Društvena mreža Teren: spaja ljubitelje sporta, rađa ljubavi i prijateljstva

Kada je u maju 2014. godine pušten „Teren“, prva sportska društvena mreža putem koje svi ljubitelji sporta mogu međusobno da se takmiče, navijaju za omiljeni tim i komentarišu sportska dešavanja, nije se moglo pretpostaviti da će postati i mesto gde se rađaju ljubavi i prijateljstva.

02

Popularnost Terena

Danas imamo širok spektar korisnika tzv. Terenaca, drugara na Terenu, koji svakodnevno učestvuju u takmičenjima, komentarima i objavama. Aplikacija ima preko 100k preuzimanja na Android operativnom sistemu i preko 30K na iOS-u.

Mreža je imala svoj pik za vreme Svetskog prvenstva u fudbalu u Brazilu 2014. Tada je svakodnevno 5,000-6,000 korisnika aktivno bilo uključeno u sva dešavanja na Terenu. Bilo je zanimljivo pratiti sve konverzacije i borbe za osvajanje vrednih nagrada. Novi pik se definitivno može očekivati ovih dana zbog aktuelnog 32. Evropskog prvenstva u vaterpolu.

Teren „face“ i zanimljivosti

Neograničena mogućnost razmene mišljenja sa bilo kojeg mesta na svetu u velikoj meri je olakšala komunikaciju među pojedincima i omogućili održavanje bliskosti čak i preko mreže. I ne samo održavanje, u nekim slučajevima i sudbonosno spajanje.

Tako se rodila ljubav između dva Terenca koji su se upravo upoznali na ovoj društvenoj mreži. Njih ovih dana retko viđamo na Terenu, ali verovatno će se vratiti jednog dana. 🙂

Imali smo slučaj i da nas Terenac @maklice obaveštava šta ima u Čileu, Paragvaju i nekim zemljama Evrope. Obično bi postavio neki tiket za taj dan i onda se posle javio u nekim kasnim satima sa još nekom informacijom. Nedostaje nam. 🙂

Tu je naravno i @ikebanica koja nam je donosila zanimljivosti sa Malte i druženje sa legendarnim Zanetijem.

Mislimo da ni španska Marca nema tako ažurne podatke o kraljevskom klubu kao naš Terenac @Jelena_Madridistica #raul. Svaki njen post je kao direktno iz Realove svlačionice.

Iznenadilo bi nas kada bi @Branko 90 #Sanja Jojić postovao nešto za fudbal ili neki drugi sport, mislili bi da nismo na pravoj mreži. 🙂  On je enciklopedija basketa, nema potrebe da gledate Eurohoops, dovoljno je samo doći na Teren i zapratiti ovaj nalog.

01

@KKCrvenaZvezda je ozbiljno shvatila potencijal Terena i svojih navijača koji imaju naloge na njemu. U Terenu su videli novi kanal za obraćanje svojim pristalicama prilikom svake utakmice, događaja ili neke zanimljivosti koja je vezana za sam klub.

Svakako ne smemo da zaboravimo fenomenalne tekstualne prenose admina Terena koji su u duhu nekadašnjeg YU radija, sa puno sportskog duha.

Sigurno možemo da se složimo da nigde tolerantnijih i fer navijača nema nego kod nas na Terenu. Uvek se čestita protivniku na pobedi, poželi se sreća ljutom rivalu ili se da savet za nastupajuću utakmicu.

Teren je bio i ostao mesto za deljenje ključa za Fantazi lige na drugim portalima. Otvorene su mnogobrojne grupe pod šifrom Teren i tako su Terenci postali deo drugih Fantazija preko novog naloga.

Ima tu još mnogo mnogo „faca“ izvinjavamo se onima koje nismo spomenuli ali svi ste vi deo jednog fenomenalnog sistema.

Budućnost Terena

 Teren u budućnosti treba da bude „vaš izveštač sa Terena“, da naši Terenci obaveštavaju druge sa stadiona ili drugih sportskih Terena šta se interesantno dešava, prenos uživo sa svoje pratioce na Terenu. Očekujemo i daleko veću interakciju poznatih sportista sa svim Terencima.

04

Želimo pravu sportsku mrežu koja bi izašla iz okvira Srbije kroz više jezičnost, želimo da spojimo što više ljudi različitih generacija koji bi međusobno razmenjivali svoja mišljenja i svoju pasiju prema sportu i svom omiljenom klubu.

Sa vama smo za korak bliži našim željama. Instalirajte aplikaciju i upoznajte naše Terence.  Ukoliko ste u nedoumici u vezi instalacije, evo kako radi društvena mreža Teren.