mts Smart Home – Pametna kuća, san svakoga od nas!

Možete li da zamislite dom gde ne morate brinuti o tome da li ste isključili određeni aparat, svetlo, da li je sve zatvoreno, da li je određena temperatura u stanu, kući ili vikendici i druge stvari koje vas sprečavaju da se opustite i uživate u svom domu?

Jedan, možda od najvećih projekata Telekoma Srbije je mts Smart Home. Danas skoro da ne postoji čovek koji kod sebe nema neki od pametnih uređaja. Veštačka  inteligencija je dostigla nivo gde svako može svoj život uređivati preko određenih uređaja. Postalo je previše lako i ljudi se sve više oslanjaju na pametne uređaje.

mts Smart home aplikacija na telefonu

Potreba svakog čoveka današnjice

mts Smart Home usluga koja omogućava korisniku kontrolu i podešavanja senzora kao i nadzor prostora zavisno od vrste pametnog uređaja koji koristi, a koja se realizuje posredstvom mobilne aplikacije mts Smart Home i internet konekcije (daljinsko upravljanje rasvetom, utičnicama, prekidačem bojlera, merenje temperature i vlažnosti vazduha, kao i kontrolu pokreta vrata i prozora), čime se doprinosi poboljšanju životnog standarda i optimizacije potrošnje električne energije primenom savremene tehnologije.

Svim pametnim uređajima koji su deo Smart Home sistema može se upravljati preko mobilne aplikacije mts Smart Home, koja se može preuzeti na Google Play Store i App Store. Mobilna aplikacija se može instalirati i upotrebljavati na više mobilnih uređaja u isto vreme. Pritom se za logovanje koriste isti podaci kojima se logujete na moj.mts.rs portal.

Korisnicima je omogućeno da putem aplikacije u zakazano vreme uključe/isključe rasvetu, kontrolišu uređaje preko pametne utičnice, dobiju informacije o temperaturi i vlažnosti vazduha u prostorijama, notifikaciju kada se detektuje otvaranje/zatvaranje prozora i vrata u okviru kuće. Usluga mts Smart Home na raspolaganju je svim mts korisnicima, kao i korisnicima drugih operatora.

Sjajan osećaj zadovoljstva i uživancija

Smart Home paket obuhvata četiri uređaja i to: pametnu sijalicu, pametnu utičnicu, senzor za temperaturu i vlažnosti i senzor za vrata/prozore. Dodatno možete kupiti relej. Da bi platforma uspešno funkcionisala, pametni uređaji treba da budu povezani na WiFi sa pristupom internetu, a pametni telefon treba da ima aktivnu internet konekciju (bez obzira na to usluge kojeg internet provajdera koristi). Komunikaciju između paketnih uređaja i aplikacije je moguće ostvariti sa bilo kog mesta na svetu.

Zaštita i sigurnost pre svega

Ono što često danas čujemo na televiziji ili čitamo u novinama su svakako provale i krađe. Ovo definitivno kod nas izaziva neprijatan osećaj i potrebu da se preispitujemo da li smo dovoljno zaštitili svoj dom. Mts Smart home je  definitivno najbolje rešenje za ovaj problem. To znači, ako su vlasnici kuće na kratko odsutni ili na možda na putovanju, mts Smart Home će omogućiti oponašanje njihove uobičajne aktivnosti poput paljenja svetla ili televizora, kako bi se stekao utisak da je neko u kući.

Dakle, ovo možemo navesti kao jednu od velikih prednosti mts Smart Home. Sa sistemom mts Smart Home nećete imati ovakve brige s obzirom da mreža povezuje sve aparate i da preko svog mobilnog telefona možete proveriti da li ste isključili sve u kući. Ukoliko se desi da niste isključili, sistem nudi i opciju da je on isključi tako da se ne morate vraćati i gubiti vreme. Dakle, bezbednost je na prvom mestu, pored komfora koje mts smart home može da pruži.

Kontrola grejanja uz mts Smart Home

Setite se samo zimskih dana i dolaska sa posla u hladan dom. Svakako da ovako nešto nije prijatno. Rešenje koje nudi mts Smart Home je kontrolisanje grejanja dok ste van kuće, kako biste ušli u topao dom. Ovo takođe spada i u prednost jer se na ovaj način može uštedeti električna energija.

Kontrolišite svetlo uz mts Smart Home

Još jedna prednost koja doprinosi kvalitetu života je svakako kontrola rasvete. U zavisnosti od doba dana možete da uživate u željenoj jačini osvetljenja ili boji svetla u vašem domu.

Manje briga, manji računi, manje boli glava,

Vreme je da uživate, gde god vi želite..