Novi član porodice Xperia

Danas, kada se na skoro svakih mesec dana na tržištu pojavi bar po jedan novi model smart telefona sa sve neverovatnijim mogućnostima i još atraktivnijom spoljašnjošću, teško je izdvojiti jedan model kao posebno inovativan i privlačan. Nedavno je Sony lansirao Xperiu Z5, telefon koji je zaista vredan pažnje i to uoči premijere filma ’’Spektra’’, iz kultnog serijala o Džejmsu Bondu. Napravili smo mali iskorak i predstavili naslednika Xperie Z3 kroz tematsku video prezentaciju, koja na pravi način dočarava posebnost ovog uređaja.

un

Poznat po jednostavnosti i eleganciji, Sony je i ovaj model dizajnirao do savršenstva. Novinu predstavlja power taster sa senzorom otiska prsta, koji je integrisan u metalni ram. Ovo rešenje je jedinstveno, intuitivno i, pre svega, veoma praktično. Tu je, naravno, i neizostavna otpornost na prašinu i vodu, koja se uveliko podrazumeva kod Sonijevih uređaja poslednje generacije.

Full HD Triluminos ekran od 5,2 inča, baziran na X-Reality for Mobile tehnologiji, daje savršeni prikaz slike na ekranu, dok jedinstvena Sony audio tehnologija produkuje kristalno čist zvuk.

Brz i fluidan rad omogućava Snapdragon 810, odnosno 64-bitni osmojezgarni procesor, uz platformu Android 5.1 Lollipop. 3GB RAM-a omogućavaju multitasking bez problema, dok interna memorija od 32GB, može da se proširi do 200GB, putem microSD memorijske kartice. Baterija je kapaciteta 2900mAh.

Kamera predstavlja jedan od glavnih aduta ovog uređaja. Sa ovim telefonom, zapravo, dobijate Sony digitalnu kameru. Nagrađivani objektiv, najbolji senzor za uslove lošeg osvetljenja i BIONZ for mobile image-processing, samo su neke od karakteristika. Sa svojih 23MP, ultra brzim autofokusom od svega 0,03 sekunde i 5 puta oštrijim zumom, nema konkurenciju i smatra se najkvalitetnijom na tržištu. Fotografije su izvanredne, kako u idealnim uslovima, tako i u uslovima slabijeg osvetljenja. Podržava i snimanje 4K video zapisa. Inovativna prednja Full HD kamera od 5MP ima 25mm širokougaoni objektiv za bolje grupne snimke i SteadyShot sa inteligentnim aktivnim režimom za stabilnije snimke.

Sony Xperia Z5 se pozicionirao među vodeće modele u svojoj cenovnoj klasi. Ništa manje se nije ni očekivalo od uređaja premium kvaliteta, u koji je inkorporiran najkvalitetniji hardver, sa akcentom na digitalnu kameru, koja je bez premca. Sve u svemu, pred konkurencijom je veliki izazov.