Kako da povežete mts TV opremu

MOŽDA VAM SE JOŠ SVIDI…

87 Responses

 1. Miodrag kaže:

  Poštovani,

  Da li je moguće povezati set top box sa modemom bežično? Na primer, da povežem neki wifi ruter LAN kablom u port 2 ili 3 na modemu i da on šalje signal. Da li bi to radilo?

 2. Borko kaže:

  Povezao sam na sve moguce nacine Set top box uredjaj. Sve lampice koje su za indikaciju svetle zeleno. Ali Ispisuje da je „Usluga trenutno nedostupna“ . Pokrene se onaj test mreze i NTP test ne prolazi uspesno. Sve sam lan portove pokusao, i dalje nista.

  • mts Podrška kaže:

   Pozdrav Borko, zamolićemo vas da STB uređaj restartujete isključivanjem iz struje, a zatim ponovo pokrenete test mreže i priključenje. Ukoliko posle toga budete imali problem sa testom mreže i NTP testom, molimo vas da pozovete 0800/100100.

 3. / kaže:

  ja sam na STB daljinskom konektovo na dva razlicita dugmeta istu opciju kako to da ispravim

 4. Goran kaže:

  Imam u prizemlju instaliran STB i WIFI ruter dodbijene i instalirae od MTS-a. Hteo bih to isto da dobijem i na spratu. Kako bi se izvršilo povezivanje, kad budem dobio drugi STB.

 5. Miroslav kaže:

  Ja sam povezao 2 dugmeta pogresno, kako da ispravim tu gresku

  • mts Podrška kaže:

   Pozdrav Miroslave, nismo razumeli vaše pitanje. Molimo vas da nam detaljnije pojasnite gde ste napravili grešku u povezivanju. Hvala.

  • Bojan kaže:

   Meni je povezan internet modem sa sivim ethernet kablom koristim iris TV na dva tv uredjaja pa imam smetnje na odredjeni kanalima dali je to zbog mreznog kabla dali treba zuti ethernet kabl ili sivi majstori su povezali sivi

 6. Milan kaže:

  Poštovani,

  Kako se povezuje treći STB uređaj, jer ima samo 2 izlaza na modemu za IPTV ? Da li postoji opcija WIFI povezivanja (napisali ste u nekom komentaru da je povezivanje putem kabla, ali me zanima da li postoiji i wifi opcija).

  Pitam jer je treći TV, na donjem spratu, gde već ima 1 tv, pa me zanima da li treći kabli ide direktno iz modema ili može iz kabla koji je već sproveden na donjem spratu, da se iseče i napravi split za 2 STB uređaja.

  • mts Podrška kaže:

   Pozdrav Milane, treći STB uređaj možete povezati preko switch-a, koji ste dobili uz opremu. Ukoliko isti niste dobili uz opremu za treći STB uređaj, molimo vas da posetite vama najbližu poslovnicu ili pozovite podršku na 0800/100100.

 7. Boško kaže:

  Poštovanje. Imam problem sa m:sat TV set top box-om, jer na monitoru želim da povežem set top box preko hdmi-a, ali mi jednostavno izbacuje no signal, kako god podesio na drugom televizoru. Znate li možda u čemu grešim, i kako to da podesim, tako da uspem da dobijem sliku i zvuk?

 8. Ivan kaže:

  Pozdrav, hteo bih da pitam da li postoji neka mogucnost da se koristi Iris tv bez povezivanja na moj ruter ?

  Da li mozda postoji neka opcija bez STB uredjaja posto je TV vec povezan na stari kabl sto je ostao od Posta NET-a.

  Bojim se da ako se desi neki kvar na mrezi da cu izgubiti i internet i TV, desilo se mom komsiji i nije imao sta da radi po kuci nedelju dana.

  • mts Podrška kaže:

   Pozdrav Ivane, pogledajte ponudu usluge iris GO na sledećem linku https://mts.rs/Privatni/Televizija/iris-GO/iris-GO koja vam omogućava gledanje TV sadržaja na mobilnom telefonu, tabletu ili računaru uz iris GO aplikaciju, besplatno do 31. decembra 2021. godine, ukoliko ste korisnik iris TV usluge ili korisnik BOX 2 paketa sa iris TV uslugom.

   • Ivan kaže:

    Ja se izvinjavam ali me niste razumeli, bio sam nejasan.
    Moj strah je da ako se desi neki kvar na vasoj mrezi i meni nestane internet.
    Znaci nemam internet ni na PC ni na mobilnom.

    Ako se to desi onda ce da mi nestane i TV.

    Moje pitanje je da li ima neki nacin da se to izbegne.
    Da li bi pomoglo da prekinem BOX 4 i da kablovska nezavisno bude povezana i da se placa posebno ili mi je u tom slucaju jedina preostala opcija da kupujem antenu ?

