Ko je GOAT: mts ili Mesi (iliti 4 puta najbolji zaredom)?

Najbolji 4. put zaredom, a za nas BROJ 1 ste vi

Biti najbolji!

4 puta najbolji zaredom. Redak slučaj u životu. Ali nije nemoguće. Mesi je bio 4 puta zaredom najbolji. Takoreći greatest of all time iliti GOAT.

Međutim, za razliku od Mesija koji je dobio Zlatnu loptu u periodu 2009-2012., Telekomov „streak“ je još uvek u toku.

RATEL je objavio najnovije rezultate svog mobilnog benchmark-a za 2022. I ponovo, 4. put zaredom, mts je najbolji. I to ne samo od konkurencije, već i od mts-a iz 2021.

A, zašto smo najbolji?

Jedan od razloga za ovakav rezultat je, po rečima Vladimira Lučića, generalnog direktora Telekoma Srbija: „Milioni naših korisnika su naša najveća inspiracija i ovu nagradu želimo da podelimo sa njima. Naša posvećenost da im pružimo najbolje i najkvalitetnije usluge na tržištu, ono je što mts mrežu drži na vodećoj poziciji već četvrtu godinu uzastopno. Namera nam je da i ubuduće opravdavamo njihovo poverenje, jer su korisnici za nas broj 1“.

Zahvaljujući ulaganjima u modernizaciju infrastrukture i konstantnom unapređenju kvaliteta usluga u svim kategorijama, mts već godinama potvrđuje svoju poziciju najbolje mreže kako po merenjima RATEL-a, jedine zvanične nacionalne institucije u Srbiji nadležne za merenje kvaliteta mobilnih mreža, tako i prema rezultatima ispitivanja eminentnih stranih kompanija.

Kako je RATEL odredio da smo najbolji?

Za ocenjivanje ukupnih performansi i rangiranje mobilnih mreža tokom septembra, oktobra i novembra 2022. godine  testirane su: govorna usluga (sa 40% učešća u ukupnom rezultatu) i usluge prenosa podataka (sa 60% učešća u ukupnom rezultatu). Usluga prenosa podataka je testirana kroz testiranje Web browsing-a, usluge prenosa podataka malog fajla, YouTube i WhatsApp poruka.

mts se izjednačio sa Mesijem, neka se spremi Mihael Šumaher (5 titula zaredom). I, naravno mts iz 2022, 2021, 2020. i 2019.