Siguran Net- Bezbednost na internetu je sada u našim rukama

Zašto je važan Siguran Net?

Internet nam je pružio obilje sadržaja i slobodu da se zabavimo na način neprevaziđen u istoriji. Međutim, uz ove velike prednosti, nad nama se nadvijaju i opasnosti kojima se moramo baviti sa velikom pažnjom. Na tom putu, u brizi oko vlastite bezbednosti na mreži, možemo se osloniti na dobru obaveštenost, ali postoje i spremna rešenja koja će nas osloboditi mnogih skrivenih nevolja.

Internet je donedavno predstavljao prostor u kojem se možemo pojaviti na kratko, saznati ponešto zanimljivo i novo, ili se dobro zabaviti. Veoma rano, shvatili smo da uz mrežu koja prekriva celi svet (www – World Wide Web) mi sada možemo razgovarati sa bilo kim ko ima tek nešto malo znanja i opreme, ali nismo slutili koliko će se ova oblast brzo i detaljno razviti i ući u svaku poru naših života. Nakon što smo se ovim putem ponovo povezali sa starim prijateljima i razmenili poruke sa udaljenim mnoštvom, otkrili smo i veliku prednost koju nam savremena tehnologija daje prilikom poslovanja. Elektronska trgovina na mala vrata je ušla u naše domove i danas ona, prema nekim procenama, obuhvata više od 19 procenata ukupne maloprodaje. Kada se sagleda i uloga velikih prodajnih sistema, kao što je Amazon, ili Alibaba, postaje jasno da su to organizacije koje su izmenile pravila igre: sada se posrednik u prodaji pokazao kao glavni igrač, a vlasnici ovih kompanija postali su superzvezde modernosti kojima se divimo i koje podražavamo.

Dobro smo se zabavili, a šta sad?

Međutim, sada kada smo stekli prijatelje preko mreže, postavili svoja sećanja na oblak, kupili prvi poklon korišćenjem elektronske trgovine i oglasili svoju firmu preko interneta, shvatili smo koliko nam sve to znači i da ne smemo dozvoliti da neko ugrozi ovaj emotivni, ali i materijalni kapital. Pojavila su se pitanja bezbednosti naših sadržaja i privatnosti naše komunikacije! Odjednom je postalo jasno da i ovde moraju vladati odgovarajuća pravila ponašanja i da treba primeniti mere zaštite tamo gde je to uputno i nezaobilazno. Jer, sa novim uživanjem u tehnološkoj revoluciji, sa ekspanzijom mogućnosti, javile su se i nove pretnje, a neke od njih su prilično neočekivane. Pitamo se: da li je čovek nedovoljno spreman za profinjenost novog vremena, ili je prosto propustio da se obavesti o tome kako da zaštiti ono što mu je najvrednije?

Novi trendovi u obmanama na internetu

Najpre treba imati na umu da je naš život i ranije bio složen, pa je takav i danas. Internet se sa svojim opasnostima samo uklapa u veliku listu izazova koji postoje u ovom svetu, pa je potrebno da odgovorimo na njih na najefikasniji način. Potrebno je da, uz minimum napora, olakšamo sebi poslovanje i slobodno vreme koje provodimo na mreži, tako da osetimo ushićenje onoga što nam moderno doba donosi, ali da nas ne opeče vatra nepotrebnog rizika, ili da se ne nađemo u zamci tipične, ali nove prevare koja se našla na otvorenom i čeka na čistog i blagovernog korisnika, neobaveštenog o novim trendovima obmana prisutnih na internetu.

Siguran Net – naše digitalno svetlo spasa

Zato se danas javljaju rešenja koja nas oslobađaju od mnogih briga na internetu, a neka od njih možemo vam sa zadovoljstvom preporučiti. Ako ste korisnik mobilnog interneta, isprobajte uslugu „Siguran Net“, koja vam dozvoljava privilegiju radoznalosti i istraživanja novih i nepoznatih prostora, uz istovremenu zaštitu od neželjenih sadržaja, izazova, ili softvera. Sve je na jednom mestu: pristupite onlajn kupovini, izbegnite pokušaje prevare ili viruse, zaštićeni kišobranom nove usluge koja je na sebe preuzela deo našeg bremena i upozorava nas ako sadržaj kojem pristupamo može biti štetan. Posle upozorenja na potencijalno štetnu stranicu ili sadržaj, mi se možemo odlučiti da svoju potragu nastavimo i odaberemo opciju „ipak nastavi“, ali možemo i ostati u zoni bezbednosti, uz zadovoljstvo koje nam garantuje naša nova zaštita. Korišćenjem Sigurnog Neta možemo pružiti sigurnost i drugima u našoj blizini, uz aktivaciju hot spota na našem mobilnom telefonu – svi koji tako budu pristupali internetu biće zaštićeni istim sredstvom od neželjenih sadržaja.

Zajedno do rešenja

Eto jednog jasnog pokazatelja kako se prevazilaze poteškoće koje sa sobom nose nove tehnologije: osloncem na pouzdani izvor zaštite! Svakako nećemo zaboraviti na predostrožnosti kojih smo se držali i ranije, jer je odgovornost za moguću grešku najčešće na nama, ali možemo se radovati ovoj novoj usluzi simbolično nazvanoj Siguran Net, kao važnom doprinosu za povećanje bezbednosti u brojnoj porodici korisnika mts-a.

Bezbednost je potreba svih nas i ona se ne može postići bez sveobuhvatnog, udruženog pristupa. Tu svako može, ali i treba da da svoj doprinos. mts je ponudom još jedne jedne sjajne usluge napravio važan korak kako bismo svi bili bezbedni, na nama je sada da je iskoristimo i da zaštitimo sebe i druge.