Kako da povežete mts TV opremu

MOŽDA VAM SE JOŠ SVIDI…

50 Responses

 1. Postovani, da li STB uredjaj IRIS, osim HDMI izlaza, ima jos neki izlaz za povezivanje sa TELEVIZOROM, u cilju dobijanja slike na ekranu…? Na primer, JACK A/V, 3.5 mm…? Znam da SCART OUT nema, kao ni RCA izlaze…
  Hvala Vam, srdacan pozdrav…!
  Vladan Veljovic iz RTV KCN Kopernikus iz Raske…!

 2. Milan kaže:

  Sta da uradim kada mi pokaze da NTP test nije dobar

  • mts Podrška kaže:

   Pozdrav Milane, savetujemo vam da proverite povezivanje opreme i da ponovo pokrenete aktivaciju sistema. Ukoliko se problem i posle toga nastavi, prijavite ga kolegama na broju 0800/100100.

 3. Radovan kaže:

  Ja sam odnedavno postao korisnik PLAVOG BOX-a i nailazim na problem obezbeđenja stana. Naime moje kamere rade na 2,4 a vi mi dajete 5. tako da su mi one neupotrebljive. Postoji li mogućnost podešavanja na samo 2,4 Ghz. Kod SBB sam imao ruter sa 2,4 i 5 te sam mogao birati.

 4. Marija kaže:

  Postovani, kako da povezem drugi uredjaj (drugi televizor) koji se nalazi u sobi pored?

  • mts Podrška kaže:

   Pozdrav Marija, potrebno je da podnesete zahtev za dodelu dodatnog STB uređaja u vama najbližoj poslovnici. Pošto preuzmete drugi STB uređaj dovoljno je da kupite novi mrežni kabl i iz glavnog/postojećeg rutera spojite dodatni STB uređaj.

 5. Milan kaže:

  Koristim uslugu Box 4 plavi. Uz osnovnu opremu dobio sam Huawei extender, baš kako stoji na vašem sajtu. Koji je proces uparivanja extendera sa ruterom i koji od 3 utp utičnice je moguće koristiti kao izvor signala zadodatni STB? Tehnička podrška koju sam dobio i koja je bila iz mog grada kaže, citiram „izvinite ali tek sad čujem da tu opremu imamo u ponudi“. Molim vasza konkretan odgovor. Inače, Iris preko kabla radi odlično.

 6. Dusko kaže:

  Poštovani, imam ruter i STB u jednoj kuci. Da li moze dodatni STB da se poveze u drugoj kuci (udaljena 10m od prve kuce) preko bakarne parice ili je jedini način da sprovedem mrežni kabl od rutera do druge kuće?

  • mts Podrška kaže:

   Pozdrav, neophodno je da se sprovede mrežni kabal kako bi signal bio stabilniji. Savetujemo vam da pozovete 0800/100100 za više informacija oko postupka povezivanja uređaja.

 7. Bosko kaže:

  Postovani, da li moze da se sa glavnog (vaseg optickog rutera) odvede signal preko novog rutera do STB-a i koji standard taj novi ruter treba da zadovolji (ipv6 support?)

 8. Ivan kaže:

  Pozdrav. Da li je moguće koristiti stb (set top box Huawei stb Q11) koji koristim u stanu na nekom drugom mestu. Recimo, ako ga odnesem u vikendicu. U njoj imam internet i mogućnost povezivanja stb-a na lan kabal ali taj internet nije mts. Da li postoji mogućnost za neku takvu opciju?

 9. Sanin kaže:

  Pozdrav, kako mogu koristiti daljinski od stb-a za paljenje i gasenje tv prijemnika ako nemam Study tipku za preuzimanje te funkcije?

 10. Aleksandar kaže:

  Postovani, jel radite na nekoj tv aplikaciji koju mogu skinuti na smart tv?? Ili barem na uredjaju koji prima wifi?? Ako da, kada ce stici?? Ovo vezivanje kablom kroz celu kucu u danasnjem vremenu nema smisla….
  pozdrav

 11. Srecko kaže:

  Postovani,

  Postoji li mogucnost povezivanja Iris-a putem WiFi-a?

  Hvala.

 12. Aleksandar kaže:

  Poštovani

  Da li se dodatni STB može povezati mrežnim kablom preko repeatera koji prima WiFi sa MTS ovog rutera ili se može povezati pomoću powerline-a? Da li se za povezivanje drugog STB-a mora koristiti mrežni kabal iz MTS ovog rutera, LAN 2 ili LAN3? Hvala

 13. Aleksandar kaže:

  Postovani, jel STB uredjaji za TV imaju mogucnost povezivanja preko WIFI-a umesto kablom da povezem kroz ceo stan do modema???

 14. Radovan kaže:

  Da li je moguće na Monitoru za internet gledati TV program? Konkretno se odnosi na BOX4 – Plavi.

