Top 5 prazničnih filmova na Diva kanalu

This image has an empty alt attribute; its file name is Slika-1-1920x1080-2-1200x675.jpg

Hladno vreme, decembar i praznični deo godine oduvek su bili rezervisani za porodično okupljanje ispred televizora. Osećaj bezbrižnosti i toplina doma pružaju sigurnost, a dobar filmski program zabavu i uživanje, koji su nam svima potrebni u ovim vremenima. Ovog decembra sve što treba da uradite je da okupite porodicu, ušuškate se, spremite hranu, tople napitke i da se, zahvaljujući filmovima, otisnete na put u neke druge svetove.

“Definitivno, možda“

Za osmeh na licu postaraće se film reditelja Adama Bruksa “Definitivno, možda”, u kojem glavne uloge tumače holivudske zvezde Rajan Rejnolds, višestruko nominovana za Oskara glumica Rejčel Vajs, rediteljka i glumica Elizabet Banks i jedna od najuspešnijih komičarki Isla Fišer. Priča prati Vila i njegovu desetogodišnju ćerku Maju koja želi da sazna kako su se njeni roditelji upoznali. Vil, koji se nalazi usred brakorazvodne parnice, namerno menja njegovu ljubavnu priču i imena ljudi koje je sreo i upoznao, ostavljajući Maju da nagađa koja žena iz njegove prošlosti je njena majka.

Filmski kritičari su imali samo reči hvale za filmski hit “Definitivno, možda”. Denis Harvi je za magazin “Variety” napisao da je u pitanju beskrajno harizmatičan film koji je namenjen celoj porodici. Klaudija Pag za “USA Today” dodala je da je “Definitivno, možda” zabavan, pametan i pre svega sofisticiran film, u kojem mogu da uživaju sve generacije. 

Decembar na Diva TV-u je u znaku filmova koji će vam podići raspoloženje. Izbor je na vama jer tokom ovog meseca imate više od jednog izbora, tačnije na desetine. Ovo su samo neki od filmova koji će biti premijerno prikazani.

“Božić u Grejslendu”

Božićni film “Božić u Grejslendu” o potpunoj životnoj promeni prati Laurel, poslovnu ženu iz Čikaga, koja putuje u Memfis kako bi sklopila posao sa jednom od najstarijih banaka koje se nalaze u vlasništvu bogate porodice. Žena koja je opsednuta poslom, profesionalnu karijeru stavlja na kratku pauzu kada sretne bivšu ljubav Kleja, lokalnog muzičkog promotera.

This image has an empty alt attribute; its file name is Slika-2-1920x1080-2-1200x675.jpg

“Izgubljeni u prevodu”  

Na listi filmova koje obavezno treba da pogledate na Diva TV-u je i višestruko nagrađivani i hvaljeni film rediteljke Sofije Kopole “Izgubljeni u prevodu” koji je osvojio Oskara za najbolji scenario.

Bil Marej, Skarlet Johanson, Ana Feris i Điovani Ribisi krase priču koja se bavi propuštenim prilikama, krizom srednjih godina i potrebom da budemo voljeni.

Film Sofije Kopole fokusira se na život propalog američkog glumica kojeg uveliko drma sredovečna kriza. Dobija sve manje uloga, pa samim tim nema izbora nego da pristane da snimi reklamu za alkoholno piće u Tokiju. Situacija u životu glumca počinje da se menja nakon što upozna mladu devojku koja je nedavno diplomrala na Jejlu. Kao i glumac i ona se oseća izgubljeno jer preispituje svoj brak i pita se kakva joj budućnost predstoji. Kultorološki šok koji ih je zadesio u Japanu i lični problemi oblikuju priču kultnog filma Sofije Kopole.

“Izgubljeni u prevodu” pored nagrade za najbolji scenario na dodeli Oskara bio je nominovan u kategorijama za “Najbolji film”, “Najboljeg reditelja”, Bil Marej je nominovan za “Najboljeg glumca”, a osvojio je tri Zlatna globusa i tri nagrade BAFTA u Velikoj Britaniji.

