AI alati stižu na Instagram. Biramo 10 najboljih!

Veštačka inteligencija (Al) donela je revoluciju u svet društvenih medija, posebno kada je reč o Instagram marketingu. Pružajući inovativna rešenja, AI je omogućio korisnicima optimizaciju njihovih Instagram strategija i postizanje izvanrednih rezultata.

Od kreiranja sadržaja do analize publike, AI alati su transformisali i način na koji pristupamo Instagram marketingu, čime pomažu korisnicima u uštedi vremena i povećanju efikasnosti u postizanju izvrsnih rezultata.

U ovom članku predstavićemo deset platformi koje nude najbolje alate temeljene na veštačkoj inteligenciji za Instagram. Među njima su Upleap, Otter.ai, Cortex, RiteTag, TubeBuddy, QuillBot, Content Studio, HelloWoofy, Flick i Keyframes Studio.

Upleap

Upleap je onlajn platforma za upravljanje Instagramom koja pruža usluge rasta i povećanja angažmana na Instagramu. Nudi korisne alate za poboljšanje prisutnosti na Instagramu, kako pojedincima tako i kompanijama.

Njegova prednost leži u ciljanom rastu broja pratilaca, gde Upleap pomaže korisnicima da se povežu s relevantnom publikom koja će biti zainteresovana za njihov sadržaj.

Osim toga, Upleap nudi usluge za povećanje angažmana na Instagram objavama, čime se proširuje vidljivost i publika. Takođe, dolazi s analitičkom kontrolnom tablom, koja korisnicima pruža uvid u njihovu aktivnost.

Cena usluge iznosi 69 dolara mesečno, dok Pro verzija košta 119 dolara mesečno, a Premium verzija 239 dolara mesečno. Pre nego što odaberu paket, korisnici imaju besplatan probni period koji traje deset dana.

Otter.ai

Otter.ai je alat za transkripciju koji se temelji na veštačkoj inteligenciji, koji može biti koristan Instagram korisnicima. Pruža automatsku transkripciju audio i video sadržaja u tekst, olakšavajući dodavanje titlova ili sažetaka uz objave.

Takođe, omogućava pretragu ključnih reči unutar audio i video datoteka, što je praktično za pronalaženje relevantnih delova sadržaja. Otter.ai podržava i saradnju među korisnicima, što je pogodno za timski rad.

Cortex

Cortex nudi AI rešenja za pomoć Instagram korisnicima u optimizaciji kreiranja sadržaja, zakazivanju objava i praćenja performansi.

Ističe se po jednostavnom upravljanju i kreiranju Instagram objava. Korisnici mogu planirati i kreirati svoje postove sa fotografijama, videima i opisima i dobiti pregled kako će izgledati na profilu pre objave. Takođe, omogućava zakazivanje objava radi bolje vidljivosti i interakcije.

Tu je i alat za optimizaciju heštagova, kao i moćna analitika o rastu broja pratilaca, angažmanu i performansama objava. Cortex se može isprobati besplatno.

RiteTag

RiteTag je platforma s alatima temeljenim na veštačkoj inteligenciji, korisnim za Instagram korisnike koji žele optimizovati upotrebu heštagova i poboljšati dosege i vidljivost svojih objava.

Ključna alatka je mogućnost predlaganja heštagova, koja koristi napredne algoritme i analizu podataka kako bi generisala relevantne i popularne heštagove na osnovu korisničkog unosa. Ovo pomaže korisnicima da pronađu prave heštagove za svoj sadržaj, što poboljšava vidljivost i interakciju s publikom. Takođe, nudi analitiku i praćenje performansi heštagova te praćenje popularnosti i angažmana relevantnih heštagova tokom vremena.

RiteTag-ovi alati pomažu Instagram korisnicima da optimizuju strategije za heštagove i poboljšaju vidljivost i angažman. Platforma se može isprobati besplatno.

TubeBuddy

TubeBuddy je platforma koja koristi veštačku inteligenciju za optimizaciju performansi videa. Njegova AI funkcija pretraživanja ključnih reči pomaže korisnicima da pronađu najbolje ključne reči za optimizaciju naslova, opisa i oznaka svojih videa. Takođe, pruža detaljne analize o pregledima, angažmanu i publici.

Platforma ima alat za A/B testiranje različitih elemenata videa. Cene počinju od šest dolara mesečno za Pro verziju i 26,39 dolara za Legend. Prilagođene cene dostupne su za kompanije.