    Da li imate neku drugi mozda servis koji povezuje kablovsku nezavisno od rutera ?

 9. Nemanja kaže:

  Pozdrav, koristim Iris tv imam 2 stb boxa da li je moguce da se koristi IRIS GO na racunaru ili mobilnom uredjaju? kako se ulogujem u IRIS GO izlazi za kupovinu novog paketa?

  • mts Podrška kaže:

   Pozdrav Nemanja, korisnicima BOX 3 i BOX 4 paketa sa iris TV uslugom, iris GO usluga je uključena u ponudu. Usluga nije automatski aktivirana, već korisnik mora sam da je aktivira. Savetujemo vam da se po preuzimanju iris GO app, na istu prijavite sa vašim podacima (korisničko ime i lozinka) za Moj mts nalog. Ukoliko vam i tada iris GO app bude prikazivala samo opciju kupovine paketa, zamolićemo vas da pozovete kolege na 0800/100100.

 10. Dragan kaže:

  Postovanje
  Obzirom da sam podneo zahtev za IPTV za tri Tv uredjaja interesuje me da li se veza IPTV receivera I ROutera uspostavlja Wifi ili ce morati UTP kablovi preko soba da se provlace od routera do IPTV uredjaja? Da li mts ima takve IPTV receicere? Hvala

  • mts Podrška kaže:

   Pozdrav Dragane, povezivanje dodatnih STB uređaja i rutera vrši se isključivo putem mrežnog kabla iz glavnog rutera spajate dodatne STB uređaje; čime se postiže stabilna veza u prenosu signala.

 11. Vladimir kaže:

  Pozdrav,meni se stari dsljinski pokvario i ne radi i mislio sam da kupim novi daljinski ali kako bi ga ugodio da menja kanale.da li možete da mi pomognete

  • mts Podrška kaže:

   Pozdrav Vladimire, savetujemo vam da prijavite kvar daljinskog i zatražite zamenu za novi u vama najbližoj poslovnici ili putem broja 0800/100100.

 12. Nina kaže:

  Problem sa povezivanjem na drugi i treći TV aparat. Na testu pokazuje da 4 korak crveni X, a sve svetli zeleno.

  • mts Podrška kaže:

   Pozdrav Nina, savetujemo vam da restartujete uređaje. Ukoliko se problem na testu posle restarta ponovo javi, zamolićemo vas da kontaktirate kolege na 0800/100100.

 13. Baki kaže:

  Postovani, kako da gledam sadrzaj sa usb memorije koju povezem na vas uredjaj?

 14. Dalibor kaže:

  Pozdrav,
  pre Iris-a na daljinskom sam podesio da mi na svakom broju bude jedan kanal jer mi je tako bilo lakše šaltati kanale.Otkako ste prebacili na Iris tu ociju da za svaki broj na daljinskom dodeli po jedan kanal ne mogu da nađem.Da li sada postoji ta mogućnost na Irisu?

 15. branislav kaže:

  Postovani , kako da prebacim ukljucenje i iskljucenje televizora sa daljinskog stb na daljinski televizora.

  • mts Podrška kaže:

   Nije potrebno posebno podešavanje za uključivanje/isključivanje TV uređaja sa izvornim daljinskim upravljačem, podešavanje se vrši samo u slučaju da korisnik želi da sinhornizuje daljinski koji dobija uz STB sa daljinskim od TV uređaja. Ukoliko je u pitanju (pogrešno se izrazio) sinhronizacija daljinskog koji je dobio uz STB sa izvornim daljinskim, detaljno uputstvo može pogledati na linku https://www.youtube.com/watch?v=ReyHZPtWJfk

 16. branislav kaže:

  Postovani.. Kako da vratim ukljucenje i iskljucenje televizora sa daljinskog stb, na daljinski televizora.

 17. Radovan kaže:

  Sa zakašnjenjem, posedujem takav monitor. Da li postoji nekakva aplikacija za praćenje TV programa preko monitora ili je monitor dovoljno samo priključiti na vaš uredjaj (imesto TV povezujem monitor?

  • mts Podrška kaže:

   Poštovani, ukoliko monitor ima HDMI ulaz usluge može koristiti bez problema, podršku i povezivanje radi sam, mi smo nadležni za TV uređaje.

 18. Postovani, da li STB uredjaj IRIS, osim HDMI izlaza, ima jos neki izlaz za povezivanje sa TELEVIZOROM, u cilju dobijanja slike na ekranu…? Na primer, JACK A/V, 3.5 mm…? Znam da SCART OUT nema, kao ni RCA izlaze…
  Hvala Vam, srdacan pozdrav…!
  Vladan Veljovic iz RTV KCN Kopernikus iz Raske…!

