A šta vi kažete – Huawei P20lite ili Samsung Galaxy A6+?

Kada dođe trenutak kupovine telefona, većina nas uvek ima istu dilemu – za koji brend se odlučiti i koji model izabrati. Upravo iz tog razloga,  pripremili smo vam uporedni prikaz dva modela telefona . Ovog puta to su Huawei P20 lite  Samsung Galaxy A6+ . Uzimajući u obzir i karakteristike i cenu, oba modela pripadaju srednjoj klasi telefona.

Huawei P20 lite karakteriše već dobro poznat elegantan izgled sa zakrivljenim staklom i aluminijumskim ramom, ovog puta u potpuno novim bojama- Klein blue, Sakura Pink i Midnight black. Ovaj model krasi Full view display 2.0 sa FHD+ ekranom dijagonale 5.84inča.

Nasuprot njega, imamo najnoviji Samsung model A serije – A6+, izrađen od premijum materijala sa kompletno metalnim kućištem, zaista prelepog dizajna. Nešto veće dijagonale Full HD Super Amoled ekrana dijagonale 6 inča. Infinity display, tzv. ekran bez granica preuzet je sa Samsungove premijum serije. Za sve korisnike koji su ljubitelji većih telefona, ovaj model je definitivno pravi izbor. Izrađen je u tri prelepe boje – crna, zlatna i ljubičasta.

Huawei model karakteriše prednja kamera od 16MP, sa otvorom blende od f/2.0, i funkcijom 3D retuširanja, koja nam pruža mogućnost pravljenja fenomenalnih fotografija čak i pri slabom osvetljenju, upravo zbog mogućnosti podešavanja senki i osvetljenja. Sa zadnje strane telefona nalazi se glavna kamera sa dva sočiva, vertikalno postavljena u gornjem levom uglu – sočivo od 16Mp i 2MP. Uz najsavremeniji objektiv od 16MP sa otvorom blende f/2.2, i profesionalni Bokeh objektiv od 2MP, dobijamo fenomenalno jasne i oštre fotografije, sa mnogo više vidljivih detalja.

Galaxy A6+ poseduje snažne kamere, i glavnu i tzv. selfi kameru. Prednja kamera od 24MP,sa otvorom blende od f/1.9 i prilagodljivim LED flešom koji omogućava da selfi fotografije budu idealne, bez obzira na uslove fotografisanja. Glavna kamera je dualna, baš kao i kod P20lite modela, ali ovog puta od 16MP(sa otvorom blende od F/1.7) i 5MP (uz otvor blende od f/1.9).

Oba telefona imaju podršku Android Oreo 8.0 operativnog sistema, uz osmojezgarni procesor – kod Huawei modela to je dobro poznat Kirin 659, dok je kod Samsung to Snapdragon 450.

Kada je o bateriji reč, P20lite model raspolaže sa 3000mAh, dok je na Samsung modelu ona nešto veća i iznosi 3500mAh. Kod korisnika kojima je izdržljivost baterije bitna stavka Samsung model će imati blagu prednost.

Osetnu razliku imamo  kada je memorija telefona u pitanju. Huawei model karakteriše čak 4GB RAM memorije i  64 interne, dok je odnos RAM i interne memorije kod Samsung modela 3:32GB.Kod oba modela postoji mogućnost proširenja interne memorije do 256GB pomoću micro SD kartice. Samsung model ima i poseban slot za nju.

I po izgledu i po karakteristikama koje poseduju, oba telefon su zaista sjajna. Odluka je na vama, a jedno je sigurno – nećete pogrešiti za koji god model da se odlučite. Pitanje je samo kojem proizvodjaču ste više naklonjeni, – da li ste veći „fan“ južnokorejske ili kineske kompanije.