Karakteristike telefona: LG Nexus 5

LG Nexus 5 je pametan telefon prefinjenog i minimalističkog dizajna koji odlikuju moderne i jednostavne konture. Lepo leži u ruci i predstavlja jedinstven kontrast visokog sjaja i mat plastike prijatne na dodir. Full HD IPS Display od 4,95 inča ima Corning Gorilla Glass zaštitu treće generacije.

Najnovija Android platforma 4.4 KitKat, Snapdragon 800 Quad-Core procesor od 2,26GHz i izdržljiva baterija od 2,300mAh, čine ovaj telefon moćnim i brzim.

Povezuje se na Wi-Fi i radi na 2G, 3G i 4G mreži. Omiljeni sadržaj sa vašeg telefona bežično možete prebaciti na televizor, dok postoji i mogućnost bežičnog punjenja uređaja.

Redizajnirana aplikacija Google Maps omogućava da sa lakoćom istražite nepoznati grad, izbegnete gužvu u saobraćaju i pronađete najbolje restorane i prodavnice. Pomoću glasovnih komandi možete davati uputstva, slati SMS-ove ili puštati muziku, dok aplikacija Google Now pruža najnovije personalizovane informacije.

Nexus 5 ima primarnu kameru od 8 MP sa autofokusom, LED blicem i 4 puta digitalnim zumom. Pravi živopisne snimke širokog spektra boja i oštre noćne snimke. Optička stabilizacija slike omogućava da fotografije i video zapisi budu oštri i jasni. Snimke možete praviti u HD+ režimu, kombinujući više ekspozicija za jednu, savršenu fotografiji, dok funkcija Photo Sphere pravi impresivne sferne snimke.

Opcija Auto Awesome kreira zanimljive verzije vaših fotografija i video zapisa – animaciju, foto kolaž, panoramu i druge. Ona se automatski generiše kada se snimci otpreme na Google+ i poklope sa određenim kriterijumima.

Sekundarna kamera ima 1,3MP.

Vaše fotografije, dokumenta i elektronsku poštu možete da odštampate u svakom trenutku i na svakom mestu, ukoliko štampač podržava Google Cloud Print. Štampač možete osposobiti i preuzimanjem aplikacije sa Play Store-a.

LG Nexus 5 je smart telefon prefinjene forme i odličnih performansi, na zadovoljstvo ljubitelja smart uređaja poslednje generacije.