Da li bi DALL-E Dali gledao utakmice Premijer lige?

Da li ste čuli za projekat veštačke inteligencije DALL-E? U pitanju je projekat koji treba da omogući da se na osnovu običnog tekstualnog unosa generiše slika, zahvaljujući onome što Dall-E može da nauči putem svojih interfejsa.

DALL-E

Kreiranje jedinstvenog proizvoda na osnovu tzv. “prirodnog jezika” je do skoro bio domen naučne fantastike. Mi koji smo malo stariji i danas pamtimo kapetana Pikarda koji od replikatora traži “Tea, Earl gray, hot”. Zamislite da možete da kažete “Skuvaj mi sarme, posne od vinove loze.”

Upravo to je bila ideja iza projekta DALL-E, koji koristi veštačku inteligenciju da samostalno kreira fotografije u skladu sa opisom koji dobije u prirodnom jeziku. NLP (natural language processing) je odavno postao hit, i trenutno se najdalje otišlo u okviru projekta GPT-3.

Dali

Naravno da sam se igrao i glupirao na sajtu Craiyon, jednom od brojnih sajtova koji koriste DALL-E interfejs.

Pored jednostavnih instrukcija “mačka sa šeširom na livadi”, DALL- E je u stanju da napravi i nešto što ne postoji, npr. “Pink dragon in shape of giraffe with antlers”.

A onda sam napisao sledeće:

“Salvador Dali painting of Premier League football match”.

Nemojte tražiti da obrazložim tok misli koji me je doveo do toga da tražim sliku utakmice Premijer lige od Salvadora Dalija. Nemam objašnjenje :). Sve u svemu, rezultat je sledeći:

Slika utakmice Premijer lige kako bi je nacrtao Dali.

Svakako, slike nisu savršene, ali možete li zamisliti šta ćemo imati za par godina, u domenu umetnosti, dizajna, kreative?

Kako bi izgledala galerija slika utakmica Premijer lige?

Naravno, isprobao sam svoje omiljene slikare. Ispod su njihove slike utakmice Premijer Lige, kako to DALL-E zamišlja.Možete li pogoditi autore?

Svakog dana ima sve više informacija o DALL-E, GPT-3 i NLP na internetu. Predlažem da pronađete primenu koja se vama dopada.

U međuvremenu, ko voli, utakmice Premijer lige možete pratiti na Arena kanalima. Arena kanale možete gledati na IrisTV, Supernovi, m:SAT TV, Antena Plus, ArenaCloud i Iris Go platformama.