Vaš iris TV: lepota je u oku posmatrača

Koliko se televizija promenila od svojih prvih početaka, pa do danas? Odgovor je jednostavan,  nezamislivo mnogo. Danas je to najlepši bioskop u vašem domu, sa bezbroj novih mogućnosti koje uživanje u gledanju „magične kutije“ čine prosto neverovatnim.

Prirodno, sa napretkom tehnologije te mogućnosti se konstantno proširuju, pa u moderno vreme televizija može i da osluškuje vaše želje i da vam, na osnovu kognicije i pretpostavki, preporuči filmove, serije i druge programske sadržaje za koje intuitivno pretpostavlja da će vam se dopasti.

Upravo to vam, između ostalog, nudi i iris TV – trenutno najsavremeniji TV interfejs, sa novim opcijama i pojednostavljenim pristupom gledanju televizije. Dakle, očekuje vas novi inovativniji dizajn sa funkcionalnostima koje nude nove napredne mogućnosti, a istovremeno omogućavaju jednostavnije korišćenje postojećih TV opcija.

Šta sve može vaš iris TV?

My TV – personalizovana TV stranica

Svaki korisnik ima svoj Moj TV prikaz – stranicu koja prati njegove prethodne aktivnosti i interesovanja. Ova stranica je personalizovana i sadržaj na njoj je prilagođen interesovanjima i potrebama svakog korisnika pojedinačno!

Na Moj TV stranici možete da nastavite da gledate sve što ste ranije započeli da gledate u okviru Video kluba i opcije Vrati unazad. Pored toga, na stranici Moj TV ćete pronaći i naslove koje ste kupili u video klubu, kao i one koje ste označili kao omiljene, zatim trenutno najgledanije programe na TV uživo, kao i one koji uskoro slede, liste vaših omiljenih kanala i vaše plejliste sa naslovima iz video kluba. Tu ćete pronaći i preporučene TV sadržaje, koje vam iris TV nudi na osnovu vaših prethodnih interesovanja – preporuku naslova iz video kluba, preporučene najgledanije programske sadržaje koje ste propustili da pogledate na TV uživo itd. Moj TV se otvara iz glavnog menija ili pritiskom na dugme (kućica) na daljinskom upravljaču.

Slika u slici – gledajte istovremeno dva TV kanala

iris TV vam donosi još jednu funkcionalnost, koja će vas sigurno obradovati, a to je mogućnost da istovremeno gledate dva TV kanala, tako da ne morate da prekidate gledanje vaše omiljene emisije, filma ili serije da biste pogledali šta se u tom trenutku daje na drugim kanalima.

Slika u slici (PIP – Picture in Picture) vam omogućava da istovremeno gledate dva kanala, od kojih je jedan preko celog ekrana, a drugi u prozoru pri vrhu ekrana. Na ovaj način, možete paralelno da pratite dva TV kanala ili da listate kanale sa zadržavanjem fokusa na aktuelnom. Aktivira se pritiskom samo jednog dugmeta na daljinskom upravljaču, a kanal koji želite da se pojavi  u PIP prozoru možete da odaberete i unosom broja kanala. Kanal iz PIP prozora, ako to želite, možete da prebacite na veliki ekran.

Nastavite da gledate TV na drugom uređaju

Ako imate aktivnu uslugu iris GO (mts TV GO), sadržaj koji se trenutno emituje možete da nastavite da gledate na drugom uređaju – na mobilnom telefonu, računaru ili smart TV-u. Neophodno je da na TV-u, u delu Moj nalog/Podešavanja/Podešavanje uređaja, uključite opciju Omogući gledanje sadržaja na drugom uređaju.

Vratite emisiju do 30 dana unazad

Uslugu Gledaj unazad sada možete da koristite za vraćanje programskog sadržaja, koji ste propustili da gledate, do 30 dana unazad. Mogućnost vraćanja emitovanog sadržaja, kao i broj dana, zavise od TV kanala čiji emitovani sadržaj želite da vratite i pogledate. Korišćenje usluge je veoma jednostavno.

Iris TV nudi i unapređenu brzu pretragu, mogućnost kreiranja liste omiljenih kanala, sortiranja kanala, aktiviranja podsetnika za emisije, zaključavanja kanala za profile i mnoge druge opcije, uz jednostavno i intuitivno korišćenje interfejsa.

Ako ste koristili prethodni interfejs

Iako iris TV predstavlja napredno, inovativno rešenje koje nudi niz novih funkcionalnosti, koje će vam sigurno mnogo značiti, sasvim je razumljivo da ćete, ako ste koristili prethodni interfejs, u početku korišćenja Iris TV-a možda imati i poneku nedoumicu. Recimo, na daljinskom upravljaču ima nekoliko manjih izmena u pogledu funkcionalnosti dugmića – zbog unapređenih funkcionalnosti, par dugmaća je dobilo novu funkciju ili sada, pored postojeće, ima još jednu. Na primer, kada ste u TV vodiču, dugme na upravljaču za brzo premotavanje sadržaja unapred /unazad sada možete da koristite i za  pregled TV sadržaja za po jedan dan unapred/unazad. U slučaju da imate dilemu, pogledajte kratko uputstvo za daljinski upravljač, sa slikovnim prikazom.

Napredna tehnologija nam pomaže da znatno uštedimo na vremenu i ujedno nam pruža potpuno novo korisničko iskustvo. Živimo u vremenu kada se sve brzo menja, naročito u svetu tehnologije, i stalno se privikavamo na novine. Nekada nam to smeta, ali,  ipak,  kada se priviknemo, uvek budemo oduševljeni novim tehnološkim mogućnostima.

Na mts Fejsbuk stranici Tvoj TV svet se možete informisati o najpopularnijim serijama i filmovima i saznati brojne zanimljivosti iz sveta filma. Ova FB stranica je u potpunosti posvećena televizijskom sadržaju i na njoj se objavljuju i kreativni TV konkursi, na kojima možete da pokažete svoju kreativnost i osvojite vredne nagrade.

Pogledajte novo uputstvo za korišćenje televizije, sa detaljnim informacijama, i istražite sve mogućnosti iris TV-a.

U video uputstvu koje sledi ćete saznati kako da na lak i jednostavan način pristupite opcijama na iris TV-u.