Dual edge – poslednja reč smart tehnologije

U eri tehnoloških inovacija, visokih kriterijuma i velikih očekivanja, zadovoljavanje potreba i želja korisnika uz ostvarivanje odgovarajućeg profita, predstavlja pravi izazov. Nikada nije bilo teže odgovoriti ovim osnovnim marketinškim načelima, naročito u svetu visoke tehnologije, gde je inventivan način razmišljanja imperativ i uslov opstanka na tržištu.

Sledeći trendove i pažljivo osluškujući sve zahtevnije korisnike, Samsung je iskoračio iz dizajnerskog klišea serije Galaxy, koji je podrazumevao doslovno ˝štancovanje˝ skoro identičnih modela smart telefona, samo različite veličine. Do sada neviđeni dvostrano zakrivljeni ekran u kombinaciji sa besprekornom izradom, čini da novi Samsung Galaxy S6 edge zaista ostavlja bez daha. Ekstravagantan, ultra tanak i moćnih performansi, ovaj uređaj predstavlja vrhunac tehnološke inovacije i, samim tim, veliki izazov za konkurenciju.

blog_unutrasnja_S6

Ono što prvo upada u oči je Quad HD Super AMOLED displej dijagonale 5,1 inča, sa neverovatnih 577 ppi. Zakrivljen je sa obe strane, zbog čega je veoma pregledan, a pored odličnog kvaliteta prikaza i slike, poseduje i neke dodatne funkcije koje će obradovati korisnike. Obaveštenja poput poziva, SMS-ova, tviter-a, e-mail-ova i news feed-a, prikazuju se i na ivici ekrana. Takođe, putem kolornog kodiranja, možete dodati pet omiljenih kontakata, svaki u jednoj od ponuđenih boja, a telefon će svetleti u predefinisanoj boji, kada primite SMS ili poziv od jednog od njih.

Kako prednja, tako i zadnja strana uređaja ima Corning Gorilla Glass zaštitu četvrte generacije, što nije tako česta pojava u svetu smart telefona. Uokviren je metalnom lajsnom, deluje moćno i robusno, a svojim neobičnim, inovativnim dizajnom, u potpunosti se izdvaja od ostalih modela premium klase.

Može da se pohvali prvim 14-nanometarskim procesorom sa Exynos 7420 chipset-om, u kombinaciji sa četiri jezgra Cortex-A57 i četiri jezgra Cortex-A53, koja rade na 2,1GHz i 1,5 GHz, a podržava Android 5.0.2 Lollipop.

Ovo je prvi model sa 3GB RAM-a (LDPPR4), maksimalnog propusnog opsega od 3,2GB/s, odnosno 64 bit-a, dok interna memorija varira – 32, 64 i 128GB. Ne postoji slot za microSD memorijsku karticu što predstavlja, možda, i jedinu manu. Integrisana baterija od 2600mAh ima mogućnost brzog punjenja, tako da, nakon svega deset minuta punjenja, telefon može da se koristi i do četiri sata.

Uz vrhunski uređaj ide i high-end gadget! Za punjenje baterije sa stilom, elegantno i jednostavno, tu je bežični punjač. Svi su izgledi da mu budući vlasnici Edge-a neće odoleti.

Kameri je ovaj put posvećeno više pažnje. Zadnja kamera od 16 MP ima novi ISOCELL senzor i otvor blende od 1.9, koja može da prima do 60% više svetla, što omogućava snimanje kvalitetnih fotografija bez blica u lošijim svetlosnim uslovima. Tu je i Fast Tracking AF za brzi autofokus u pokretu, Real-Time HDR, Low-Light Shot, LED blic, optička stabilizacija slike i mogućnost 4K video snimanja. Always-On-StanBy režim je novina, koja omogućava ultra brzo aktiviranje kamere, i to u roku od 0,7 sekundi. Prednja kamera od 5MP pruža mogućnost snimanja fotografija visokog kvaliteta.

Nije izostao ni skener otiska prsta, koji u poslednje vreme predstavlja standard Galaxy modela visoke klase.

Samsung Galaxy S6 edge je luksuzan tehnološki proizvod i ponos južnokorejske kompanije, koja se po ko zna koji put dokazala kao glavna pokretačka sila na tržištu smart telefona. Iščekujući da nas ponovo iznenadi svojim novinama i originalnim idejnim rešenjima, uživaćemo u lepoti i izuzetnim performansama koje nam pruža ovaj ˝poslednji krik˝ visokosofisticirane tehnologije.