QuillBot

QuillBot je onlajn alat za pisanje uz pomoć veštačke inteligencije koji nudi niz funkcija za poboljšanje veština pisanja i kvaliteta sadržaja. Korisnicima može koristiti pri stvaranju opisa i drugih pisanih sadržaja za Instagram.

Ključna osobina QuillBota je njegov AI alat za parafraziranje. Ovaj alat koristi sofisticirane algoritme kako bi preformulisao rečenice zadržavajući njihovo izvorno značenje. To može biti korisno za Instagram korisnike pri kreiranju privlačnih i sažetih opisa. Korišćenjem QuillBot-ovog alata za parafraziranje korisnici mogu poboljšati čitljivost svojih opisa i efikasno preneti svoju poruku.

QuillBot takođe nudi alat za proveru gramatike i pravopisa. Osnovni plan je besplatan, dok cena Premium plana počinje od 8,33 dolara mesečno.

Content Studio

Content Studio koristi AI za pružanje različitih alata Instagram korisnicima. Omogućava upravljanje sadržajem, unapređivanje strategije na društvenim mrežama i povećanje interakcije s publikom.

Planiranje i zakazivanje Instagram objava olakšano je putem platforme. AI omogućava identifikaciju optimalnog vremena za objavu poboljšavajući time izloženost sadržaja.

AI alat za otkrivanje sadržaja pomaže korisnicima da pronađu relevantne informacije za svoje profile analizirajući velike količine podataka i trendova.

Platforma nudi besplatan probni period od 14 dana, a cene paketa variraju od 25 do 99 dolara mesečno.

HelloWoofy

HelloWoofy je svestrana platforma za upravljanje društvenim medijima koja koristi AI alate kako bi pomogla korisnicima na Instagramu u kreiranju i optimizaciji njihovog sadržaja. Jedna od njegovih ključnih prednosti je AI alat za kreiranje sadržaja koji analizira obimne količine podataka kako bi generisao kreativne ideje za objave. To pomaže korisnicima da brzo stvore privlačne opise i ubedljive postove za svoje Instagram profile štedeći vreme i podižući kvalitet sadržaja.

Cene planova variraju, počevši od 99 dolara godišnje za osnovni plan, preko 149 dolara za plan Essentials, 249 dolara za napredni plan, do 699 dolara za poslovni plan. Takođe, postoji Enterprise plan po ceni od 1.999 dolara godišnje.

Flick

Flick je napredna platforma za upravljanje društvenim medijima koja koristi veštačku inteligenciju kako bi pružila moćne alatke posebno dizajnirane za korisnike Instagrama. Jedna od AI alatki koju Flick nudi je napredni generator oznaka. Koristeći AI algoritme, ovaj alat pruža korisnicima pametne preporuke za relevantne i efikasne oznake.

Platforma takođe nudi AI alat za planiranje i zakazivanje sadržaja. Ovaj alat koristi AI algoritme za analizu optimalnog vremena za objavljivanje.

Ova AI alatka takođe omogućava pojedincima dublje razumijevanje njihove publike putem prikupljanja i analize podataka o rastu broja pratilaca, stopama angažmana, dosegu i impresijama. 

Cene se kreću od 11 funti mesečno za Solo, 24 funte za Pro, i 55 funti za agencijski paket. Takođe, pruža besplatan sedmodnevni probni period.

Keyframes Studio

Keyframes Studio je platforma za kreiranje i uređivanje video-sadržaja prilagođenog društvenim medijima, posebno Instagramu. Pruža jednostavan uređivač videa, predloške za Instagram i medijsku biblioteku. 

Platforma takođe nudi niz predloga za video-zapise dizajnirane za Instagram, što omogućava korisnicima brzo kreiranje videa sa grafikama visokog kvaliteta, tranzicijama i animacijama profesionalnog izgleda.

Cene su devet dolara za Starter paket, 15 dolara za Professional, a prilagođene su cene za preduzeća.

U ovom članku istražili smo nekoliko naprednih aplikacija veštačke inteligencije koje pružaju korisne prednosti i funkcionalnosti za unapređenje korišćenja Instagrama.

Ove aplikacije koriste AI tehnologiju kako bi pružile korisnicima kreativna rešenja i efikasne procese, omogućavajući im da efikasnije generišu, optimizuju i upravljaju svojim Instagram sadržajem. Iako ove AI tehnologije pružaju korisnu podršku, važno je zapamtiti da njihova efikasnost zavisi od znanja korisnika o ciljnoj publici i primeni taktičkih marketinških strategija.

Međutim, razvoj AI tehnologije nesumnjivo je poboljšao produktivnost i efikasnost korisnika na Instagramu.

Preuzeto iz m:agazina, m:tel.ba