Izgubljena SIM kartica – kako do istog broja? – mts Blog

MOŽDA VAM SE JOŠ SVIDI…

25 Responses

 1. Aleksandra kaže:

  Da li postoji mogućnost da nakon oštećenja post pejd kartice drugo lice,odnosno clan porodice preuzme novu karticu sa istim brojem? Da ponese ugovor,moj lični dokument i sta je jos potrebno?

 2. Aleksandra kaže:

  Da li možete da pošaljete postpejd karticu na kućnu adresu? Oštećena mi je kartica ali sam zbog radnih obaveza u nemogućnosti da idem do poslovnice.

  • mts Podrška kaže:

   Pozdrav Aleksandra, po proceduri staru postpaid karticu možete zameniti za novu u vama najbližoj poslovnici jedino vi kao vlasnik usluge, sa važećom ličnom kartom.

 3. Rada kaže:

  Postovanje,da li postoji mogućnos promene broja telefona?Pozdrav!

  • mts Podrška kaže:

   Pozdrav, zahtev (postojanje zlonamernih ili uznemirujućih poziva) za promenu broja možete podneti direktno u poslovnici ili pisanim putem. Ukoliko želite podneti zahtev u poslovnici potrebno je da posedujete važeći identifikacioni dokument (lična karta, pasoš) na uvid.

 4. Tatjana kaže:

  Postovanje.Imam staru karticu jos one prve kartice koje su bile znaci na njoj pise Telekom Srbija.Zelim da povratim taj broj.Da li je to moguce i kako?Unapred hvala

  • mts Podrška kaže:

   Pozdrav Tatjana, zahtev za povraćaj broja možete podneti preko kontakt centra na broju 0800/100100 ili u vama najbližoj poslovnici sa važećom ličnom kartom.

 5. Nikola kaže:

  Dobar dan imam sim karticu mts sa ugovorom izgubio sam katricu kako mogu da izvadim karticu sa istim brojem i da ugovor idalje vazi

 6. Imam jedno pitanje .Izgubio sam svoju pripeid karticu koju koristim jos od 2002 godine ,kako bih mogao dobiti isti broj .Unapred hvala.

 7. radovan kaže:

  Pozdrav. Izgubio sam svoju postpejd sim karticu koju sam kupio jos 2013. Da li mogu kupiti novu sa istim brojem s obzirom da vise ne posedujem ovanj paket u kome je kartica dosla. Hvala

  • ljubimche kaže:

   Pozdrav, možete u našoj poslovnici da dobijete novu karticu sa istim brojem telefona uz važeću ličnu kartu. Preporučujemo da gubitak SIM kartice odmah prijavite na 0800/100100 ili u našim poslovnicama kako bismo u što kraćem roku blokirali vašu karticu i na taj način je zaštitili od neovlašćenog korišćenja.

 8. Dusan kaže:

  Pozdrav .Imam jedan problem 2013 godine ubacio sam broj telefona na raznim sajtovima …. medjutim taj broj sam u medjuvremenu menjao tj on je bio preko dopune a ovaj preko racuna imam 100 godine… I dan danas mi stizu razni kodovi i poruke sa tih sajtova….Kako da aktiviram taj stari broj?Uzeo bih ga opet da bude preko dopune tj pripejd.
  Taj broj sam koristio 2013 godine.

  • Poštovani Dušane,

   U slučaju da je prepaid SIM kartica deaktivirana zbog neblagovremene dopune kredita, molbu za reaktivaciju iste možete podneti u mts poslovnici, ali u postpaid tarifnom sistemu. Ponovna aktivacija broja u prepaid sistemu nije omogućena.

   Srdačan pozdrav

 9. Izgubio sam SIM karticu i nemogu da je nadjem
  Kartica je u postpejduDa li ako odem u nekoj od mts poslovnica opet placam broj ili ne ?

 10. Vladan kaže:

  Dal je zauzet broj

  • Poštovani Vladane,

   Informaciju o slobodnim numeracijama možete dobiti u mts poslovnici:https://mts.rs/Privatni/Korisnicka-zona/Kontakt/Kako-do-nas .

   Srdačan pozdrav

   • Милица kaže:

    Добар дан, имам питање, изгубила сам дим картицу коју сам још пре користила (била је на допуну), многи налози су ми повезани са њом и не могу да их користим због тога. Да ли постоји могућност да извадим нову сим картицу али са истим бројем. Ако да, на који начин?

    • mts Podrška kaže:

     Pozdrav, imate mogućnost da podnesete zahtev za novu SIM karticu sa istim brojem u poslovnici ili putem kontakt centra 0800 100 100 opcija 1.

 11. Igor kaže:

  Postovani, kako da prijavim kradju SIM kartice, ukoliko sam u inostranstvu, i ne mogu da „dodjem do najblize MTS poslovnice“? U Beograd se vracam za mesec dana, a koliko vidim, ukoliko se prijavi kradja preko Call centra, posle 15 dana cu trajno izgubiti svoj broj, iako sam pod postpaid ugovorom, uredno placenim?

  • Poštovani Igore,

   U slučaju privremene blokade saobraćaja (zbog gubitka / krađe SIM kartice), ne raskidate ugovor o pretplati. Mesečne obaveze se i dalje fakturišu. Dakle, ne gubite broj. Kada dođete u Srbiju u nekoj od mts poslovnica, možete preuzeti novu SIM karticu sa istim brojem. Zahtev za privremenu blokadu saobraćaja možete podneti pozivom Kontakt centra, iz inostranstva na +38164789 ili mejlom na adresu mtsinfo@telekom.rs (tom prilikom navedite da ste u inostranstvu).

   Srdačan pozdrav

 12. Alfapreving kaže:

  Jako nezgodan slucaj koji se meni desio. U momentu me je uhvatila panika i kako i sta, medjudim odmah sam dobila novu karticu.

 1. 22/03/2021

  […] vam savetujemo da čim primetite da vam nema uređaja, gubitak ili krađu prijavite putem kontakt centra operatora ili u najbližoj […]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Napišite brojeve sa slika *