Nova serija „Tunel“ od 11. novembra na kanalu Superstar

Serija „Tunel“ je policijski, napet triler, koja prikazuje situacije kroz koje prolaze pripadnici policijskih i antiterorističkih jedinica i njihova pregovaračka odeljenja.

U produkciji Telekoma Srbija i Zilion filma nastalo je 12 epizoda serije. Gledaoci će od 11. novembra moći da uživaju u zanimljivim zapletima svakog vikenda u 21h na kanalu Superstar.

Producent i glumac Lazar Ristovski zahvalio se Telekomu Srbija na šansi za realizaciju jednog ovakvog projekta.

„Poslednjih godina u Srbiji da nema Telekoma praktično ne bismo imali filmski i serijski program, a na ovaj način je data šansa mnogim kolegama iz branše. Hiperprodukcija je prošla, a opstalo je ono što je kvalitetno i čvrsto verujem da je „Tunel“ jedna od takvih serija“, naveo je on.

Aleksandra Martinović, direktorka Direkcije za multimediju Telekoma Srbija, istakla je da je ovo još jedan projekat kompanije koji postavlja nove standarde kvaliteta i donosi potpuno originalan sadržaj.

„Telekom Srbija se strateški bavi razvojem kinematografije i mi smo na ovom polju apsolutni lideri u regionu. U današnje vreme svaki korisnik može da prati sadržaje koje želi na različitim platformama, a mi smo tu da im ponudimo kvalitetan sadržaj, što ova serija svakako jeste. „Tunel“ je specifičan po tome što je svaka epizoda priča za sebe, a ono što ga posebno izdvaja je što je u fokusu komunikacija i reči koje mogu promeniti nečiji život“, izjavila je Aleksandra.

Režija serije poverena je Petru Ristovskom koji je istakao da se serija bazira na istinitim događajima i likovima.

„Mi smo ljude koji rade ovaj odgovoran posao lično upoznali, a svi slučajevi su se zaista desili u Srbiji u prethodnih 20 i više godina. Imao sam priliku da razgovaram sa pregovaračima i kada sam čuo njihove priče nastala je ideja za seriju, jer ono što život napiše ne može ni najbolji scenarista da osmisli“, kazao je on.

Vodeće uloge u ostvarenju dodeljene su mladim glumcima, Minji Peković, Jovanu Belobrkoviću i Radovanu Vujoviću koji su naveli da im je drago što su deo ovog projekta, te da se nadaju da će publika prepoznati trud koji su uložili i svakog vikenda sa nestrpljenjem očekivati novu epizodu.

U epizodnim ulogama pojaviće se i veliki broj poznatih glumaca kao što su Nebojša Dugalić, Danica Ristovski, Miloš Timotijević, Sergej Trifunović, Miloš Đorđević, Branislav Lečić, Dragan Boža Marjanović, Tamara Šustić, Zoran Cvijanović i mnogi drugi, a još jedna specifičnost serije „Tunel“ je i to što je svaka epizoda priča za sebe, po uzoru na svetski poznate serije sličnog žanra.