SAMSUNG GALAXY NOTE9 – Moć i elegancija 

U današnje vreme , kada se svakodnevne obaveze sve više nagomilavaju, većina ljudi za rešavanje istih u potpunosti se oslanja na svoje pametne telefone.  Jedan od tih koji može da odgovori potrebama i zahtevima, čak i onih “najrazmaženijih” korisnika je upravo stigao na tržište. Najnoviji predstavnik Note serije,  koju su najverniji  Samsung fanovi oduvek vezivali za  sjajne performanse i najnovije inovacije ove kompanije , ovoga puta stiže sa potpuno drugacijom, unapredjenom  S olovkom  za povezivanje.

Na prvi pogled , dizajn ovog prelepog telefona podseca na predhodnike iz Samsungove flagship  serije – modele S9 i S9+. Vec prepoznatljiv elegantan izgled, savrsene kombinacije stakla Gorila Glass 5 zastite I posebno dijamantski obradjenog metala, pruza  jos vecu zastitu I izdrzljivost.

I uredjaj i S olovka imaju IP68 sertifikat zastite od vode. S olovka je pod zastitom čak i dok se nalazi van uredjaja.

Na ovom Super Amoled ekranu bez granica, korisnici mogu uzivati u opciji –Multi Window.  Uz ovu opciju podeljenog ekrana, dok koristimo Samsung beleške, mozemo bez problema surfovati Internetom. Direktno sa pocetnog ekrana,uz kreiranu App Pair precicu imate mogucnost pokretanja dve aplikacije istovremeno na ovako podeljenom ekranu.

Format ekrana 18.5:9 zadržan je iz S serije, dok je dijagonala od 6.4” najveća do sada u Note seriji. Kao i kod S serije Super Amoled ekran je upotpunjen vrhunskim zvukom uz stereo AKG zvucnike neverovatno jasnih zvukova, podrzanih Dolly Almos tehnologijom.

Besprekoran rad i snagu ovom moćnom telefonu omogucava 10nm 64-bitni procesor sa 8 jezgara, uz Android 8.1 Oreo operativni system. Sve to upotpunjeno je najboljim sistemom hladjenja  do sada.

Galaxy Note9 na tržište pametnih telefona stiže u tri boje – plava,ljubicasta i crna. Dok uz crnu i ljubičastu boju uredjaja idu S olovke u istoj boji, posebna kombinacija napravljena je za plavi uredjaj. Uz njega  stize žuta S olovka , što ovu kombinaciju zaista čini posebnom I neodoljivom.

6GB RAM memorije uz 128GB interne oduseviće i najzahtevnije korisnike.

Uz najvecu bateriju ikada, kapaciteta 4000mAh celodnevni rad je besprekoran.

U odnosu na prethodni model iz iste serije, najveća revolucija je napravljena kod S olovke. I dok je nekada koriscena samo za pisanje I crtanje, kod najnovijeg Note9 modela , uz ugradjeni blutut ona postaje moćni daljinski upravljač, koji ima visestruku namenu – od snimanja selfija,pokretanja I zaustavljanja video snimaka do menjanja slajdova prilikom prezentacija. Baterija  S olovke se vrlo jednostavno I lako puni. Dovoljno je samo da je ubacite u uredjaj i sačekate 40-ak sekundi .

Kada je o zabavi reč , novi Note9 nudi mogucnost opcije ”Poruke uzivo” sa potpuno 3 nova stila pisanja, uz mogucnost podešavanja i različitih pozadina. Na ovaj zabavan nacin poruke koje šaljemo imaju naš lični pečat. Tu je i “Light box” za crtanje preko bilo koje slike. Ukoliko S olovku koristimo kao daljinski upravljač, imamo mogucnost izbora koje funkcije zelimo  kontrolisati jednim,  a koje duplim klikom.

Uz najpametniju kameru, potpomognutu veštackom inteligencijom,svaka fotografija biće savrsena. Uz pomoc veštačke inteligencije kamera odredjuje elemente fotografije i automatski ih ubacuje u jednu od 20 scena, istovremeno prilagodjavajući podešavanja baš za tu izabranu fotografiju. Uz opciju prijavljivanja nedostatka prilikom fotografisanja, isticanja subjekta, fokusa uzivo sa bokeh efektom i dvostrukim otvorom blende za prilagodjavanje izvoru svetlosti, ova kamera ne greši. Svaka fotografija će biti savršena. Super speed dual pixel sensor kamere, sa čak 960 fps, kreira neverovatne slow motion video zapise.

Glavna kamera je dualna 12+12MP (super speed dual pixel F/1.5 I F/2.4) dok je prednja,tzv.selfi kamera 8MP (F/1.7)

Kada je o zaštiti reč i ovaj najnoviji predstavnik  Note serije kombinuje prepoznavanje lica i skener IRISA, a na raspolaganju su nam i već dobro poznate mogucnosti  korišćenja Dual messengera, Bixby  licnog asistenta, kao I bezbednog foldera.

Ovaj telefon krasi savršen spoj performansi ,snage i dizajna. Kompanija Samsung se pobrinula da uzivate podjednako kako u zabavi, tako i u radu  koristeci ovaj moćni telefon, a na vama jedino ostaje dilema koju od ove tri fenomenalne kombinacije boja izabrati.