Samsung Galaxy A50

Predstavljajući novi A50 model, kompanija Samsung je ujedno otvorila vrata svoje potpuno nove ,unapredjene A serije. Ovo je najava osvežene i redefinisane ove izuzetno popularne srednje klase telefona, koja uz pristupačne cene i preuzete karakteristike flagship modela, korisnicima pruža još više.

Infinity U super amoled ekran, veličine 6.4 inča krasi ovaj novi model. Redizajniran, sada još pregledniji ekran prvi u A seriji sa urezom u obliku slova U, za selfi kameru. Prednja strana telefona zaštićena je Gorilla glass zaštitom 3.generacije, dok je zadnja strana telefona 3D , što omogućava izuzetno udoban hvat.

Imali smo priliku da vidimo ovaj model u sve 3 boje koje su trenutno dostupne na našem tržištu  – bela,crna i plava. Dual sim verzija je prisutna i na ovom Samsung modelu.

Galaxy A50 je prvi model srednje klase telefona, sa integrisanim čitačem otiska prsta na samom ekranu.  Ova karakteristika je do sada bila prisutna samo na flagship modelima.

U odnosu na prethodni model A7, pored veće memorije, ovaj najnoviji model ima i bateriju većeg kapaciteta – 4000mAh, kao i mogućnost brzog punjenja.

Takodje, u odnosu na prethodni model, kamera je unapredjena. Pored selfi kamere od 25MP, trostruka glavna kamera  poseduje glavni senzor od 25MP sa otvorom blende f/1.7, dubinskim senzorom od 5MP i ultraširokim objektivom od 8MP, za još bolje fotografije i još lakše deljenje.

Za mladje korisnike i sve one koji vole zabavu , tu su Avatari, razni stikeri , filteri i ostale AI zanimljivosti. Bixby pomoćnik nam je i kod ovog modela na usluzi.

Kada je zaštita telefona u pitanju, kao i kod ostalih Samsung uredjaja, uvek je na visokom nivou uz Knox zaštitu. I ovaj model nudi mogućnost korišćenja Bezbednog foldera, kao i dvostrukog mesindzera. Uredjaj radi na 8-jezgarnom procesoru Exynos 9610 , uz podršku Android 9.0 operativnog sistema.

I kao što je gospodin Koh ,predsednik Samsung kompanije rekao – ljudi menjaju način povezivanja, a njihovi pametni telefoni treba da drže korak sa tim promenama. Upravo iz ovog razloga kompanija Samsung se trudi da svaki svoj novi model prilagodi željama i potrebama svojih korisnika.