Revolucija u srednjoj klasi telefona – Samsung Galaxy A8(2018)

Iako mnogi smatraju da najbolje karakteristike telefona idu isključivo uz najviše cene, kompanija Samsung lansiranjem svog novog modela srednje klase, dokazuje da stvari ipak stoje nešto drugačije. Pokušavajući da sjajne performanse približe što široj populaciji, ova kompanija nas novim modelom Galaxy A serije, uvodi u svet nove, redizajnirane srednje klase telefona. Galaxy A8 je upravo taj telefon koji je pomerio neke davno postavljene standarde.

Na radost zaljubljenika u selfije, stigao je prvi uređaj sa dvostrukom prednjom kamerom. Ovom modelu najviše se obradovala mlađa populacija, kojoj je A serija oduvek i bila najinteresantnija.

Kao i kod prethodnih modela iz flagship serije, i novi A8 model krasi elegantan okvir, kombinovan metalom i staklom sa obe strane.

Uz full HD Super Amoled ekran, dijagonale 5.6 inča, novi A8 poseduje infinity displej formata 18.5-9. Ovo je do sada najveći displej u A seriji Samsung telefona. Krasi ga i dobro poznata Corning Gorilla Glass zaštita.

Kada je o reč o kameri, glavna kamera je 16 MP sa otvorom blende čak F/1.7, dok je prednja dvostruka – 16 i 8MP, sa otvorom blende f/1.9. Dual kamera korisniku nudi mogućnost potpuno odvojenog korišćenja, jednostavnim klikom na ikonu kojom se bira kamera. Otvor blende od f/1.9 obezbeđuje još bolje fotografije, čak i u uslovima lošeg osvetljenja.

Novi A8 nudi i nekoliko zabavnih funkcija kamere – pokret dlanom, plutajući taster kamere, kao i glasovnu komandu za pokretanje kamere.

Tu su i opcije Live Focus i Live Preview za promenu fokusa selfija i dubine polja, čak i nakon sačuvanih fotografije u galeriji telefona.

Opcija Hyperlapse nudi mogućnost ubrzanog snimka, za kreiranje kratkih video zapisa, dok uz vDIS tehnologiju kamera sada ima mogućnost stabilizacije videa u svakom trenutku.

Uređaj radi na 8-jezgarnom Octa-Core procesoru i podržava android 7.1.1 Nugat operativni sistem.

Još jedna od karakteristika koje su do sada bile rezervisane samo za višu klasu telefona je i Bixby vision – naš virtuelni asistent, koji olakšava upotrebu  i sređivanje galerije telefona, kao i još jednostavnije deljenje sadržaja putem društvenih mreža.

Kapacitet baterije je 3000mAh, a i kod ovog modela postoji mogućnost brzog punjenja. Dovoljno je samo desetak minuta punjenja, za rad od puna četiri sata.

Najnoviji predstavnik A serije telefona raspolaže sa 4GB RAM memorije i 32GB interne memorije, koju je moguće proširiti za dodatnih 256 GB pomoću micro SD memorijske kartice. Za razliku od prethodnih modela, ovog puta za nju je obezbeđen poseban ulaz.

Sertifikat IP68 garantuje otpornost na vodu i prašinu, a još jedan novitet kod ovog modela je i „inteligentni wifi“ – mogućnost prepoznavanja poznate wifi mreže. Telefon će zapamtiti lokaciju na kojoj ste nekada bili povezani na wifi mrežu, tako da će uvek  automatski uključiti  ili isključiti wifi, kada dodjete ili napustite poznatu lokaciju.

Za sve korisnike kojima su dodatne opcije vezane za sigurnost telefona važne,  novi Galaxy A8 nudi mogućnost otključavanja pogledom ili dodirom prsta. Senzor otiska prsta nalazi se na zadnjoj strani telefona, ispod sočiva kamere.

Uz Dual messenger opciju, korisnici ovog modela imaju mogućnost korišćenja dva potpuno odvojena naloga za razmenu poruka.

Opcija Always ON, preuzeta sa poslednjeg modela S serije, na raspolaganju je i sada, svima kojima je važno da određeni sadržaji budu prikazani na ekranu i dok je telefon u Sleep režimu.

Iz svega navedenog možemo zaključiti da je novi Galaxy A8 uređaj koji će se sigurno dopasti kako ljubiteljima multimedijalnih sadržaja, tako i poslovnim korisnicima, kojima je za rad potreban veliki i pregledan ekran.