Fosterovi – treća generacija

Serija „Dobra nevolja“ je spinof porodične drame „Fosterovi“ i svojevrsni opozicioni žanrovski odgovor. Dok je roditeljska serija više usmerena na interpersonalnu dinamiku unutar porodičnog nukleusa, televizijska ćerka, kao i svaki adolescent, širi svoja krila u samostalnom, slobodnom, ali veoma izazovnom životu.

DVE SESTRE U PRVOM PLANU

„Dobra nevolja“ nastavlja tamo gde su „Fosterovi“ stali. Sestre Mariana i Kali Adams Foster posle diplomskih studija započinju samostalan i nezavisan život. Novi dom u Los Anđelesu možda bi bio boho raj za hipstere i Instagram influensere, ali za sestre sa limitiranim novčanim sredstvima je još jedna životna rupa koja se ljušti, škripi i puna je štetočina. Privremeni dom kao prelazna životna forma testira strpljenje sestara koje, pored trulog plafona, za svojim vratom imaju dodatne nepotrebne probleme.

Kali kao pomoćnica konzervativnog sudije suočena je sa njegovim autoritarnim stavom koji joj stavlja do znanja da se ne nada previše, a Marijana u programerskoj firmi se verbalno obračunava sa seksističnim i mizoginim okruženjem koje je kao ženu ignoriše i „stavlja na svoje mesto“.

SAMOSTALNI ŽIVOT NIJE LAK

Dobra nevolja“ jasno crta sliku o ideji kako se svet unutar porodice, koja nas uči određenim obrascima ponašanja i usađuje nam očekivanja, ruši kad se iskorači van njega.

Serija, u potrazi za socijalnom pravdom, ispričana je iz ugla mladih devojaka sa dozom skepticizma – da li ovaj svet može biti bolje mesto za život?

„Dobra nevolja“, kao i većina modernih predstavnika televizije, u svom žanrovskom preplitanju od drame, komedije i satire, obraća se svim grupama i uzrastima na dopadljiv i harizmatičan način.

Kad serija zakorači u fazu u kojoj Kali radi na slučaju ubistva policajca i kad Marijana, u želji da pobegne od neprijateljskog okruženja, na poslu prigrli noćne izlaske, „Dobra nevolja“ dobija svoj puni sjaj u duhovitim skečevima i modernoj realnosti koja se gleda sa osmehom i zebnjom.

„Dobra nevolja“ je, kao i sam život, puna dobrih nevolja za koje treba stisnuti zube.

Sledeću, osmu epizodu druge sezone serije „Dobra nevolja“ kanal FOXlife  emituje 20. januara, u 21.00. TV kanale FOX,  FOX Movies, FOX Life,  FOX Crime, 24Kitchen i Babytv mogu da prate svi mts TV korisnici.