Iskustvo kao nijedno drugo – Galaxy Z Fold3 5G

Samsung je nedavno predstavio dva nova telefona, Galaxy Z Fold3 5G i Galaxy Z Flip3 5G. Oba uređaja odlikuju se vrhunskom izradom i revolucionarnim performansama kakve korisnici vole i očekuju od ovog brenda. Treća generacija ovih uređaja pruža jedinstvene nove načine rada, gledanja i igranja. Danas vam predstavljamo Galaxy Z Fold3 5G!

U pakovanju nalazi se uređaj, Galaxy Z Fold3 5G, data kabl, iglica za izbacivanje slota za SIM karticu i kratak vodič za startovanje uređaja. Galaxy Z Fold3 5G pokreće Snapdragon 888 čipset, u kombinaciji sa 12GB RAM-a i 256GB/512GB skladišnog prostora. Na novom Samsungu nema opcije proširenja memorije SD karticama. Uređaj je napravljen od ojačanog aluminijuma – najčvršćeg aluminijuma ikada upotrebljenog za Galaxy pametni telefon. Naravno, tu je i Gorilla Glass Victus staklo za zaštitu od ogrebotina i slučajnih padova.

Uređaj poseduje dva displeja. Glavni od 7,6 inča Amoled sa stopom osvežavanja od 120 herca i spoljašnji od 6,2 inča super Amoled sa stopom osvežavanja takođe od 120 herca. Ekran ima i dodatnu fabričku foliju koja je savršeno zalepljena. Telefon poseduje Eco tehnologija prikaza, ekran je 29% svetliji dok istovremeno troši manje energije. Uređaj ima novi zaštitni film od rastegljivog PET materijala preko unutrašnjih ekrana i optimizovane slojeve panela, zahvaljujući čemu je glavni ekran 80% izdržljiviji u odnosu na prethodni model. Spoljni ekran je izdužen, s odnosom stranica od 25:9. Odlično se pokazao u realnoj, svakodnevnoj upotrebi i situacijama, kao što je kuckanje poruka, listanje kroz instagram ili tik tok, pa čak i Facebook ili Linkedin.

Nijedan drugi Samsung Galaxy uređaj ne može da napravi takve fotografije i video-snimke kao ovaj. Samsung Galaxy Z Fold 3 ima pet različitih kamera na tri različita mesta! Glavna kamera sastoji se od 3 kamere od po 12 MP – glavna, ultraširokougaona i telefoto, s 2X optičkim zumom, Dual Pixel faznim autofokusom i naravno 4K snimanjem u 60 fpsa. Selfi je moguće uraditi na čak tri načina: prednjom kamerom na spoljnom ekranu, under-display kamerom unutrašnjeg ekrana i sistemom glavnih kamera. Prednja kamera nalazi se na spoljnom ekranu i ima 10 MP. U pitanju je kamera koju smo već viđali na Samsungovim telefonima poslednjih godina. Under display kamera ima 4 MP je nešto drugačija. Ideja je bila napraviti kameru koja se ne vidi kada je ekran rasklopljen i možemo slobodno reći da su u tome gotovo uspeli, kameru ćete zapaziti samo ako je potražite.

Prisutna je vodootpornost po IPX8 standardu. To znači da uređaj može biti u vodi do 1,5 m dubine u trajanju do 30 minuta. Baterija je kapaciteta 4400 mAh, a njeno trajanje zavisiti od upotrebe. Intenzivno korišćenje glavnog ekrana će brže trošiti bateriju. Galaxy Fold 3 podržava brzo punjenje do 25 W, bežično brzo punjenje od 11 W i punjenje od 4,5 W. Kao što ste videli, punjač se ne nalazi u pakovanju.

Bitno je napomenuti da Samsung po prvi put u Galaxy Z seriji primenjuje svoju popularnu tehnologiju Note serije na model Z Fold3 – podršku za S Pen olovku. S Pen olovka za Galaxy Z Fold3 dostupna je u dve varijante: S Pen Fold Edition i S Pen Pro. Obe verzije olovke donose Pro tehnologiju uvlačenja vrha, koja štiti glavni ekran od potencijalnih oštećenja, pružajući bezbedno korišćenje i najveću preciznost do sada.

Samsung Galaxy Z Fold 3 je budućnost već danas. Potražite svoj primerak u mts ponudi!