Preporučujemo: 10 korisnih mobilnih aplikacija

Momenat kada je jednim klikom postalo moguće „pretvoriti“ mobilni telefon u merač pulsa, libelu, rokovnik ili neku drugu korisnu stvar, najavio je pravu „smartphone“ revoluciju čiji smo savremenici. Glavni „krivci“ za turbulentan rast na tržištu mobilne telefonije i za promenu naših navika jesu mobilne aplikacije. One nam često predstavljaju svojevrstan izvor informacija, komunikacije i zabave.

Preporučujemo vam deset veoma korisnih aplikacija koje će vam olakšati ili ulepšati svakodnevicu.

blog_unutrasnja

1. KlikSPORT – sportski događaji

Uz KlikSPORT aplikaciju imate jedinstvenu priliku da na svom mobilnom uređaju uživo pratite ekskluzivne sportske događaje – od utakmica UEFA Lige šampiona i Lige Evrope, preko utakmica Serije A, Jelen Super lige, Kupa Srbije, do košarkaških utakmica Aba lige. Za takmičenja UEFA Lige šampiona i Lige Evrope pored odabranih utakmica, dostupno je i trenutno stanje na tabelama.

2. Parkiraj telefon – namenjeno vozačima

Dostupna na srpskom i na engleskom jeziku, besplatna aplikacija „Kada voziš, parkiraj telefon!“ obezbeđuje  da svi dolazni pozivi budu onemogućeni, a poruke i notifikacije, uključujući i one sa društvenih mreža utišane. Pozivaocu ili pošiljaocu poruke aplikacija će slati poruku: „Trenutno vozim, a kad vozim, parkiram telefon“ ili neku drugu koju sami definišete. Kada parkirate automobil i isključite aplikaciju možete ponovo bezbedno da pregledate poruke, pozive i obaveštenja.

3. m:plati – za plaćanje računa i dopunu kredita putem mobilnog telefona

Mobilna aplikacija koja će sigurno doprineti kvalitetu življenja je m:plati, jer nakon što se instalira i pokrene u samo nekoliko klikova ona omogućava uštedu dragocenog vremena i novca. Naime, ova aplikacija nudi mogućnost da se sa mobilnog telefona bez provizije i čekanja u redovima plate svi naši računi ili da se dopuni prepaid kredit.

4. Teren – prva sportska društvena mreža

Teren je prva sportska društvena mreža putem koje svi ljubitelji i poznavaoci sporta mogu međusobno da se takmiče, navijaju za omiljeni tim i komentarišu najnovija sportska dešavanja. Odgovarajući na pitanja postavljena u realnom vremenu trajanja utakmice, takmičari na Terenu osvajaju poene, uživo prate utakmicu putem live bloga i prvi dobijaju informacije o rezultatima.

Aplikacija za pametan telefon može se preuzeti sa portala Teren ili direktno sa Google Play odnosno sa Apple iTunes.

5. Beograd priča – razgledanje grada uz pomoć mobilnog telefona

Znamenitosti o kojima želimo više da znamo, a koje decenijama krase Beograd, od sada je moguće otkriti iz potpuno novog ugla. Besplatna aplikacija „Beograd  priča“  pruža doživljaj nesvakidašnjeg razgledanja najvažnijih gradskih lokacija mobilnim telefonom.

Istorijski podaci, zanimljivosti i anegdote koje se vezuju za kulturno-istorijske objekte jedne od najlepših metropola u ovom delu Evrope, moguće je čuti i videti korišćenjem ove aplikacije za mobilne telefone. U prvoj fazi obuhvaćeno je trideset lokacija među kojima su i: Pobednik, Terazijska česma, zgrada Predsedništva i kafana Znak pitanja. Aplikacija je dostupna na srpskom i engleskom jeziku za  „Android“ i za „iOS“. Takođe, postoje aplikacije i „Novi Sad priča“ i „Niš priča“.

6. MNM poruka – aplikacija za slanje SMS poruka ćiriličnim pismom

Aplikacija MNM poruka  je namenjena svima koji vole da pišu SMS poruke ćiriličnim pismom. Ova aplikacija omogućava vam da u okviru jedne SMS poruke pošaljete više karaktera nego što je moguće standardnom SMS porukom.

7. mt:s centar – aplikacija za proveru promocija, stanja računa i usluga

Ova aplikacija vam omogućava da se, putem mobilnog telefona, informišete o aktuelnim promocijama, proverite stanje vašeg računa, aktivirate neku od mt:s usluga, kupite Inocall vaučer, aktivirate InoCall prepaid tarifnu opciju ili postpaid tarifni dodatak za povoljne razgovora ka fiksnim i mobilnim mrežama u inostranstvu. Ukoliko imate telefon sa Android operativnim sistemom 2.2 ili više, dovoljno je da posetite Google Play i preuzmete aplikaciju mt:s centar. Ukoliko koristite iPhone, ovu aplikaciju možete besplatno preuzeti sa iTunes marketa.

8. Laud Up – društvena mreža posvećena pametnoj kupovini

LaudUp je društvena mreža posvećena potrošačima koji žele da kupe nešto kvalitetno i onima koji žele da uštede.  Ovo je sjajno mesto gde možete videti  preporuku prijatelja pre nego što se uputite u kupovinu. LaudUp je potpuno mobilan, vaše korisničko ime je vaš broj telefona, a vaši prijatelji se dodaju iz vašeg telefonskog imenika. Aplikacija je dostupna za  „Android“ i za „iOS“.

9. Mikser – dešavanja iz Savamale

Budite svakog dana u toku sa uzbudljivim dešavanjima iz Savamale, ali i šire. Uz Mikser aplikaciju saznajte sve o raznovrsnim kulturnim, umetničkim i zabavnim sadržajima iz najkreativnije beogradske četvrti i pratite kulturnu scenu regiona. Aplikacija je dostupna za  „Android“ i za „iOS“.

10. Mondo – jedan od najposećenijih portala sa mobilnog telefona u regionu

Mondo je portal koji obrađuje teme iz polja društva, kulture, sporta, ekonomije, zabave i tehnologija. Aplikacija je dostupna za  „Android“ i za „iOS“. Portal MONDO je ove godine dobio priznanje od magazina PC Press za svoju Android aplikaciju.

 Da li ste do sada koristili neku od ovih aplikacija? Podelite sa nama vaša iskustva.