ANABELA SE VRAĆA KUĆI, JOŠ STRAŠNIJA

Bizarno nasmejana lutka koja beživotno leži u uglu sobe – ako su nas ičemu naučili horor filmovi – nije uopšte dobar znak. Obično, ovo je alarm da pozovete popa, spakujete svoje stvari i zamolite ga da ritual osveštavanja prostora uradi bez vašeg prisustva, jer imate neka jako važna posla. Naravno, ne okrećite se. Mada, u slučaju „Anabela se vraća kući“ teško je skrenuti pogled sa ekrana jer nimalo umiljata lutka nije oličenje zla, već naznaka da zlo dolazi po vas.

SPINOF NASTAO IZ DRUGE HOROR FRANŠIZE

Univerzum filma “Prizivanje zla“ reditelja Džejmsa Vana izrodio je nekoliko horor spinofova, među kojima je i Anabela. Lutka sa grimiznim osmehom višedecenijski je zadužena za velike nesreće. U prva dva dela filma, koji prethode filmu “Anabela se vraća kući“ otkriveno je njeno poreklo i šta njeno prisustvo sa sobom donosi.

U trećem delu Anabela je konačno u rukama Eda i Lorejn Voren, paranormalnih istraživača, koji putujući po Americi sakupljaju uklete objekte. Ukleti objekat, poput Anabele, nije zlo samo po sebi, već neka vrsta duhovnog broda koji prevozi dušu sa jednog mesta na drugo. Ona je zadužena da privuče nesrećne i zlokobne duhove, a potom da im nađe adekvatnog domaćina u kojem će živeti ovozemaljski život. Ed i Lorejn ne žele da Anabela uznemirava smrtnike i dovode je u svoj dom, jedino sigurno mesto za duhovne toteme kao što je ona. Smeštena je u stakleni sanduk u kojem će provesti večnost, bez mogućnosti da obezbeđuje prevoz duhovima iz pakla.

NEVOLJA NASTAJE KAD RODITELJI ODU

Dom Ed i Lorejn bi ostao mirno utočište za Anabelu, da čuveni par nije morao da ode na iznenadni put i ostavi ćerku Džudi samu sa dadiljom Elen. Brižna devojka i njena radoznala prijateljica Danijela, koja se bez poziva pojavljuje u domu Vorenovih, zidove kuće pretvoriće u zatvor prepun zlih duhova.

Usamljena Džudi koja želi prijatelje i Danijela koja je nedavno ostala bez oca čine dosadne dane zanimljivije jedna drugoj. Danijela zna da Vorenovi u kući imaju objekat koji bi mogao da joj pomogne da ponovo vidi ili čuje oca, ali kao i sve dobre namere i ove su popločane krivudavim putem do pakla.

Dom Vorenovih, prepun ukletih objekata na čelu sa ozloglašenom lutkom, prizvaće okolne nesnađene duše koje niko ne želi u svojoj blizini.

Klaustrofobično okruženje, iako je u pitanju velika kuća, pritiska gledaoca u igri mačke i miša – duhova koji se surovo poigravaju sa ukućanima i bespomoćnim devojkama. Na putu između hrišćanstva, onostranog i antiteze dobre duše, jeza kao virus širi se kožom.

Dok se koža ježi, Anabela će mirno, kao i uvek, ležati nepomično u uglu sobe i posmatrati svoju sledeću žrtvu. 

Ljubitelji prethodnih delova „Anabele“ i cele franšize „Prizivanje zla“ sigurno će uživati i u ovom nastavku koji mogu da gledaju u mts kućnom bioskopu .

U susret novogodišnjim i božićnim praznicima, već sada možete da besplatno da gledate filmove iz novogodišnjeg bioskopa koje je mts TV pripremio za vas. Filmovi su besplatni do 15. januara 2020.

mts TV je za mts korisnike otključao i dodatne TV kanale! U periodu od 17. decembra ove godine do 15. januara 2020. možete da besplatno pristupite velikom broju dodatnih kanala.