Šta je i kako radi LaudUp?

LaudUp je društvena mreža posvećena potrošačima koji žele da kupe nešto kvalitetno i onima koji žele da uštede.  Ovo je sjajno mesto gde možete videti  preporuku prijatelja pre nego što se uputite u kupovinu. LaudUp je potpuno mobilan, vaše korisničko ime je vaš broj telefona, a vaši prijatelji se dodaju iz vašeg telefonskog imenika.

Download i instalacija aplikacije

Aplikacija je dostupna na App Store–u i na Play Store–u odakle može da se preuzme i instalira na vaš smart telefon.

Ukucavanjem vašeg broja telefona dobijate kod u okviru sms – a. Da bi ste koristili LaudUp nije neophodno da budete korisnik mt:s mreže, već to može da bude korisnik bilo kog mobilnog operatera u Srbiji i u svetu. Ukoliko koristite Android verziju aplikacija će sama da završi verifikaciju sms koda, a ukoliko imate iPhone uređaj potrebno je da u odgovarajuće polje ukucate verifikacioni sms kod.

U sledećem koraku izborom vašeg korisničkog imena i “avatara” uspešno ste otvorili nalog.

Home
 
Na vašoj Home strani imate pregled svih sadržaja koje su vaši prijatelji postavljali. Aplikacija će od vas tražiti saglasnost da pristupi vašem telefonskom imeniku i prijatelji koji su vam u kontaktima u telefonu, a koriste LaudUp aplikaciju, odmah će vam postati vidljivi sa svojim sadržajima i komentarima.

Prevlačenjem slike na desno, sa leve strane prikazaće vam se sledeći ekran Menu na kome možete da se vratite na Home, pa pogledate i izmenjate svoj profil, podešavanja, pronalaženje prijatelja i sl. Ovde se na dnu prozora može videti aktivnost vaših prijatelja u smislu postavljanja sadržaja, komentara, praćenja itd. Vrlo korisna je i opcija Find Friends preko koje možete da pronađete zanimljive profile koje vredi da „zapratite“.

Prevlačenjem Home strane u levu, sa desne strane prikazaće vam se sledeći prozor Discover na kome možete da podestite filtriranje vaše pretrage u odnosu na postove, kategorije, ljude i brendove.

Postavljanje sadržaja

 

Korisnik na Home strani, klikom na polje sa fotoaparatom (leva slika) dobija mogućnost izbora da li želi da postavlja sadržaj koji ima u galeriji ili da postavi fotografiju koju će upravo da uslika (desna slilka).

Nakon slikanja fotografije potrebno je da tom vašem sadržaju date karakteristike poput: naziva proizvoda, kategorije, brenda, cene, lokacije i da ostavite komentar.

Ništa se ne brinite ukoliko ne postoji brend za prozvod koji želite da podelite jer aplikacija dozvoljava da sami unesete brend u bazu. Kako budete pratili korake preko dugmeta Next, vaš sadržaj će biti objavljen.

Share

Za deljenje sadržaja postavljenih na ovoj aplikaciji sa drugim društvenim mrežama, potrebno je u prethodnom koraku, pre samog objavljivanja post – a izabrati opciju Share on. Aplikacija će prvi put od vas tražiti da joj dozvolite pristup vašim nalozima na Facebook-u i na Twitter-u.

Prijatelji i dodavanje prijatelja

Povratkom na Profile i izborom opcije followers ili following možete pogledati spisak prijatelja koje pratite, koji vas prate, kao i njihove profile. Ovde možete izabrati opciju prestanka praćenja.

Iz opcije Menu treba da izaberete Find Friends i dobićete spisak prijatelja koje vam aplikacija preporučuje preko zajedničkih prijatelja, kao i prijatelji koju su vam kao kontakti već u telefonu i koji koriste LaudUp aplikaciju i njih takođe možete izabratiti za praćenje.

Tu je i spisak prijatelja koji su vam kao kontakti u telefonu, ali ne koriste ovu aplikaciju i njima možete posati poziv – Invite

Profil

Povratkom na Menu i izborom opcije Profile možete pogledati svoj profil gde će se prikazati sadržaji sa komentarima koje se postavljali do sad, kao i broj i profile prijatelja koji vas prate, odnosno koje vi pratite.

I to bi u najkraćim rečima bilo to, srećna kupovina 🙂
Kako se vama dopada aplikacija? Ukoliko imate bilo kakve sugestije i mišljenja možete da ih podelite dole sa nama putem komentara.