Xiaomi Mi 10T Pro – telefon sa sjajnom kamerom i izdržljivom baterijom

Mi 10T Pro je novi flagship sve popularnijeg proizvođača telefonaXiaomi. U pitanju je uređaj koji je cenovno daleko ispod uređaja konkurenata, a nudi sve ono čime se drugi hvale – vrhunski procesor, memorijski prostor od čak 256 GB, bateriju od 5.000 mAh, moderan dizajn, vrhunski kvalitet izrade, a u pakovanju se nalaze čak i antibakterijska maska i adapter za slišalice!

Tim ljudi koji stoji iza ove serije uređaja je vodio računa o svakom detalju, a to se primećuje već kod pakovanja, ali i kod samog sadržaja. U kutiji se nalaze uputstvo za korišćenje, srebrna ion antibakterijska maska, za koju iz  Xiaomi-ja navode da može eliminisati više od 99% bakterija, zatim adapter, odnosno konverter USB C u 3.5 mm izlaz, koji služi za povezivanje telefona i slušalica,  kao i brzi punjač od 33 W i USB C kabl, koji omogućavaju 100% punjenja za svega 59 minuta. Naravno tu je i telefon.

Što se dizajna tiče, Xiaomi Mi 10T Pro predstavlja idealan spoj metala i stakla. Na poleđini uređaja se nalazi staklo, a oko telefona metalni okvir. Staklo na poleđini i ekran imaju Gorilla Glass 5 zaštitu.

Sa donje strane telefona nalazi se ulaz za punjenje, u pitanju je USB C, slot za SIM karticu, mikrofon i zvučnik. Mi 10T Pro je Dual SIM telefon i ne nudi opciju proširenja memorije memorijskim karticama.

Na desnoj strani uređaja nalaze se tasteri za pojačavanje i smanjivanje zvuka i taster za otključavanje i zaključavanje telefona. U njemu je smešten i senzor otiska prsta.

Mi 10T Pro opremljen je jednim od najboljih ravnih ekrana, s neverovatnom brzinom osvežavanja od 144 Hz. U pitanju LCD ekran dijagonale 6,67 inča i 1080p rezolucije. Iako ekrani sa velikom brzinom osvežavanja često postaju žrtve velike potrošnje energije, Xiaomi-jev AdaptiveSync ekran automatski se podudara s brzinom kadrova po sekundi (Frames per Seconds) sadržaja koji se prikazuje na ekranu. Takođe, AdaptiveSync ekran garantuje nesmetano iskustvo i optimalno korišćenje baterije.

Mi 10T Pro nastavlja Xiaomijevo nasleđe kamere ultra visoke rezolucije, sa podrškom za OIS i 8K video. Prednja, selfi kamera ima 20MP i nudi mogućnost snimanja Full HD video zapisa.

Glavna kamera, koja se nalazi na poleđini telefona, ima 108 MP, f 1,69 otvor blende i digitalni zum do 30 puta. Ultra široka kamera ima 13 MP, a makro kamera 5 MP i podržava autofokus, čak i na najkraćim razdaljinama, od svega 2cm. Zahvaljujući ovim specifikacijma, kamera obezbeđuje visok kvalitet fotografija, čak i u lošim uslovima osvetljenja, a tu su i specijalni novi filteri za fotografije i video snimke, kao na primer opcija photo clone. Snimanja klon klipova omogućava kreiranje izuzetno zanimljivih i kreativnih videa.

Što se tiče video opcija, posebno se ističe Dual Video, opcija koja omogućava istovremeno snimanje s prednje i zadnje kamere uređaja, što ovu opciju čini idealnom za hvatanje reakcija iznenađenja.

Baterija je još nešto čime se Mi 10T pro može pohvaliti! Ona je kapaciteta 5000 mAh, što je  veoma impozantno, složićete se. Već smo pomenuli da uz telefon dolazi 33W brzi punjač koji će bateriju napuniti za svega 59 minuta. Xiaomi Mi 10 T pro ne podržava opciju bežičnog punjenja.

Ukoliko razmišljate o kupovini novog mobilnog telefona sa odličnom kamerom, velikim ekranom i još većim kapacitetom baterije, onda je pravo vreme da se odlučite upravo za Xaiomi MI 10T Pro .