Digitalna transformacija i internet revolucija

Šta je B2B prodajna uspešnost danas? Kako se prodaja promenila ? Danas su kupci online a šta je sa vašim kupcima? mts Biznis hub je u junu nastavio da okuplja predstavnike malih i srednjih preduzeća na posebno organizovanim edukativnim radionicama gde je tema radionice „Prodaja u trećem milenijumu“ upravo dala odgovore na pitanja sa početka.

Tako je, početkom juna, u Novom sadu održano biznis hub druženje sa direktorom kompanije Mercuri international, Milomirom Ždrale, koji je prisutne uveo u priču digitalne transformacije i pripremio teren za organizaciju prodajne sile u trećem milenijumu. Kompanija Mercuri je jedna od 20  najboljih globalnih sales training kompanija a mts korisnici su imali mogućnost da besplatno sa glavnim predstavnicima ove kompanije u neformalnoj atmosferi popričaju na ovu goruću temu koja se danas tiče svakog preduzeća ukoliko ono želi da opstane u savremenoj tržišnoj utakmici .

Milomir i Đorđe ( konsultant iz kompanije Mercuri ) istakli su da je budućnost prodaje u 3. milenijumu sa onima koji će koristiti tehnologiju i usavršiti svoje prodajne procese kako bi ispunili očekivanja kupca novog digitalnog doba. Prema podacima koji su izneli kupac iz 80tih godina 20. veka je samo 10 % kupovnog procesa obavio pre nego se sretne sa prodavcem , odnosno prodaja se po tradicionalnom pristupu obavljala „face to face“ sa prodavcem. Podaci iz 2017. god pokazuju upravo suprotne informacije , odnosno, kupac 70% kupovine završi pre susreta sa prodavcem. Ovo svakako govori puno o  savremenom kupcu koji  svoje vreme provedeno u izboru i traženju štedi kroz online pretragu i finalnu odluku .

Digitalna transformacija je trend celog društva i svakog mogućeg biznisa danas . Ukoliko firme ne shvate i ne prihvate ovu promenu malo je verovatno da će se izboriti sa svojom konkurencijom. Naša radionica je prisutnim predstavnicima različitih kompanija upravo pružila informacije u kom smeru njihovi strateški koraci treba da budu napravljeni.

Na kraju radionice druženje se nastavilo uz kafu , razmenu iskustava a možemo reći da smo i mi dobili dosta zanimljivih informacija od svih prisutnih učesnika. Svako je bio slobodan da pita sve što ga zanima i da takođe podeli sa grupom informacije iz svog biznisa. Mi smo izuzetno  zadovoljni proteklim druženjem i slobodno ga možemo navesti kao dobar primer pravog networking-a.

Želeli bismo da vas izazovemo na narednu radionicu koja će se održati u Beogradu u mts Biznis centru u utorak 26.6. u 14h  i tako vam pomognemo da odlučite da li ste spremni za uspešnu prodaju u 3. milenijumu kao i:

  • Kako vidite svoju prodajnu organizaciju / prodajnu silu u 2020?
  • Koje velike promene vas očekuje da rešavate?
  • Koji su ključni faktori uspeha u vašem poslu?
  • Šta će to značiti od sutra?

Ovo su samo neka od mnogih pitanja koja podstiču na razmišljanje koja treba da se zapitate. Pozivamo vas na stimulativano druženje, prijave su putem mail-a mtsbiznishub@telekom.rs .

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Napišite brojeve sa slika *