Jednostavan je novi smart LG G3

LG G3 je aktuelni top – model kompanije LG koji ozbiljno pretenduje da se pozicionira kao vodeći Android smart telefon. Kao naslednik modela LG G2, koji je potvrdio da južnokorejska kompanija ima vrhunski dizajnerski tim, novi LG G3 je vizuelne karakteristike podigao na još viši nivo. Iza slogana  “Simple Is The New Smart“ stoje dizajnerske inovacije i softverske optimizacije koje ga čine  uređajem bez presedana.

unutrasnja

Ergonomičan dizajn čini da ovaj kompaktan i lagan telefon lepo leži u ruci, bez obzira na dijagonalu ekrana od 5,5 inča, koja ga s druge strane, uvrštava u grupu fableta čije su dimenzije, po pravilu, nezahvalne za korišćenje jednom rukom. Na iznenađenje korisnika, G3 se u tom pogledu pokazao veoma zahvalnim i komfornim. Kućište je izrađeno od visokokvalitetne metalizirane plastike i spada u, verovatno, najbolje ikada napravljeno. Za razliku od drugih telefona čiji su komandni tasteri – dugme Power i tasteri za podešavanje jačine zvuka postavljeni bočno ili na gornjoj strani, ovde su smešteni na poleđini, što, možda, deluje neobično i nepraktično, ali je, zapravo, veoma intuitivno i lako za korišćenje kada se naviknete. Tasteri za podešavanje jačine zvuka predstavljaju istovremeno i prečice za aktiviranje kamere i QMemo aplikacije.

Quad HD IPS LCD ekran može da se pohvali najvećom rezolucijom u svetu smart telefona – 2560 x 1440 piksela (538 piksela po inču), što je četiri puta veće od HD, a 1,8 puta od Full HD rezolucije. Slika je oštra, a boje i kontrast su izraženiji u odnosu na standardne ekrane. Poseduje Corning Gorilla Glass zaštitu treće generacije.

Android 4.4.2 KitKat i unapređeni LG UX  korisnički interfejs omogućavaju da korišćenje uređaja prilagodite sopstvenim potrebama menjajući izgled ikonica, animaciju, postavljajući različite teme, pa čak i podešavajući veličinu tastature pomoću opcije Smart Keyboard.

Prestižni LG G3 ne bi nosio ovaj epitet da ne raspolaže vrhunskim hardware-om. Ugrađen je Snapdragon 801 četvorojezgarni procesor od 2,5GHz, zamenljiva baterija od 3000 mAh, kao i 2GB RAM-a i 16GB interne memorije koja je proširiva do 128GB.

Nove LG modele smart telefona karakteriše jedinstvena Knock Code funkcija za otključavanje ekrana, dok se iz standby modusa uređaj pokreće dvostrukim klikom po ekranu.

Glavna kamera od 13MP ima neverovatan 8 puta digitalni zum, Dual LED blic i unapređeni stabilizator slike. Laserski autofokus, koji brže od treptaja oka meri udaljenost od objekta snimanja, omogućava ultra brzo fokusiranje i izoštravanje, za manje od tri sekunde, što je posebno pogodno za snimanje objekata u pokretu (u kombinaciji sa stabilizatorom slike). Tu je i podrška za Ultra HD 4K snimanje, što omogućava pravljenje skoro profesionalnih video zapisa. Proizvođač je mislio i na ljubitelje selfie-ja i tom prilikom osmislio nov način okidanja fotografija skupljanjem šake ispred objektiva, što pokreće trosekundno odbrojavanje, nakon čega okida i pravi snimak bez trzaja koji je, inače, propratna pojava kada tražite taster na poleđini ili ekranu telefona. Osvetljenje ekrana može da se upotrebi kao jedna vrsta blica za prednju kameru koja ima 2,1MP i snima u Full HD rezoluciji.

Južnokorejski koncern izbacio je na tržište uređaj vrhunskih performansi. Odlična softverska rešenja, privlačan dizajn i kamera koja trenutno nema konkurenciju čine ga izuzetno poželjnim. U prilog tome govori podatak da je G3 da sada prodat u skoro deset milona primeraka, što nije pošlo za rukom ni jednom LG smart telefonu.