Još ne koristite Cloud?

mts Biznis Vodič: Putovanje kroz oblake

Privatni i poslovni svet postao je gotovo nezamisliv bez oblaka.

Oblak ili cloud je tehnologija koja utiče na naš svakodnevni život i menja ga. Postepeno i male i velike kompanije shvataju prednosti poslovanja u oblaku, gde mnoge od njih sele svoje poslovanje. 

Poslovanje u oblaku firmama nudi mnoge pogodnosti, pre svega, smanjene potrebe za hardverom i softverom, niže troškove energije, veću produktivnost zaposlenih. Posao se obavlja brže i jednostavnije, a svi podaci smešteni u oblaku sigurni su i lako dostupni.

Korišćenje Cloud-a menja skupu IT infrastrukturu, uz veću fleksibilnost u radu, obezbeđuje jednostavnost i sigurnost za sve poslovne procese, podatke i aplikacije, a sve to uz značajnu uštedu.

Neće vam biti potrebni vaši sopstveni serveri, a fajlovima možete pristupati u bilo koje vreme, sa bilo kog uređaja. Nema više ugovornih obaveza i plaćanja naknada otkazivanja servisa, a nije vam potrebno opširno IT znanje.

Uz korišćenje Cloud-a u vašoj firmi:

Poboljšajte timski rad – svi zaposleni mogu da pristupe sinhronizovanim dokumentima kad god požele, mogu da menjaju dokumenta online. Deljenje dokumenata je mnogo lakše, a odnosi i komunikacija između kolega su poboljšani.

Zadovoljstvo zaposlenih je od presudne važnosti za poslovanje firme. Kada su zadovoljni, ljudi lakše obavljaju i teže zadatke i posvećeniji su poslu. Takođe, motivisani su da odrade i dodatne zadatke jer znaju da njihov rad neće proći nezapaženo. Po nekim istraživanjima, u kompanijama sa dobro osmišljenom računarskom strategijom veća je verovatnoća da radnici budu zadovoljniji.

Male firme koje se bave transportom, logistikom, ugostiteljstvom i slično, uz oblak mogu bez problema nadgledati svaki korak poslovanja.

Uštedite novac – Cloud vam to dozvoljava jer ne zahteva ulaganje velike sume novca u hardver i u radnu snagu. Nema potrebe za kupovinom skupog softvera i licenci, nema potrebe za kupovinom skupog hardvera i što je najvažnije, nema potrebe da angažujete ljude za sve. Telekom Srbija brine o svemu, od održavanja do ažuriranja.

Cloud usluga podrazumeva modele „plati koliko koristiš“ i „koristi usluge dok su ti potrebne“, kao i „Pay-as-you-grow“. To znači da usluge plaćate u zavisnosti od vremena i obima u kojem ste ih koristili, a možete ih menjati u skladu sa potrebama poslovanja, brzo i jednostavno, putem Cloud portala.

Prevaziđite tehnička ograničenja vezana za hardver – zahvaljujući oblaku, možete pokrenuti bilo koju aplikaciju bez problema, bez brige o snazi vašeg računara. Kompanija sada može da priušti aplikacije sa velikim resursima kojima ne bi mogla da upravlja bez cloud-a.

Cloud omogućava firmama, ali i nama, običnim ljudima da smanjimo inicijalna ulaganja u opremu i aplikacije i da ih na brz i jednostavan način prilagođavamo svojim potrebama.

Postignite veću fleksibilnost – ovo se pre svega odnosi na lokaciju sa kojih se može obavljati posao.Uz pomoć Cloud usluga zaposleni mogu da rade na bilo kom mestu, u bilo kom trenutku i na bilo kom uređaju. Fleksibilnost i rad van klasičnog poslovnog okruženja svakako može motivisati zaposlene da budu još produktivniji.

A upravo je Office 365 primer takve unapređene klasične kancelarijske aplikacije. Sada, aplikacije poput Word-a, PowerPoint-a i Excel-a mogu da se koriste i dele sa kolegama u cloud-u, a može im se pristupati i od kuće, sa tableta ili smartphon-a.

Zaštitite podatke – Primenom najsavremenijih sistema antivirus zaštite poslovni podaci su i apsolutno bezbedni. Uz Cloud rešenja zagarantovana je potpuna privatnost i sigurnost vaših podataka, kao i automatski backup u slučaju bilo kakvih neželjenih događaja.

I na kraju, ali nikako manje važno – uz Cloud pristupajte svojim dokumentima, podacima i aplikacijama apsolutno gde god da se nalazite i kada god to poželite. Jedino što vam je potrebno je da ste povezani na Internet.

Selidba u Cloud je uveliko počela i zato već danas razmislite o prebacivanju poslovanja na oblak ukoliko ne želite da zaostanete u poslovanju. Cloud je postao snaga na koju treba računati kako u korporativnom tako i u privatnom sektoru. Oblak je zauvek promenio naš svet, naš životni i poslovni stil.

Da biste iskoristili za Vaš posao sve što Vam oblak može ponuditi, posetite nas na www.oblaci.rs

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Napišite brojeve sa slika *