Karakteristike telefona : HTC One

HTC One je moćan smart telefon rafiniranog dizajna i robusne konstrukcije. Karakteriše ga neobičan spoj dizajna i materijala, koji predstavlja dobitnu kombinaciju u svetu smart telefona. Nakon nagrade “Najbolji novi mobilni uređaj ili tablet” i priznanja “Zlatna medalja za dizajn i inovacije” na Computex Taipei 2013, telefon HTC One dobio je i nagradu Global Mobile Award za najbolji pametni telefon.

Kućište mu je izrađeno od aluminijuma, dok je ekran zaštićen kaljenim staklom otpornim na ogrebotine – Corning Gorilla Glass 2. Ekran je Super LCD 3, full HD rezolucije i dijagonale 4,7 inča. Odlikuju ga odličan prikaz boja i maksimalni uglovi vidljivosti, a direktni sunčevi zraci ne predstavljaju nikakvu smetnju. Karakteriše ga Android 4.1 Jelly Bean oprerativni sistem i Qualcomm Quad-core Snapdragon procesor od 1,7GHz.

Uređaj može da se poveže na Wi-Fi i radi na 2G, 3G i 4G mreži.

Ovaj model poseduje izvanrednu HTC Ultra-Pixel kameru od 4MP sa autofokusom, BSI senzorom, LED blicem, optičkom stabilizacijom slike, geo-tagging-om i detekcijom lica i osmeha. Može se pohvaliti mnogim mogućnostima i efektima, kao što su vremensko sekvenciranje i uklanjanje objekata i unapređena panorama. Novina je HTC Zoe, revolucionaran način snimanja i čuvanja trenutaka pomoću visokokvalitetnog video zapisa i serije fotografija i zvuka, koji od nekoliko fotografija može da kreira video snimak.

Kamera je omogućila izuzetan kvalitet fotografija i video zapisa, pružajući veću jasnoću i bolji kontrast. Prednja kamera od 2,1MP ima širokougaoni prikaz od 88 stepeni i mogućnot snimanja u HD režimu.

Ekskluzivni HTC BoomSound sistem, koji se sastoji od dva prednja stereo zvučnika sa ugrađenim pojačalima, pruža fantastičan zvuk sa manje distorzija. Za odličan kvalitet zvuka zadužen je i BeatsAudio sistem. Slušanje muzike i gledanje filmova predstavlja pravo uživanje i neponovljivo iskustvo.

Zahvaljujući opciji HTC BlinkFeed, vaš celokupan omiljeni sadržaj može da se prikazuje uživo na početnom ekranu.

HTC One karakteriše i opcija Sense Voice. Ugrađeni dualni mikrofoni prepoznaju glasne zvuke u okruženju, u toku telefonskog razgovora, i dinamično pojačavaju jačinu razgovora do odgovarajućeg nivoa.

Zahvaljujući izvanrednim karakteristikama i visokim performansama, ovaj telefon će vam omogućiti da steknete jedno potpuno novo i drugačije smart phone-iskustvo.