Samsung Galaxy A7 ili Huawei Mate 20 lite – pitanje je sad!

Iz široke palete telefona, koji se trenutno nalaze u ponudi na domaćem tržištu, pažnju su nam privukla dva potpuno nova modela, ovoga puta različitih proizvodjača – Samsung Galaxy A7 i Huawei Mate 20 lite.

Galaxy A7 je najnoviji model izuzetno popularne Samsung A serije , koji se na tržištu pojavio sa svojim najjačim adutom – trostrukom kamerom. Huawei Mate20 lite  je još jedan model lite verzije telefona, koja je na našem tržištu iz godine u godinu sve popularnija.

A7 je kompletno izradjen od stakla, ergonomskog , prelepog dizajna, uz Super Amoled FHD+ ekran dijagonale 6“. Imali smo priliku da ovaj model vidimo u tri fenomenalne boje – crna, plava i zlatna.

Moćna trostruka kamera, sa ultraširokim objektivom od 8MP, ovaj model čini posebnim. Fotografije beleže apsolutno svaki detalj koji je vidljiv ljudskim okom. Obektiv od 24MP propušta još više svetlosti, dok funkcija Scene Optimizer nudi mogućnost podešavanja boje, kontrasta i osvetljenja u svakom trenutku. Uz podesiv Led blic i prednju kameru od 24MP, ljubitelji selfija biće oduševljeni  kvalitetom svojih fotografija.

Dolby Atmos tehnologija za reprodukciju  zvuka, podržana je i kod ovog Samsung modela.

Posebno interesantno kod ovog modela je to,  što se prvi put skener otiska prsta nalazi na bočnom tasteru, koji se koristi za ukljičivanje telefona.

Kada je reč o Huawei predstavniku, takodje imamo FHD+ beskonačni ekran, nešto veće dijagonale – 6.3“. Dvostruka prednja tzv.selfi kamera od 24+2MP, podržana profesionalnom HDR tehnologijom, omogućava pravljenje fotografija neverovatno jasnih boja i izuzetno jasnih snimaka. Glavna kamera je takodje dvostruka 20+2MP, sa otvorom blende f/1.8. Uz 16x slow motion režim snimanja od 480 kadrova /sec, i najsitniji detalji biće zabeleženi. Ovaj model je na domaće tržište telefona stigao u tri fenomenalne boje – platinum zlatna, safir plava i crna.

Oba modela su podržana Android 8.0 operativnim sistemom, uz 8-jezgarni procesor. Kod Mate20 lite to je novi Kirin 710, dok je kod A7 modela to Exynos 7885.

Za korisnike kojima je izdržljivost baterije bitna karakteristika, situacija kod ova dva modela je sledeća:  Mate20 lite raspolaže sa 3750 mAh dok kod A7 modela ona iznosi 3300mAh.

Oba uredjaja imaju po 4GB RAM i 64GB interne memorije, medjutim kada je o proširenju reč tu postoji razlika. Pomoću misro SD kartice, za koju postoji i poseban slot,  Galaxy A7 ima mogućnost proširenja mreže do 512GB, dok je za Mate20 lite model omogućeno proširenje do 256GB.

U današnje vreme kada se gotovo svakog meseca na tržištu telefona pojavi neki novi model, mnogi će reći da se telefoni jedva mogu i razlikovati.

Ova dva modela i po ceni i po veoma sličnim performansama, pripadaju višoj srednjoj klasi telefona. Kao i uvek kada je kupovina telefona u pitanju, samo na vama je da odlučite kojem proizvodjaču ćete ovoga puta dati prednost.