Sedam razloga zbog kojih ćete poželeti Samsung Galaxy S5

Nova perjanica lidera na tržištu mobilnih smart telefona je uređaj koji je nametnuo visoke standarde kvaliteta. Konkurencija se i ovaj put našla pred velikim izazovom. Samsung Galaxy S5 je ˝novi standard˝ koji će odgovoriti zahtevima savremenog čoveka koji, pored atraktivnog dizajna, želi i funkcionalan uređaj.

Ukoliko pripadate skepticima koji sa rezervom prihvataju čuda nove tehnologije, navešćemo vam sedam razloga zbog kojih ćete, možda, promeniti svoje mišljenje i poželeti ovaj nesvakidašnji uređaj, koji nikoga nije ostavio ravnodušnim.

1. Dizajn

Prva karakteristika ovog luksuznog telefona je njegov autentičan, sofisticiran i minimalistički dizajn. Linije su oštrije u odnosu na njegove prethodnike, a oblik četvrtast. Kućište je obloženo atraktivnom perforiranom imitacijom kože u metalik nijansama. Dostupan je u četiri boje: crno-sivoj, sedefasto-beloj, električno-plavoj i bakarno-zlatnoj. Izbor neće biti lak!

2. Ekran

Ovaj uređaj koji poseduje najnoviju verziju Androida KitKat 4.4 i moćni procesor od 2,5GHz, može se pohvaliti velikim Full HD Super AMOLED kapacitivnim ekranom osetljivim na dodir, dijagonale 5,1 inča sa Gorilla Glass zaštitom treće generacije, koji se automatski prilagođava promenjenim svetlosnim uslovima. Sadržaj na ekranu možete sa uživanjem čitati, kako na direktnom suncu, tako i u uslovima slabe osvetljenosti. Boje i oštrina se automatski optimizuju, dok je slika jednostavno brilijantna.

3. Optornost na vodu, prašinu i pesak

Specifičnost koja odlikuje ovaj uređaj je otpornost na vodu (na dubini do jednog metra može da izdrži i do trideset minuta), prašinu i pesak. Zahvaljujući ovoj zaštiti, možete u potpunosti da se opustite i uživate u prirodi ili bavljenju omiljenim sportom.

4. Skener otiska prsta

Sledeća karakteristika je otključavanje telefona pomoću skenera otiska prsta koji čini vaš uređaj sigurnim i bezbednim. U memoriju može da stane osam otisaka, dok Private Mode i Personal Folder pružaju mogućnost čuvanja podataka kojima drugi korisnici uređaja nemaju pristup.

5. Ultra Power Saving Mode

Kada vam telefon signalizira da će se baterija uskoro isprazniti, možete da aktivirate Ultra Power Saving Mode koji smanjuje potrošnju baterije, svodeći početni ekran na jednostavan crno-beli prikaz na kome se nalazi ograničen broj aplikacija, uz isključenu Wi-Fi i Bluetooth konekciju i mogućnost primanja važnih poziva i poruka. Ovaj režim vam omogućava da bezbrižno koristite telefon i uvek budete dostupni.

6. Merač pulsa

Novinu u svetu mobilnih smart telefona predstavlja ugrađeni merač pulsa, u okviru S Health aplikacije. Pokrenite funkciju merenja pulsa, postavite prst na senzor smešten na zadnjoj strani uređaja i izmerite puls. Poput ličnog trenera, aplikacija meri, snima i prati informacije o nivou fizičke aktivnosti i količini utrošenih kalorija, podstičući vas da ostvarite ciljeve koje ste sami odredili, na zadovoljstvo ljubitelja sporta i aktivnog načina života.

7. Kamera

Vrhunac tehnološke inovacije i, za mnoge, odlučujući razlog za kupovinu modela Galaxy S5 je kamera koja nema konkurenciju među pametnim telefonima. Karakteristična je po najbržem autofokusu u svetu smart telefona, kome je potrebno svega 0,3 sekunde da izoštri sliku! Rezultat su neverovatno oštre i jasne fotografije objekta u pokretu koje mogu da konkurišu fotografijama snimljenim profesionalnom kamerom. Još jedna novina je i selektivni fokus koji izabrani motiv fokusira do najsitnijih detalja, dok pozadina ostaje zamagljena. Ne treba izostaviti ni HDR modus koji omogućava jasan i živopisan prikaz u različitim svetlosnim uslovima, kao ni brojne režime snimanja i mogućnosti podešavanja. Pustite mašti na volju i igrajte se.

Ovom premium proizvođaču moramo odati priznanje za inovaciju, jednostavnost i konstantan kvalitet. U prilog tome govori veliki broj zadovoljnih korisnika njegovih pametnih telefona, kao i onih koji su željno i nestrpljivo iščekivali Galaxy S5.

Ovaj impresivan model poslednje generacije je više od telefona. On je uređaj koji će vam, zahvaljujući širokoj paleti izvanrednih mogućnosti, pružiti jedno potpuno drugačije iskustvo, usklađeno sa potrebama savremenog načina života i rastućim zahtevima zaljubljenika u tehnološke inovacije.