Šta je i kako radi LaudUp?

LaudUp je društvena mreža posvećena potrošačima koji žele da kupe nešto kvalitetno i onima koji žele da uštede.  Ovo je sjajno mesto gde možete videti  preporuku prijatelja pre nego što se uputite u kupovinu. LaudUp je potpuno mobilan, vaše korisničko ime je vaš broj telefona, a vaši prijatelji se dodaju iz vašeg telefonskog imenika.

Download i instalacija aplikacije

 

Aplikacija je dostupna na App Store–u i na Play Store–u odakle može da se preuzme i instalira na vaš smart telefon.

 

Ukucavanjem vašeg broja telefona dobijate kod u okviru sms – a. Da bi ste koristili LaudUp nije neophodno da budete korisnik mt:s mreže, već to može da bude korisnik bilo kog mobilnog operatera u Srbiji i u svetu. Ukoliko koristite Android verziju aplikacija će sama da završi verifikaciju sms koda, a ukoliko imate iPhone uređaj potrebno je da u odgovarajuće polje ukucate verifikacioni sms kod.

 

U sledećem koraku izborom vašeg korisničkog imena i “avatara” uspešno ste otvorili nalog.

Posle čega vam se ukazuje Home strana.

Home

 

Na vašoj Home strani imate pregled svih sadržaja koje su vaši prijatelji postavljali. Aplikacija će od vas tražiti saglasnost da pristupi vašem telefonskom imeniku i prijatelji koji su vam u kontaktima u telefonu, a koriste LaudUp aplikaciju, odmah će vam postati vidljivi sa svojim sadržajima i komentarima.

Prevlačenjem slike na desno, sa leve strane prikazaće vam se sledeći ekran Menu na kome možete da se vratite na Home, pa pogledate i izmenjate svoj profil, podešavanja, pronalaženje prijatelja i sl. Ovde se na dnu prozora može videti aktivnost vaših prijatelja u smislu postavljanja sadržaja, komentara, praćenja itd. Vrlo korisna je i opcija Find Friends preko koje možete da pronađete zanimljive profile koje vredi da „zapratite“.

 

Prevlačenjem Home strane u levu, sa desne strane prikazaće vam se sledeći prozor Discover na kome možete da podestite filtriranje vaše pretrage u odnosu na postove, kategorije, ljude i brendove.

Postavljanje sadržaja

 

Korisnik na Home strani, klikom na polje sa fotoaparatom (leva slika) dobija mogućnost izbora da li želi da postavlja sadržaj koji ima u galeriji ili da postavi fotografiju koju će upravo da uslika (desna slilka).

 

 

 

Nakon slikanja fotografije potrebno je da tom vašem sadržaju date karakteristike poput: naziva proizvoda, kategorije, brenda, cene, lokacije i da ostavite komentar.

Ništa se ne brinite ukoliko ne postoji brend za prozvod koji želite da podelite jer aplikacija dozvoljava da sami unesete brend u bazu. Kako budete pratili korake preko dugmeta Next, vaš sadržaj će biti objavljen.

 

Share

 

Za deljenje sadržaja postavljenih na ovoj aplikaciji sa drugim društvenim mrežama, potrebno je u prethodnom koraku, pre samog objavljivanja post – a izabrati opciju Share on. Aplikacija će prvi put od vas tražiti da joj dozvolite pristup vašim nalozima na Facebook-u i na Twitter-u.

 

 

 

 

Prijatelji i dodavanje prijatelja

 

Povratkom na Profile i izborom opcije followers ili following možete pogledati spisak prijatelja koje pratite, koji vas prate, kao i njihove profile. Ovde možete izabrati opciju prestanka praćenja.

 

 

 

 

 

Iz opcije Menu treba da izaberete Find Friends i dobićete spisak prijatelja koje vam aplikacija preporučuje preko zajedničkih prijatelja, kao i prijatelji koju su vam kao kontakti već u telefonu i koji koriste LaudUp aplikaciju i njih takođe možete izabratiti za praćenje.

Tu je i spisak prijatelja koji su vam kao kontakti u telefonu, ali ne koriste ovu aplikaciju i njima možete posati poziv – Invite

Profil

 

Povratkom na Menu i izborom opcije Profile možete pogledati svoj profil gde će se prikazati sadržaji sa komentarima koje se postavljali do sad, kao i broj i profile prijatelja koji vas prate, odnosno koje vi pratite.

I to bi u najkraćim rečima bilo to, srećna kupovina 🙂
Kako se vama dopada aplikacija? Ukoliko imate bilo kakve sugestije i mišljenja možete da ih podelite dole sa nama putem komentara.

Autori teksta : Dragan Kvačanović (@spidvalis), Menadžer za razvoj messaging i VAS servisa i Marija Vukašinović, Menadžer za razvoj ISP servisa u Telekomu Srbija

 

 

 

 

 

You may also like...

9 Responses

 1. Goran каже:

  Hvala na strašno brzom odgovoru za naše prilike. Imam još jedno pitanje, nisam mogao da postavim lokaciju, da li je to možda bila loša internet veza ili možda to još nije moguće?

  Pozz, Goran.

  • una каже:

   Gorane, Laud up koristi 4sq bazu za lokacije, ne postoji mogućnost da je sam korisnik napravi. Tu smo za sva dodatna pitanja. Pozdrav

 2. Goran каже:

  Poštovani, ne vidim na koji način mogu da popravim već postavljeni sadržaj. Npr, da ispravim loše napisanu reč ili da popravim tekst.

  Hvala i pozz, Goran.

  • una каже:

   Poštovani Gorane, savetujemo vam da obrišete i postavite ponovo sadržaj. U ovoj fazi aplikacije nije predviđena druga mogućnost. Drago nam je da koristite LaudUp i od velikog su značaja svi vaši komentari, koji će doprineti da aplikacija u budućnosti bude još bolja. Veliki pozdrav

 3. Duška каже:

  Svaka čast autori! Objašnjenja su jasna! Pozdrav 🙂

 4. Mirko каже:

  Odlican tekst.

  Jedan mali savet:
  na strani ne postoje meta tagovi za socijalne mreze, pa onda post koji se share-uje ne izgleda bas najbolje (konkretno u ovom slucaju, slika je nejasna i razmrljana).

  Pozdrav

 5. Bojan каже:

  Aplikacija izgleda super. 🙂

  P.S. Linkovi ka store-ovima su obrnuti.

 6. Filozof каже:

  Pohvalio bih autore, svaka čast, odličan članak.

 1. 19/02/2015

  […] LaudUp je društvena mreža posvećena potrošačima koji žele da kupe nešto kvalitetno i onima koji žele da uštede.  Ovo je sjajno mesto gde možete videti  preporuku prijatelja pre nego što se uputite u kupovinu. LaudUp je potpuno mobilan, vaše korisničko ime je vaš broj telefona, a vaši prijatelji se dodaju iz vašeg telefonskog imenika. Aplikacija je dostupna za  „Android“ i za „iOS“. […]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Napišite brojeve sa slika *