Revolucionarna serija 10 za uspešno završenu brilijantnu dekadu

Jedna dekada je završena. 10 godina moćnih performansi  i diktiranja trendova na tržištu pametnih telefona, završava se upravo serijom 10.  Ova serija nam donosi dva nova modela – Samsung Galaxy S10, kao i nešto veći model S10+ .

Prepoznatljiv Samsung dizajn zadržan je i kod ovih modela. Ovoga puta još tanji uredjaji sa izuzetno udobnim hvatom, simetrično zaobljenih ivica sa obe strane telefona.

Prvi dinamični Super Amoled ekran, zastupljen je kod oba modela. S10 model sa ekranom od 6.1 inča,dok je kod S10+ uredjaja ekran nešto veće dijagonale – 6.4 inča. Ovoga puta senzori su skriveni u sam ram telefona ,tako da je omogućeno da odnos stranica telefona bude čak 19:9. Oba modela imaju Gorilla glass zaštitu generacije 6 sa prednje strane telefona, kao i garanciju kroz IP68 sertifikat ,ali ovoga puta ne samo na vodu i prašinu već i zaštitu od kratkog spoja.

Širi spektar boja i još veći kontrast koji pruža još realističniju sliku, pruža nam HDR10+ tehnologija, koja se do sada koristila isključivo u izradi TV panela.

Modeli stižu sa Android 9.0 Pie operativnim sistemom, uz 3. generaciju serije 9 Exynos 9820 osmojezgarnog procesora.

Ekran najnovije S serije donosi i prvi ikada ultrazvučni skener otiska prsta na samom ekranu, koji 3D mapira jagodicu prsta za još veću bezbednost podataka. Upravo iz ovog razloga proizvodjači vole da naglase da je sve „bezbedno kao u trezoru“.

Uz ovakav ekran ide i vrhunski zvuk podržan Dolby Atmos tehnologijom uz AKG zvučnike fenomenalno jasnih zvukova.

Veštačka inteligencija učeći naše navike u korišćenju telefona, maksimalno optimizije potrošnju baterije, a pored unapredjenog bezičnog punjenja, tu je i mogućnost bežičnog deljenja energije. Kapacitet baterije kod S10 modela je 3400mAh, dok je baterija S10+ model nešto većeg kapaciteta 4100mAh.

Revolucija u sferi kamere nastavlja se ovim modelima. Oba modela poseduju trostruku glavnu kameru (12+16+12MP), super brzi dual pixel senzor, ultra širokougaonu od 123 stepena sa super stabilizacijom, kao i telefoto sočivo. Super stabilizator širi polje fokusa uz sjajnu stabilizaciju kod pravljenja video zapisa. Glavna kamera ovih moćnih telefona nudi mogućnost pravljenja HDR video zapisa zahvaljujući HDR10+ tehnologiji.

Za razliku od jedne prednje kamere kod S10 (10MP), model S10+ ima dualnu selfi kameru (10+8MP) i ovo su prvi telefoni sa Dual pixel tehnologijom sa selfi kameri.

Kao rezultat maksimalne posvećenosti u istraživanju ljudskih navika, kada je korišćenje mobilnih telefona u pitanju , stižu nam ovi modeli koji definitivno nude baš sve ono što se od telefona ove klase i očekuje. Utisak svih onih koji su imali priliku do sada da koriste ove modele je fenomenalan, i opšti zaključak je da su ovi modeli zaista napravili revoluciju u Samsung galaksiji.