Preporučujemo: 10 korisnih mobilnih aplikacija

Momenat kada je jednim klikom postalo moguće „pretvoriti“ mobilni telefon u merač pulsa, libelu, rokovnik ili neku drugu korisnu stvar, najavio je pravu „smartphone“ revoluciju čiji smo savremenici. Glavni „krivci“ za turbulentan rast na tržištu mobilne telefonije i za promenu naših navika jesu mobilne aplikacije. One nam često predstavljaju svojevrstan izvor informacija, komunikacije i zabave.

Preporučujemo vam deset veoma korisnih aplikacija koje će vam olakšati ili ulepšati svakodnevicu.

blog_unutrasnja

1. KlikSPORT – sportski događaji

Uz KlikSPORT aplikaciju imate jedinstvenu priliku da na svom mobilnom uređaju uživo pratite ekskluzivne sportske događaje – od utakmica UEFA Lige šampiona i Lige Evrope, preko utakmica Serije A, Jelen Super lige, Kupa Srbije, do košarkaških utakmica Aba lige. Za takmičenja UEFA Lige šampiona i Lige Evrope pored odabranih utakmica, dostupno je i trenutno stanje na tabelama.

2. Parkiraj telefon – namenjeno vozačima

Dostupna na srpskom i na engleskom jeziku, besplatna aplikacija „Kada voziš, parkiraj telefon!“ obezbeđuje  da svi dolazni pozivi budu onemogućeni, a poruke i notifikacije, uključujući i one sa društvenih mreža utišane. Pozivaocu ili pošiljaocu poruke aplikacija će slati poruku: „Trenutno vozim, a kad vozim, parkiram telefon“ ili neku drugu koju sami definišete. Kada parkirate automobil i isključite aplikaciju možete ponovo bezbedno da pregledate poruke, pozive i obaveštenja.

3. m:plati – za plaćanje računa i dopunu kredita putem mobilnog telefona

Mobilna aplikacija koja će sigurno doprineti kvalitetu življenja je m:plati, jer nakon što se instalira i pokrene u samo nekoliko klikova ona omogućava uštedu dragocenog vremena i novca. Naime, ova aplikacija nudi mogućnost da se sa mobilnog telefona bez provizije i čekanja u redovima plate svi naši računi ili da se dopuni prepaid kredit.

4. Teren – prva sportska društvena mreža

Teren je prva sportska društvena mreža putem koje svi ljubitelji i poznavaoci sporta mogu međusobno da se takmiče, navijaju za omiljeni tim i komentarišu najnovija sportska dešavanja. Odgovarajući na pitanja postavljena u realnom vremenu trajanja utakmice, takmičari na Terenu osvajaju poene, uživo prate utakmicu putem live bloga i prvi dobijaju informacije o rezultatima.

Aplikacija za pametan telefon može se preuzeti sa portala Teren ili direktno sa Google Play odnosno sa Apple iTunes.

5. Beograd priča – razgledanje grada uz pomoć mobilnog telefona

Znamenitosti o kojima želimo više da znamo, a koje decenijama krase Beograd, od sada je moguće otkriti iz potpuno novog ugla. Besplatna aplikacija „Beograd  priča“  pruža doživljaj nesvakidašnjeg razgledanja najvažnijih gradskih lokacija mobilnim telefonom.

Istorijski podaci, zanimljivosti i anegdote koje se vezuju za kulturno-istorijske objekte jedne od najlepših metropola u ovom delu Evrope, moguće je čuti i videti korišćenjem ove aplikacije za mobilne telefone. U prvoj fazi obuhvaćeno je trideset lokacija među kojima su i: Pobednik, Terazijska česma, zgrada Predsedništva i kafana Znak pitanja. Aplikacija je dostupna na srpskom i engleskom jeziku za  „Android“ i za „iOS“. Takođe, postoje aplikacije i „Novi Sad priča“ i „Niš priča“.

6. MNM poruka – aplikacija za slanje SMS poruka ćiriličnim pismom

Aplikacija MNM poruka  je namenjena svima koji vole da pišu SMS poruke ćiriličnim pismom. Ova aplikacija omogućava vam da u okviru jedne SMS poruke pošaljete više karaktera nego što je moguće standardnom SMS porukom.

7. mt:s centar – aplikacija za proveru promocija, stanja računa i usluga

Ova aplikacija vam omogućava da se, putem mobilnog telefona, informišete o aktuelnim promocijama, proverite stanje vašeg računa, aktivirate neku od mt:s usluga, kupite Inocall vaučer, aktivirate InoCall prepaid tarifnu opciju ili postpaid tarifni dodatak za povoljne razgovora ka fiksnim i mobilnim mrežama u inostranstvu. Ukoliko imate telefon sa Android operativnim sistemom 2.2 ili više, dovoljno je da posetite Google Play i preuzmete aplikaciju mt:s centar. Ukoliko koristite iPhone, ovu aplikaciju možete besplatno preuzeti sa iTunes marketa.

8. Laud Up – društvena mreža posvećena pametnoj kupovini

LaudUp je društvena mreža posvećena potrošačima koji žele da kupe nešto kvalitetno i onima koji žele da uštede.  Ovo je sjajno mesto gde možete videti  preporuku prijatelja pre nego što se uputite u kupovinu. LaudUp je potpuno mobilan, vaše korisničko ime je vaš broj telefona, a vaši prijatelji se dodaju iz vašeg telefonskog imenika. Aplikacija je dostupna za  „Android“ i za „iOS“.

9. Mikser – dešavanja iz Savamale

Budite svakog dana u toku sa uzbudljivim dešavanjima iz Savamale, ali i šire. Uz Mikser aplikaciju saznajte sve o raznovrsnim kulturnim, umetničkim i zabavnim sadržajima iz najkreativnije beogradske četvrti i pratite kulturnu scenu regiona. Aplikacija je dostupna za  „Android“ i za „iOS“.

10. Mondo – jedan od najposećenijih portala sa mobilnog telefona u regionu

Mondo je portal koji obrađuje teme iz polja društva, kulture, sporta, ekonomije, zabave i tehnologija. Aplikacija je dostupna za  „Android“ i za „iOS“. Portal MONDO je ove godine dobio priznanje od magazina PC Press za svoju Android aplikaciju.

 Da li ste do sada koristili neku od ovih aplikacija? Podelite sa nama vaša iskustva.

Komentari