Kako da podesite sms podsetnik za rođendane Facebook prijatelja

Sigurno ste se nekada suočili sa neprijatnim osećajem zaboravnosti ili rasejanosti? Pokušavajući da upamtimo što veći broj podataka neretko se događa da u glavi zapravo stvorimo pravu konfuziju. Zaboravljanje važnih datuma, poput rođendana, može nas dovesti u nepriliku i poremetiti međuljudske odnose.

Društvena mreža Facebook je svojim korisnicima prilično olakšala pamćenje datuma rođenja prijatelja, tako što ih redovno ažurira i ističe. Međutim, događa se i da nismo u prilici da svakodnevno pristupamo ovoj društvenoj mreži ili jednostavno ne obraćamo pažnju na Facebook obaveštenja, pa nažalost i blagovremena rođendanska čestitka izostane.

Da biste izbegli neprijatnosti koje zaboravljanje nečijeg rođendana može da izazove, pomoći ćemo vam da u 6 koraka evidentirate datume kroz Google kalendar događaja i da za njih dobijate redovan podsetnik putem sms poruke.

1. Na vašem Facebook profilu kliknite na opciju Events, a zatim na strelicu ikonice podešavanja u desnom uglu i odaberite opciju Export.


2. Pojaviće vam se prozor na koji treba  da napravite desni klik (na prvi link) i odaberete opciju “Copy Link address“.


3. Sledeći korak je otvaranje Google kalendara na adresi https://www.google.com/calendar/ i u meniju pod opcijom “Other calendars” kliknite na strelicu i odaberite  “Add by URL”.

4. Pojaviće se prozor u koji treba da ubacite adresu koju ste kopirali u drugom koraku.

Kliknite dugme “Add Calendar” i uspešno ste završili postupak dodavanja Facebook kalendara sa rođendanima u Google kalendar.

5. Sada treba podesiti telefon za dobijanje SMS obaveštenja. Dakle, kliknite na strelicu pored kalendara “Friends birthdays” i odaberite opciju “ Calendar Settings“. Da bi podesili telefon za prijem sms poruka kliknite dole u dnu na „ Set up your mobile phone to receive notifications“.

Upišite svoj broj telefona i sačekajte da dobijete sms sa verifikacionim kodom, unesite ga i nakon toga sačuvajte podešavanja.

6. I za kraj odaberite opciju Friends birthdays”,  pa “Reminders and notifications”. Na stranici koja se pojavi odaberite “Add reminder” , podesite  vreme prijema podsetnika i sačuvajte ga.

Ne dozvolite sebi da zbog prezauzetosti i brojnih obaveza zaboravite na važne datume. Podesite SMS podsetnik, jer je prijem obaveštenja besplatan a od velike je koristi.