Samsung Galaxy Note 10 i Note 10+

Od svog nastanka Note seriju je oduvek pratila priča, da je simbol vrhunskih performansi, koja ispunjava očekivanja najzahtevnijih poslovnih korisnika ali i kreativaca.

Dizajniran je, da bude u isto vreme i lep i snažan.

U godini jubileja, najmoćnija Samsungova serija, predstavila nam se u dve varijante.

2 uređaja – 2 savršene veličine za one koji vole velike pregledne ekrane i produktivnost koju nam pruža ova serija, od sada i u kompaktnijem izdanju.

Note 10+ nam se predstavio sa najvećim i najpreglednijim ekranom do sada u Galaxy seriji od impresivnih 6,8 inča. Pri tom, nije znatno veći do druge kompaktnije 10-ke, koju krasi ekran dijagonale 6,3 inča.

Oba modela dolaze sa Samsungovim ekranom koji pruža bioskopsko iskustvo – a to je Dinamični Amoled ekran, koji Smanjuje naprezanje očiju i ometanje spavanja uklanjanjem plave svetlosti, a da pritom ne narušava stvarno prikazivanje boja.

Dinamični Amoled ekran poseduje HDR10+ sertifikat, sa tehnologijom za prikazivanje nijansi i kontrasta baš onakvim kakvi bi trebali biti, tako da je gledanje sadržaja na Note 10 telefonima mnogo živopisnije i uzbudljivije.

Infinity-O displej kreira beskonačni prilaz…

I upravo tako, prednja strana telefona skoro da nema granice. Kako bi povećali ekran margine su smanjene, a Selfie kamera od 10 MP je sićušna i diskretno postavljena na sredinu. Sa tankim ivicama ekrana, Note 10 serija pruža zaista veličanstven prikaz.

Ultra-zvučni 3D skener otiska prsta, sakriven je unutar ekrana i nalazi se u njegovom donjem delu. Za bezbednost vašeg uređaja zadužen je softver zasnovan na mašinskom učenju koji  omogućava, da skener razlikuje, pravi otisak od veštačkog.

Dolazimo do Zaštitnog znaka svih Note uređaja, a to je S-pen.

U ovom slučaju ona nije samo alat za pisanje nego je i način da budete kreativni.

Novi magični štapić znatno je unapređen, sada ima žiroskop i akcelometar tako da prepoznaje vaše pokrete i smer, a time dobijamo 6 potpuno novih pokreta, koji znatno olakšavaju korišćenje Note-a u bilo kojoj situaciji.

Beleške na zaključanom ekranu su savršene kada treba nešto brzo da zapišete a da pri tom ne otključavate telefon. Uz 5 različitih boja, istaknite šta vam je bitno u beleškama.

Fotografije i video snimke svakodnevnog života pretvorite u veličanstvene uspomene.

Oba modela imaju savršeni sklop trostruke kamere sa glavne strane – ultraširoku, široku i telefoto, dok Note 10+ pored toga, ima i ToF 3D kameru (Depth Vision-dubinsku).

HDR10+ tehnologija nam omogućava da zabeležimo momenat, onako, kako ga mi vidimo i doživljavamo…

Uz pomoć Live fokus video opcije – kamera koristi specijalne efekte, kao profesionalna kamera prilikom snimanja filmova pa možemo izabrati jedan od 4 veoma zanimljiva efekta.

Sa novom opcijom Audio zumiranje kojom raspolažu novi Note 10 telefoni, možete da eliminišete sve zvukove tokom snimanja koji dolaze sa strane i da snimite samo ono što želite.

Note 10 telefoni napravljeni su za novu generaciju korisnika. I zaista iz ovih telefona možete da izvučete maksimum jer je dovoljno da punite telefon 30 minuta.

Iz Samsunga nas uveravaju, da za 30 minuta punjenja, baterija Galaxy Note10+ može da traje ceo dan.  

Tu je i bežično deljenje energije. Galaxy Note 10 ima bateriju od 3.500 mAh dok Note 10+ ima 4.300mAh.

Hiper brzi Samsung Exynos procesor pruža sigurnost pa ne postoji ništa što Note 10 uređaji neće moći da urade neverovatnom brzinom.

Note 10 uređaji dolaze sa duplo više memorije.

Veći model dolazi sa 12 GB RAM i opciono 256/512 GB internog prostora za skladištenje uz mogućnost proširenja putem micro SD, dok nam Note 10 stiže sa 8 GB RAM i 256GB interne memorije.