Nova pojačanja u Nokia timu

Posle i te kako uspešnog povratka na tržište mobilnih telefona, i odličnih reakcija korisnika na nove modele, ovaj poznati brend krajem prošle godine predstavio je novi model serije 7, dok je početak 2019. godine rezervisan za model – 8.1.

Ovoga puta predstavljamo najzanimljivije karakteristike Nokie 7.1 i 8.1.

Krajem 2018. godine u Londonu predstavljen je model 7.1, okarakterisan kao „vrlo moćna mašina, srednje klase i pristupačne cene“. Izradjen od kvalitetnih materijala, sjajnog dizajna , ovaj model prvi donosi HDR 10 ekran u ovu klasu telefona – tzv.Pure Display.

Poseduje full HD + ekran od 5.84 inča, sa staklom sa obe strane  i Gorila Glass zaštitom 3.generacije.

Za maximalno uživanje korisnika u najboljem mogućem prikazu različitih sadržaja, Pure Display ima mogućnost konvertovanja sadržaja u HDR format. Uz prostorni zvuk od 360 stepeni, ovaj model karakteriše vrhunski dizajn, kao i kvalitetni materijali izrade, luksuzni izgled i odlična završna obrada. Modernog je interfejsa , vrlo jednostavnog za korišćenje.

Integrisana Zeiss optika i dvostruka kamera, dobitna su kombinacija za dobijanje fotografija odličnog kvaliteta.  Vrlo jednostavno , u Dual Sight modu na fotografije mozemo dodavati 3D likove, maske ili razne filtere .

Glavna kamera od 12+5MP omogućava snimanje videa u Full HD rezoluciji sa 30 f/s  dok je prednja, tzv.selfi 8MP.

Ovaj model stiže sa Android operativnim sistemom Oreo 8.1 , uz mogućnost nadogradnje na 9.0 Pie. Čipset Snapdragon 636 pruža brz i fluidan rad, a baterija od 3060mAh, za samo 30 min.punjenja moze napuniti 50% svog kapaciteta.

Početak 2019.godine donosi nam i telefon koji pripada višoj srednjoj klasi.

Modernog izgleda, koji bez sumnje privlači pažnju na prvi pogled sa Pure Display tehnologijom i HDR10 podrškom, za još veći kontrast i jasnoću boja.

Prilagodljiv Full HD+ Pure display od ivice do ivice telefona, veličine 6.18 inča, sa zakrivljenim staklom sa obe strane i još izdržljivijim metalnim okvirom dvostruke nijanse , izradjenog od aluminijuma serije 600.

Uz dvostruku kameru sa potpisom nemačkog brenda Zeiss, super osetljivim senzorom od 12MP, i unapredjenom dubinom polja od 13MP, optičkom stabilizacijom i super brzim fokusom, omogućava pravljenje fotografija na profesionalnom nivou. I ovaj model ima mogućnost dodavanja raznih 3D likova ili filtera kroz Pro Camera korisnički interfejs. Prednja, prilagodljiva selfi kamera od 20MP omogućava da i noćne fotografije budu izuzetno jasne , a nudi i mogućnost pravljenja snimaka u 4k rezoluciji.

Ekran sa ovakvim kontrastom omogućava maximalno uzivanje za korisnike , bilo da igraju igrice ili gledaju neki video sadržaj. Upravo zbog ovakvog dizajna i performansi, ovaj model nazivaju „oličenjem izvrsnosti i vrednosti“. 

Ovo je prvi Nokia model koji stiže odmah sa Android Pie 9.0 operativnim sistemom, uz novu , poboljšanu Snapdragon 710 platformu, koja pruža još bolje performanse.

Kapacitet baterije je 3500 mAh, a samo jednim punjenjem trajaće čak 2 dana. Visokokvalitetan zvuk obezbedjuje Qualcomm apx audio podrška.

I kao što smo već rekli, dok ga jedni nazivaju oličenjem izvrsnosti i vrednosti, a s obzirom na to da je ovaj model jedan od najbezbednijih telefona trenutno na tržištu, deo je Android Enterprise Recommended programa, i preporuka Google-a kao najbolji izbor za profesionalce.

Od Nokie očekujemo još mnogo toga. Prošla godina i početak ove, donose nam odlične modele, koji će verujemo jako brzo, pronaći svoj put do kupaca i obezbediti da se ovaj brend ponovo vrati u sam vrh tržišta pametnih telefona.