7 razloga zašto vam je potreban sajt

Prisustvo na internetu danas je postalo jedan od presudnih faktora uspeha na tržištu, bez obzira na veličinu kompanije ili delatnost kojom se bavi.
Za velike kao i manje firme glavni izazov za budućnost je pridobijanje kupaca.
Postoji nešto što je veoma efikasno u tome – a to je dobar web sajt.

  Neki od glavnih razloga zašto vam je važno da napravite sajt:

1)      Bez web sajta vi ustvari ne postojite – 21. vek je digitalno doba u svom najizraženijem obliku. Veliki procenat ljudi traži razne proizvode i usluge online i ako niste na netu, ne mogu ni doći do vas. S druge strane, ako ste prisutni online, možda se potencijalni kupci zainteresuju za vas.

2)      Dostupni ste 24/7 – Internet nikada ne spava, svidelo se to nama ili ne. S druge strane, moderni kupci su sve zahtevniji i žele sve, sad i odmah. Oni prosto zahtevaju odgovore na svoja pitanja što je pre moguće. Dobar web sajt – zadovoljava sve te potrebe.

3)      Zašto biste targetirali samo potencijalne kupce sa svoje teritorije? Pomerite granice vašeg biznisa. Neka za vas čuju i u drugim državama.

4)      Ovo je jeftin način reklamiranja – mnogi će za vas čuti, bićete u direktnom kontaktu sa vašim potencijalnim korisnicima.

5)      Na sajtu uvedite sekciju FAQ, a veće firme mogu da uvedu online podršku i na taj način izađu u susret sve zahtevnijim korisnicima.

6)      Vaš domen – utiče na poziciju vašeg brenda. Dobro se skoncentrišite kada birate ime jer će vas tako korisnici mnogo lakše upamtiti. Preporuka je da ime bude kratko, ali veoma efektno.

7)      Informišite se šta vaši kupci žele – koristite Google analitiku kako biste se uputili šta oni traže, koliko vremena provode na kojim stranama – ovo su podaci koji vam mogu pomoći da im još bolje i više izađete u susret i prilagodite buduće promocije njihovim zahtevima.

 Dobrodošli u svet uspešnih.

You may also like...

2 Responses

 1. Nenad Tubić каже:

  Poštovani,
  nameravam da otvorim sajt i postavim na njega kreacije u MP3 i MP4 formatu za download. Provajder bi onda trebao da plaće za ostvareni protok.
  Molim vas, dajte mi priceduru!
  Potdrav,
  T.

 1. 27/02/2019

  […] blogu kompanije Mt:s možete pročitati tekst Jelene Rokvić „7 razloga zašto vam je potreban sajt“. Kako se navodi na početku teksta, prisustvo na internetu danas je postalo jedan od presudnih […]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Napišite brojeve sa slika *