mts Biznis radionice – mali skupovi za velika znanja

Mesec maj je u mts-u obogaćen sa novim zanimljivim društvenim sadržajem. U pitanju su mts biznis radionice, ili kako se danas popularno koristi termin biznis hub. Ova neformalna, a sa druge strane, izuzetno korisna druženja malih i srednjih preduzeća, sa ciljem njihovog rasta i razvoja održana su dva puta u maju, u prijatnim ambijentima mts Biznis centara u Beogradu i Novom Sadu.

Ceo koncept biznis hub-a je pokrenut sa idejom da mts u saradnji sa stručnim predavačima pomogne razvoju malih i srednjih preduzeća, kroz ovakav vid druženja i besplatne edukacije. S tim u vezi, početkom i krajem maja organizovana je edukativna radionica, u saradnji sa kompanijom Microsoft. Prezenter na radionici, Pavle Pekić, na zanimljiv način upoznao je učesnike  sa temom: Kako da postanete još brži, poslovniji i efikasniji uz Office 365. Učesnici su bili slobodni da pitaju sve što ih zanima i da kroz jedno interaktivno druženje dođu do važnih i novih informacija o svemu što Office 365 nudi.

Ukoliko se osvrnemo na sam Office 365, slobodno možemo reći da to nije proizvod već paket koji nudi sveobuhvatne alate za rad na računaru, koji u potpunosti zadovoljavaju rad svih zaposlenih u jednoj firmi – od operativnog nivoa do top menadzmenta. Bitna stvar je takođe ta da svako ko prvi put uzima Office 365 neće gledati zbunjeno ispred sebe, jer je to paket koji ima familijaran prikaz svima nama, obzirom na to da većina zna za Outlook, Power Point, Excell i sl. Instalacija samog Office-a je krajnje pojednostavljena i kroz dva klika na bilo kom browser-u postajete korisnik ovog  paketa.

Sama činjenica da je Office 365 najprodavaniji proizvod od strane Microsoft-a govori o tome da su prednosti od korišćenja brojne. Mi ih možemo sumirati u sledeće: dostupnost, mobilnost, ekonomičnost, sinhronizacija paketa, efikasnost u poslovanju, besplatna konferencijska veza 250 učesnika, podrška za instalaciju i korišćenje.

Cela radionica nije bila klasično predavanje, već se sastojala od niza praktičnih primera, gde su učesnici mogli konkretno da vide kako se određene stvari rade u praksi.

Neke od zanimljivih stvari koje nam je Pavle pokazao mogućnost korišćenja Office 365 paketa, na više svojih uređaja (mobilni telefon, lap top, tablet..). Pokazao je kako sa svojim kolegama koje su na udaljenim lokacijama istovremeno obavlja sastanke putem Skype for business aplikacije, a zatim i kako možemo napraviti nesvakidašnju Power Point prezentaciju uz pomoć 3D animacija iz najnovijeg Office paketa.

Takođe, Pavle je na radionici na konkretnim primerima pokazao kako možemo kroz Office 365 ostvariti potpunu kolaboraciju sa članovima tima, putem aplikacija Teams, Share Point, Skype for business, Outlook-a. Naravno, tu su i standardne Office aplikacije: Word, Excel, PowerPoint. Značajan benefit predstavlja mogućnost istovremenog rada više osoba na istom dokumentu, sa notifikacijom ko je radio izmene na dokumentu i kada. Praktično, uvek se radi na poslednjoj verziji dokumenta, a po potrebi se može hronološki vratiti na prethodne verzije dokumenta, koje se takođe čuvaju. Kad smo kod čuvanja dokumenata, u okviru Office 365 paketa obezbeđeno je vraćanje dokumenta koji su čak obrisani i iz korpe za otpatke.

Office 365 u potpunosti ispunjava sve zahteve Vašeg poslovanja, bilo da radite u kancelariji ili ste u pokretu. Na raspolaganju su Vam uvek najnovije verzije Office aplikacija. Razmenjujte mail-ove, dokumenta ili kratke poruke sa svojim kolegama u realnom vremenu bez obzira da li radite na računaru, mobilnom telefonu ili tabletu.

Telekom Srbija i Microsoft su obezbedili, svim zainteresovanim korisnicima Office 365 paketa, besplatno korišćenje u probnom periodu od mesec dana.

Naši učesnici su jako zadovoljni proteklim druženjem, a mts sa zadovoljstvom planira i naredna druženja, na različite zanimljive teme. Sledeća mts Biznis radionica se održava 07. juna 2018. u Novom Sadu. Tema je: „Prodaja u trećem milenijumu“,  a predavač je direktor Mercuri international kompanije, jedne od najboljih globalnih trening kompanija. Radionica sa istom temom, krajem juna, biće ponovljena u Beogradu. Učešće je besplatno. Prijave su moguće putem mail-a  mtsbiznishub@telekom.rs .

You may also like...

2 Responses

  1. dumil каже:

    Odlicne edukativne radionice za preduzetnike. Svaka cast!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Napišite brojeve sa slika *