 19. Milan kaže:

  Sta da uradim kada mi pokaze da NTP test nije dobar

  • mts Podrška kaže:

   Pozdrav Milane, savetujemo vam da proverite povezivanje opreme i da ponovo pokrenete aktivaciju sistema. Ukoliko se problem i posle toga nastavi, prijavite ga kolegama na broju 0800/100100.

 20. Radovan kaže:

  Ja sam odnedavno postao korisnik PLAVOG BOX-a i nailazim na problem obezbeđenja stana. Naime moje kamere rade na 2,4 a vi mi dajete 5. tako da su mi one neupotrebljive. Postoji li mogućnost podešavanja na samo 2,4 Ghz. Kod SBB sam imao ruter sa 2,4 i 5 te sam mogao birati.

 21. Marija kaže:

  Postovani, kako da povezem drugi uredjaj (drugi televizor) koji se nalazi u sobi pored?

  • mts Podrška kaže:

   Pozdrav Marija, potrebno je da podnesete zahtev za dodelu dodatnog STB uređaja u vama najbližoj poslovnici. Pošto preuzmete drugi STB uređaj dovoljno je da kupite novi mrežni kabl i iz glavnog/postojećeg rutera spojite dodatni STB uređaj.

 22. Milan kaže:

  Koristim uslugu Box 4 plavi. Uz osnovnu opremu dobio sam Huawei extender, baš kako stoji na vašem sajtu. Koji je proces uparivanja extendera sa ruterom i koji od 3 utp utičnice je moguće koristiti kao izvor signala zadodatni STB? Tehnička podrška koju sam dobio i koja je bila iz mog grada kaže, citiram „izvinite ali tek sad čujem da tu opremu imamo u ponudi“. Molim vasza konkretan odgovor. Inače, Iris preko kabla radi odlično.

 23. Dusko kaže:

  Poštovani, imam ruter i STB u jednoj kuci. Da li moze dodatni STB da se poveze u drugoj kuci (udaljena 10m od prve kuce) preko bakarne parice ili je jedini način da sprovedem mrežni kabl od rutera do druge kuće?

  • mts Podrška kaže:

   Pozdrav, neophodno je da se sprovede mrežni kabal kako bi signal bio stabilniji. Savetujemo vam da pozovete 0800/100100 za više informacija oko postupka povezivanja uređaja.

 24. Bosko kaže:

  Postovani, da li moze da se sa glavnog (vaseg optickog rutera) odvede signal preko novog rutera do STB-a i koji standard taj novi ruter treba da zadovolji (ipv6 support?)

 25. Ivan kaže:

  Pozdrav. Da li je moguće koristiti stb (set top box Huawei stb Q11) koji koristim u stanu na nekom drugom mestu. Recimo, ako ga odnesem u vikendicu. U njoj imam internet i mogućnost povezivanja stb-a na lan kabal ali taj internet nije mts. Da li postoji mogućnost za neku takvu opciju?

 26. Sanin kaže:

  Pozdrav, kako mogu koristiti daljinski od stb-a za paljenje i gasenje tv prijemnika ako nemam Study tipku za preuzimanje te funkcije?

 27. Aleksandar kaže:

  Postovani, jel radite na nekoj tv aplikaciji koju mogu skinuti na smart tv?? Ili barem na uredjaju koji prima wifi?? Ako da, kada ce stici?? Ovo vezivanje kablom kroz celu kucu u danasnjem vremenu nema smisla….
  pozdrav

 28. Srecko kaže:

  Postovani,

  Postoji li mogucnost povezivanja Iris-a putem WiFi-a?

  Hvala.

 29. Aleksandar kaže:

  Poštovani

  Da li se dodatni STB može povezati mrežnim kablom preko repeatera koji prima WiFi sa MTS ovog rutera ili se može povezati pomoću powerline-a? Da li se za povezivanje drugog STB-a mora koristiti mrežni kabal iz MTS ovog rutera, LAN 2 ili LAN3? Hvala

 30. Aleksandar kaže:

  Postovani, jel STB uredjaji za TV imaju mogucnost povezivanja preko WIFI-a umesto kablom da povezem kroz ceo stan do modema???

 31. Radovan kaže:

  Da li je moguće na Monitoru za internet gledati TV program? Konkretno se odnosi na BOX4 – Plavi.

 32. Dejan Antic kaže:

  Da li mogu preko jednog vaseg rutera da koristim 3 stb-a ? Problem je sto mi iptv radi samo na lan2 i lan 3, da li je moguce nastelovati ruter da mi i na lan1 ili lan 4 radi iptv ? Molim vas ne upucujte me na vasu tehnicku podrsku, samo mi odgovorite da li je ovo moguce sto sam vas pitao preko podesavanja na samom ruteru ?