This image has an empty alt attribute; its file name is Slika-3-1920x1080-2-1200x675.jpg

“Božićni ćupovi”

Božićni film pod nazivom “Božićni ćupovi” zasnovan je na besteseleru autora Džejsona Vrajta. Roman koji je proglašen najprodavanijim od strane “Njujork Tajmsa”, kako na papiru, tako i u filmu, prati priču novinarke Houp Džensen koja je na putu da otkrije istinu iza “Božićnih tegli”. U pitanju su tegle napunjene novcem koje se anonimno dostavljaju ljudima koji su u finansijskim problemima. Fenomen “Božićne tegle” promenio je i spasao mnoge živote. Kako navode pojedini zapadni mediji ova fantastična akcija imala je uticaj na stvarne živote jer su, nakon romana Džejsona Vrajta, “Božićne tegle” postale deo praznične tradicije u mnogim krajevima Amerike.

This image has an empty alt attribute; its file name is Slika-4-1920x1080-2-1200x675.jpg

“Poljubac u ponoć”

Praznični deo godine ne može da prođe bez dobre drame, a za nju je zadužen reditelj Bredford Mej sa filmom “Poljubac u ponoć”. Nakon smrti supruge, Džoš Šerman sa ćerkama započinje novi život u gradu u kojem otvara agenciju za upoznavanje ljudi. Usamljeni otac koji nudi sreću drugima, inspirisao je svoje ćerke da one počnu potragu za novom ženom koja će usrećiti njega, kao i što je on druge.

Praznični filmski maraton će trajati tokom celog decembra na Diva TV. Pored navedenih filmova gledaoci će moći da vide i “Božićno dopisivanje”, “Božićna polarna svetlost”, “Megino božićno čudo”, “Božić u glavnoj ulozi”, “Operacija Božić”, “Božić blizak srcu”, “Božićni raspust, “Božićna potraga”, “Naša božićna ljubavna priča”, nastavke filma “Božić u Grejslendu”, “Sjaj do kraja”, “Deveruše”, “Zaglavilo se” i mnoge druge.

Decembar je period kada ćete sebi dati oduška od naporne godine i uživati u dobrom TV sadržaju. Ako ste tokom prethodne radne godine propustili priliku da kvalitetno provedete vreme uz filmove, sad je idealna prilika. Ali, ne morate da budete sami jer ćete sa porodicom uživati u filmovima koji slave najsrećnije praznike, ulivaju novu nadu i daju potpuno drugačiji pogled na život. Svaki dan uz navedene filmove biće kao da proslavljate Božić iznova sa osmehom na licu.

Diva TV kanal je dostupan svim iris TV korisnicima, na poziciji 223. Tokom decembra, utorkom i nedeljom u 16.00 i petkom u 19.40 možete da gledate božićne filmske premijere. Tu su i najnoviji nastavci vaših omiljenih božićnih filmova: u subotu, 19. decembra, imate priliku da pogledate film „Božić u Grejslendu“, u 14:00, za kojim, u 16.00, sledi premijera njegovog nastavka – film „Božić u Grejslendu: kod kuće za praznike“, dok vas u nedelju 20. decembra očekuju čak tri povezane priče, uključujući i premijerni film „Božić u Evergrinu: radosne vesti“, u 16.00. Divin magični praznični vikend će vas 26. i 27. decembra prijatno iznenaditi specijalnim premijerama, od 16.00.

mts i TV kanal Diva vam pružaju priliku i da osvojite vredne nagrade. Učestvujete u kreativnom konkursu na mts Fejsbuk stranici , pokažite svoju kreativnost, budite najbolji i možete da osvojite, zaista, vrednu nagradu – LED TV Samsung 43″ (109.2 cm). Priliku da osvoje dodatnih 5 digitalnih foto ramova „Hama“ imaju i pratioci mts-ove društvene mreže TikTok. Konkurs traje do 23. decembra, kreativni zadatak je zanimljiv, zabavan i jednostavan, i naravno, u znaku Nove godine.

I za kraj, da uživanje bude kompletno, iskoristite i prazničnu iris TV i m:SAT TV ponudu – otključane dodatne TV kanale, otključane dodatne filmske i serijske pakete iz video kluba, kao i besplatan video klub paket Praznični poklon filmovi, sa 50 filmova različitih žanrova, koji će vam dodatno ulepšati praznike.