Samsung Galaxy Alpha – prepoznatljiv kvalitet u novom izdanju

Samsung Galaxy Alpha je novi model najveće južnokorejske kompanije koji se svrstava u sam vrh ponude smart telefona na svetskom tržištu. Proizvođač je napravio veliki iskorak po pitanju vizuelnog identiteta uređaja i time ga izdvojio od ostalih članova porodice Galaxy. Zahvaljujući  potpuno inovativnom dizajnu, ne liči ni na jednog svog prethodnika i predstavlja pravo osveženje za sve ljubitelje Android smart telefona.

Novinu predstavljaju elegantna metalna lajsna koja uokviruje uređaj i kućište obloženo polikarbonatom koji je mek i prijatan na dodir. Težina od svega 114g i debljina od 6,7mm čine ga izuzetno laganim i tankim. Super AMOLED kapacitivni ekran od optimalnih 4,7 inča ima oštru i jasnu sliku, dok su boje realne i živopisne, sa dubokim kontrastom.

Poput svog prethodnika i ovaj model ima skener otiska prsta koji omogućava zaštitu podataka, koji se na njemu čuvaju.

Koristi KitKat 4.4.4 verziju Android platforme i radi na Exynos 5 Octa 5430 chipset-u uz četvorojezgarne procesore od 1,8GHz i 1,3GHz. Koristi nano-SIM karticu, ima 2GB RAM-a, 32GB interne memorije i zamenljivu bateriju od 1860mAh.

Bezbrižno korišćenje ovog uređaja omogućava funkcija Ultra Power Saving Mode koja smanjuje potrošnju baterije, svodeći početni ekran na jednostavan crno-beli prikaz na kome se nalazi ograničen broj aplikacija, uz mogućnost primanja važnih poziva i poruka.

Samsung je za sve ljubitelje sporta i aktivnijeg načina života osmislio zanimljivu i korisnu S Health aplikaciju sa ugrađenim meračem pulsa, što omogućava lakše praćenje zdravstvenog stanja i nivoa fizičke aktivnosti putem merenja pulsa, broja koraka, unosa i broja utrošenih kalorija. Na zahtev možete dobiti i nutritivne informacije.

Primarna Ultra HD kamera od 12MP pravi snimke vrhunskog kvaliteta, pogodna je za 4K snimanje, ima ugrađenu digitalnu stabilizaciju slike, senzor za merenje pulsa i LED blic. Pomoću funkcije selektivni fokus sa lakoćom možete da fokusirate objekte koje želite i zamaglite one koji treba da ostanu u drugom planu, stvarajući tako osećaj dubine. Na raspolaganju su različiti režimi snimanja – dual camera, panorama, virtuelna tura, slikanje objekata u pokretu i drugi. Na prednjoj strani uređaja nalazi se sekundarna kamera od 2,1MP, senzor blizine i ambient light senzor.

Samsung Galaxy Alpha je još jedan pokazatelj i potvrda konstantnog kvaliteta i truda proizvođača da inovacijama zadovolji rastuće potrebe korisnika za visokim tehnološkim standardima. Opremljen visokokvalitetnim hardverom i unapređenim Android softverskim rešenjima, ovaj prestižni uređaj će osvojiti zaljubljenike u sofisticirane tehnološke proizvode.