 15. Dejan Antic kaže:

  Da li mogu preko jednog vaseg rutera da koristim 3 stb-a ? Problem je sto mi iptv radi samo na lan2 i lan 3, da li je moguce nastelovati ruter da mi i na lan1 ili lan 4 radi iptv ? Molim vas ne upucujte me na vasu tehnicku podrsku, samo mi odgovorite da li je ovo moguce sto sam vas pitao preko podesavanja na samom ruteru ?

  • mts Podrška kaže:

   Pozdrav, maksimalno možete gledati na pet TV uređaja ukoliko postoje tehnički uslovi. Pozdrav, zahtev za dodatni STB možete podneti u poslovnici ili putem kontakt centra 0800 100 100 opcija 3.

 16. Pavle kaže:

  Poštovani, da li je moguće koristiti daljinski od TV-a, a ne MTS daljinski upravljač? Daljinski od TV-a mi koristi jedino da uključim TV i može povećati ili smanjiti zvuk.

 17. Radovan kaže:

  Ja planirao da se po isteku Ugovora sa SBB u septembru mesecu prebacim kod vas. Medjutim čitajući ove komentare i vaše odgovore navode me da još razmislim. 1. SBB mi je prilikom uvodjenja instalacije instalirao TV i internet na 3 kompa – TV. Kod vas se moramo snalaziti ko kako zna pa i kupovati materijal i krimp klešta. Ti poslovi bi trebali biti u vašoj nadležnosti te molim da mi to razjasnite. Još jedno pitanje:Koja je brzina neta u BOX4 (PREPORUČUJEMO) po ceni od 4.999 dinara.

 18. Aleksandar kaže:

  Poštovani, preuzeo sam drugi STB uređaj u Vašoj poslovnici i želim da koristim još jedan TV uređaj, koji je u drugoj prostoriji. Da li je dovoljno da kupim novi mrežni kabl i iz aktuelnog rutera ga spojim sa novim ruterom?

 19. Slobodan kaže:

  Ja sam uzeo paket box 3..potrbna mi je informacija koji mrežni kabel tačno treba da uzmem da ga sprovedem od glavnog rutera do drugog rutera (ima neki lan, pa neki cat 5, pa cat 6, ne razumem se…. Zato mi treba precizna informacija)… I još jedno pitanje, zbog povlačenja kabla kroz buzire u zidu, da li mogu da kupim odvojeno, posebno taj kabel a posebno završetke (ulaze u ruter).

  • mts Podrška kaže:

   Pozdrav Slobodane, potrebno je da kupite LAN kabl oznake RJ 45, možete na prodajnom mestu reći UTP kabl za povezivanje internet modema. Možete kupiti i odvojeno kabl i priključke ali ćete onda sami morati da napravite kabl, za to će vam biti potrebna krimp klešta. Možete na internetu pronaći neki od tutorijala za krimpovanje kabla, jednostavna je procedura.

 20. Andrija kaže:

  Postovani, nakon sinhronizovanja mts daljinskog upravljaca sa upravljacem od Tesla televizora, mts daljinski je dobio opciju da gasi televizor, ali ne moze da smanjuje i pojacava zvuk TV-a (NE stb uredjaja) pomocu manjeg dugmeta „Vol“ koje se nalazi pored „Study“ dugmeta. Ovo nije slucaj kod drugog televizora marke Samsung gde sve radi normalno. Da li je to kvar daljinskog ili je nesto drugo u pitanju?

 21. Miloš kaže:

  Pozdrav,
  Planiram da uzmem novi TV pa me zanima koji tacno HDMI kabel treba da uzmem, jer mi je trenutno povezano preko činč kablova.

 22. Marija kaže:

  Postovani
  zamenila sam daljinski upravljac a televizor nema svoj daljinski kako mogu da aktiviram daljinski i da ukljucim televizor

 23. Vladica kaže:

  Ne mogu da se ulogujem sa imenom i šifrom imam samo jedan stb izbacuje grešku Isluga trenutno nije dostupna (šifra: 20306). Kako fa tešim pvaj problem?

 24. Milivoje kaže:

  Postovanje,imam box 4 u jednoj kuci i na taj box bih dodao jos 1 TV ali je problem sto je taj TV u drugoj kuci tj odvojen od Modema nekih 50metara,u toj dole kuci je modem a ne bih znao kako taj kabl provuci do TV a u drugoj kuci,u drugoj kuci imam uticnicu za telefon,da li bi se preko te uticnice moglo nekako spojiti da se dobike tv,ta uticnica mi je 4 m od TV a i nadam de da bi to moglo tako ili mora iz onog dole modema da se sprovede kabl skroz do druge kuce,ili bi se kombinovalo sa 2 modema,da li mozete da pomognete ? 🙂

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Napišite brojeve sa slika *