Izgubljena SIM kartica – kako do istog broja?

Pametni telefoni su nam otvorili nove svetove komunikacije. Pored toga što su spravice za održavanje kontakta sa nama važnim ljudima, oni su i novčanici, albumi, navigatori, lampe i još mnogo toga što nam život čini jednostavnijim. Zbog toga nam gubitak ili krađa telefona predstavlja izuzetno neprijatno iskustvo, pogotovo ako time gubimo karticu i sve naše kontakte.

640x640

U slučaju krađe, gubitka ili oštećenje SIM kartice, vaš mts broj je bezbedan. U nastavku je procedura za dobijanje nove kartice sa istim brojem i obezbeđivanje postpejd računa:

 • Oštećenu, izgubljenu ili ukradenu SIM karticu možete besplatno da zamenite za novu karticu, uz zadržavanje istog broja. U našim poslovnicama ćete dobiti novu postpejd karticu.
 • Da biste zaštitili vaš postpejd račun, preporučujemo vam da krađu ili gubitak SIM kartice prijavite našem Kontakt centru na broj 0800 100 100.
 • Zamena SIM kartice na vaš zahtev, uz zadržavanje istog broja, takođe je besplatna.

 

Autor teksta Una Ratković (@unaunpaso), Rukovodilac Odeljenja za komunikaciju kroz eksterne digitalne kanale Telekom Srbija.

You may also like...

7 Responses

 1. Izgubio sam SIM karticu i nemogu da je nadjem
  Kartica je u postpejduDa li ako odem u nekoj od mts poslovnica opet placam broj ili ne ?

 2. Vladan kaže:

  Dal je zauzet broj

 3. Igor kaže:

  Postovani, kako da prijavim kradju SIM kartice, ukoliko sam u inostranstvu, i ne mogu da „dodjem do najblize MTS poslovnice“? U Beograd se vracam za mesec dana, a koliko vidim, ukoliko se prijavi kradja preko Call centra, posle 15 dana cu trajno izgubiti svoj broj, iako sam pod postpaid ugovorom, uredno placenim?

  • Poštovani Igore,

   U slučaju privremene blokade saobraćaja (zbog gubitka / krađe SIM kartice), ne raskidate ugovor o pretplati. Mesečne obaveze se i dalje fakturišu. Dakle, ne gubite broj. Kada dođete u Srbiju u nekoj od mts poslovnica, možete preuzeti novu SIM karticu sa istim brojem. Zahtev za privremenu blokadu saobraćaja možete podneti pozivom Kontakt centra, iz inostranstva na +38164789 ili mejlom na adresu mtsinfo@telekom.rs (tom prilikom navedite da ste u inostranstvu).

   Srdačan pozdrav

 4. Alfapreving kaže:

  Jako nezgodan slucaj koji se meni desio. U momentu me je uhvatila panika i kako i sta, medjudim odmah sam dobila novu karticu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Napišite brojeve sa slika *