste koristili uslugu mtsTV GO potrebno je da u predviđena polja unesete vaše korisničko ime i lozinku. Ukoliko ste novi korisnik , korisničko ime i lozinku ćete dobiti prilikom potpisivanja ugovara, odnosno, ukoliko ste postojeći korisnik, prilikom zamene SIM kartice (za novu uSIM karticu). Dobićete i administrativni PIN kod (Admin PIN) 1234, koji služi za kreiranje podprofila, roditeljsku kontrolu i podešavanje parametara naloga. Preporučujemo vam da dobijeni Admin PIN broj promenite (opcija u okviru aplikacije).

 12. Dusan kaže:

  Postovani

  Po kom pravilu korisnici koji imaju pakete vece od 2000din mesecno, mogu koristiti 4g mrezu, ( ne brisite komentar nego lepo odgovorite)

  • Una Zabunov kaže:

   Poštovani Dušane, ne brišemo komentare već oni prolaze kroz administraciju pa se ne objavljuju automatski.

  • marko kaže:

   Dušane, nema svhe komunicirati na ovaj način jer dobijamo identične odgovore koji nam ništa ne znače. Hvala Una, pošaljite nam još neki link da utvrdimo gradivo…

   Pozdrav

   • Dusan kaže:

    Postovani Marko,
    Da upravu si potpuno zato i nisam hteo vise nista da napisem, ja pitam jedno, odgovara mi se potpuno nesto deseto,a svi jako dobro znamo koje su to par stvari koje moramo da ispunimo da bi koristili 4g. Ono sto oni nece da odgovore je da je to poslovna politika firme i krajnja diskriminacija korisnika sa manjim paketima. Nema svako bas potrebu da ima veci paket i placa 2000 mesecno. Mene posle 10 godina koriscenja su izgubili kao korisnika.

    Puno pozdrava za sve.

 13. Dusan kaže:

  Postovani,

  Po kom pravilu korisnici samo sa paketima koji su veci od 2000din mesecno mogu koristiti 4g mrezu, voleo bi da mi date vrlo konkretan I jasan odgovor.

 14. marko kaže:

  Kakve veze ima paket koji koristim za 4G mrežom?

 15. Bogdan kaže:

  imam paket Mix L pa vas molim da mi kažete kada ću sa ovim paketom imati 4G?

 16. Goran kaže:

  Postovana gospodo u telekomu, gde sve u novom sadu moze da se uhvati LTE posto izgleda vam jos nije izasao iz laboratorije?
  Hvala

  • Una Zabunov kaže:

   Poštovani Gornae, ceo centralni deo Novog Sada je pokriven 4G mrežom a periferija do Veternika, Rumenke, Beočina, Sremske Kamenice i Kaća. Srdačan pozdrav

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Napišite brojeve sa slika *