  • mts Podrška kaže:

   Pozdrav, maksimalno možete gledati na pet TV uređaja ukoliko postoje tehnički uslovi. Pozdrav, zahtev za dodatni STB možete podneti u poslovnici ili putem kontakt centra 0800 100 100 opcija 3.

 33. Pavle kaže:

  Poštovani, da li je moguće koristiti daljinski od TV-a, a ne MTS daljinski upravljač? Daljinski od TV-a mi koristi jedino da uključim TV i može povećati ili smanjiti zvuk.

 34. Radovan kaže:

  Ja planirao da se po isteku Ugovora sa SBB u septembru mesecu prebacim kod vas. Medjutim čitajući ove komentare i vaše odgovore navode me da još razmislim. 1. SBB mi je prilikom uvodjenja instalacije instalirao TV i internet na 3 kompa – TV. Kod vas se moramo snalaziti ko kako zna pa i kupovati materijal i krimp klešta. Ti poslovi bi trebali biti u vašoj nadležnosti te molim da mi to razjasnite. Još jedno pitanje:Koja je brzina neta u BOX4 (PREPORUČUJEMO) po ceni od 4.999 dinara.

 35. Aleksandar kaže:

  Poštovani, preuzeo sam drugi STB uređaj u Vašoj poslovnici i želim da koristim još jedan TV uređaj, koji je u drugoj prostoriji. Da li je dovoljno da kupim novi mrežni kabl i iz aktuelnog rutera ga spojim sa novim ruterom?

 36. Slobodan kaže:

  Ja sam uzeo paket box 3..potrbna mi je informacija koji mrežni kabel tačno treba da uzmem da ga sprovedem od glavnog rutera do drugog rutera (ima neki lan, pa neki cat 5, pa cat 6, ne razumem se…. Zato mi treba precizna informacija)… I još jedno pitanje, zbog povlačenja kabla kroz buzire u zidu, da li mogu da kupim odvojeno, posebno taj kabel a posebno završetke (ulaze u ruter).

  • mts Podrška kaže:

   Pozdrav Slobodane, potrebno je da kupite LAN kabl oznake RJ 45, možete na prodajnom mestu reći UTP kabl za povezivanje internet modema. Možete kupiti i odvojeno kabl i priključke ali ćete onda sami morati da napravite kabl, za to će vam biti potrebna krimp klešta. Možete na internetu pronaći neki od tutorijala za krimpovanje kabla, jednostavna je procedura.

 37. Andrija kaže:

  Postovani, nakon sinhronizovanja mts daljinskog upravljaca sa upravljacem od Tesla televizora, mts daljinski je dobio opciju da gasi televizor, ali ne moze da smanjuje i pojacava zvuk TV-a (NE stb uredjaja) pomocu manjeg dugmeta „Vol“ koje se nalazi pored „Study“ dugmeta. Ovo nije slucaj kod drugog televizora marke Samsung gde sve radi normalno. Da li je to kvar daljinskog ili je nesto drugo u pitanju?

 38. Miloš kaže:

  Pozdrav,
  Planiram da uzmem novi TV pa me zanima koji tacno HDMI kabel treba da uzmem, jer mi je trenutno povezano preko činč kablova.

 39. Marija kaže:

  Postovani
  zamenila sam daljinski upravljac a televizor nema svoj daljinski kako mogu da aktiviram daljinski i da ukljucim televizor

 40. Vladica kaže:

  Ne mogu da se ulogujem sa imenom i šifrom imam samo jedan stb izbacuje grešku Isluga trenutno nije dostupna (šifra: 20306). Kako fa tešim pvaj problem?

 41. Milivoje kaže:

  Postovanje,imam box 4 u jednoj kuci i na taj box bih dodao jos 1 TV ali je problem sto je taj TV u drugoj kuci tj odvojen od Modema nekih 50metara,u toj dole kuci je modem a ne bih znao kako taj kabl provuci do TV a u drugoj kuci,u drugoj kuci imam uticnicu za telefon,da li bi se preko te uticnice moglo nekako spojiti da se dobike tv,ta uticnica mi je 4 m od TV a i nadam de da bi to moglo tako ili mora iz onog dole modema da se sprovede kabl skroz do druge kuce,ili bi se kombinovalo sa 2 modema,da li mozete da pomognete ? 🙂

  • mts Podrška kaže:

   Pozdrav, predlažemo vam da pozovete kolege na 0800/100100 za dodatne informacije i povezivanje TV uređaja u skladu sa vašim potrebama.

   • Vladimir Vukadinovic kaže:

    Pozdrav,meni se stari dsljinski pokvario i ne radi i mislio sam da kupim novi daljinski ali kako bi ga ugodio da menja kanale.da li možete da mi pomognete

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Napišite brojeve sa slika *