Kako da unapredite poslovne procese

Krajem prošle nedelje održana je prva decembarska radionica u mts Biznis centru u Novom Sadu. Družili smo se sa Željkom Rosićem iz  Avellana management consulting i Markom Adžićem iz Sage i pričali o automatizaciji poslovnih procesa koja izuzetno može pojednostaviti Vaš posao i time Vam osloboditi vreme da se bavite upravo onim što stvara vrednost za Vašeg kupca.

Šta su procesi?

 • Sve što radimo može biti predstavljeno kao process
 • Ako nešto ne možemo predstaviti kao process- Onda ne znamo šta radimo
 • Svaki proces u sebi sadrži korake (aktivnosti) koje imaju inpute I outpute
 • Ma koliko izgledali nepovezani svi procesi su međusobno povezani I mogu uticati jedni na druge

Znajući napred navedeno rast kompanije ne moramo nužno zasnivati na prostom dodavanju ljudskih resursa jer postoje jednostavni alati kojima je moguće opisati poslovni proces, optimizovati ga i na kraju ga automatizovati tako što ćemo sebi kreirati virtulenog pomoćnika.

Kada korisnici poveruju u Vaš servis ili proizvod, potrebno je nastaviti sa isporukomkvaliteta. Ovo postaje naročito važno kada organizacija brzo raste ili kada jeveć dovoljno porasla da gomila administrativne funkcije, umesto da fokus budena onome što stvara vrednost za kupca.  Automatizacijom procesa svakafirma može značajno osloboditi vreme da se upravo bavi onim što joj donisiprofit odnosno svojim kupcima.

Učesnici ove zanimljive radionice su dobili korisne smernice o načinima modeliranja poslovnih procesa zasnovanim na Lean Six Sigma metodama i mogućnostima da se RPA alatima poslovni proces automatizuje do granica koje su do sada bile nezamislive.

Lean Six Sigma je nastao u Toyota proizvodnom sistemu, a Six Sigma je nastala u Motoroli, da bi se ubrzo spojile u jedinstvenu Lean Six Sigma metodologiju. Ubrzo, zbog ušteda koje su kompanije imale, Lean Six Sigma je našla svoju primenu i u ostalim granama proizvodne industrije a i u servisima.

Ponavljamo ovu korisnu radionicu 13.12. u mts Biznis centru u Beogradu. Prijave se vrše putem mail-a mtsbiznishub@telekom.rs . Učešće je kao i do sada besplatno.

You may also like...

3 Responses

 1. Nikola каже:

  Obozavam ove radionice. Uvek je dobro i pametno raditi na sebi i svom znanju. A tacno i da ne cujete nesto sto pre toga niste znaci, dobro je podsetiti se na nesto sto ste zaboravili, da gradite kontakte, da budete okruzeni umovima koji zele da napreduju. Uvek sa ovakvih edukacija izadjem inspirativan za sebe i ostale.

 2. Zvezdana каже:

  Moze li se uzeti novi telefon ako nije istekao ugovor?

  • Olgica Ljubanović каже:

   Poštovana Zvezdana,

   Ukoliko već imate ugovornu obavezu uz kupljeni telefon, zahtev za produženje ugovora i kupovinu novog telefona možete podneti kada do isteka ugovorenog perioda ostane manje od 3 meseca. U slučaju da imate aktivnu promociju „povoljnija naknada“ možete bilo kada podneti zahtev za kupovinu telefona. Za više informacija možete pozvati Kontakt centar 0800100100 ili posetite neku od mts poslovnica.

   Srdačan pozdrav

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Napišite brojeve sa slika *