Retrospektiva uređaja koje smo predstavili u 2019. godini

Još jedna godina je iza nas. U moru pametnih telefona kojima su nas proizvođači obasipali, trudili smo se da vam približimo najzanimljivije, najtraženije ali i one koji su se tek spremali da to budu. 

Podsetimo se nekih najzanimljivijih modela…

Godinu smo započeli prezentacijom modela Nokia 7.1 i 8.1. Brend koji polako ponovo kreće u osvajanje tržišta. Nokia 7.1 je krajem 2018. godine predstavljen u Londonu kao vrlo moćna mašina srednje klase i pristupačne cene, dok je model Nokia 8.1. predstavljen početkom 2019. godine kao predstavnik više srednje klase. Oba telefona na nas su ostavila poseban utisak, jer predstavljaju spoj vrednosti i izvrsnosti, kako u pogledu samog dizajna tako i funkcionalnosti.

Potom su nas dočekale nove tehničke mogućnosti na modelima Samsungove Galaxy S serije. Revolucionarna serija 10 za kraj brilijantne dekade predstavila je dva uređaja: S10 i S10+ . Prvi ultrazvučni skener otiska prsta na ekranima S10 bilo je nešto najnovije koje smo imali videli.

Najnoviji Huawei premium telefoni, na predstavljanju krajem marta meseca u Parizu, potpuno očekivano su privukli izuzetno veliku pažnju. Slično je bilo kada su se modeli P30 i P30 Pro, pojavili i u mts ponudi. Full HD+ ekrani sa neverovatnim selfie kamerama i impozantnim kapacitetom baterija.

Tokom leta nam je stigla Motorola One Vision. Telefon srednje klase, koji nas je iznenadio svojim dizajnom i performansama. Najnapredniji sistem kamera koji pokreće veštačka inteligencija i Quad Pixel tehnologija. Uz Exynos čipset omogućeno je snimanje video sadržaja u 4K formatu, a sve to na ekranu filmskog formata 21:9.

Po prvi put smo vam pokazali Honor uređaje. Honor 20 i 20 lite, dokazali su da luksuz i kvalitet mogu da idu zajedno, a to su bili samo neki od razloga zbog kojih smo vam ih preporučili (ove uređaje). Privukli su veliku pažnju novim dinamičkim holografskim dizajnom sa kojim smo se po prvi susreli ali i fenomenalnim AI kamerama.

mts je za početak školske godine obradovao najmlađe korisnike, ali možda još više njihove roditelje, jer mts TikaTaka je pametni sat koji deci donosi zabavu a roditeljima mir. On nije samo sat, on je i savršen drugar svakom detetu, koji podstiče avanturistički duh.

Za sve kreativce ali i poslovne korisnike, kao i uvek u isto doba godine, stigao je Samsung Galaxy Note 10. A u godini jubileja, stigla su po prvi put čak dva Note uređaja. Dva uređaja – dve savršene veličine za one koji vole velike pregledne ekrane i produktivnost koju nam pruža ova serija, od sada je i u kompaktnijem izdanju.

U poslednjem kvartalu 2019. godine kada smo polako svodili utiske o raznim inovativnim telefonima sa kojima smo se susreli tokom godine, prikazali smo uređaje za koje uvek vlada veliko interesovanje. Od kada je pre par godina krenula zvanična prodaja u našoj zemlji, svake godine sa nestrpljenjem očekujemo nove modele. U pitanju su iPhone telefoni.

Posebno priznanje koje nas veoma obradovalo na samom kraju 2019. godine.

Naime, na osnovu sveobuhvatne analize koju sprovodi Regulatorna agencija za elektronske komunikacije – RATEL, mts je proglašena za najbolju mobilnu mrežu u Srbiji.

Trudićemo se da u 2020. god budemo još bolji, dok sa nestrpljenjem očekujemo novitete koje nam uveliko pripremaju proizvođači mobilnih telefona.