Kako da vaš mobilni telefon postane Wi-Fi hotspot?

Dani kada smo tragali za javnim Wi-Fi hotspotovima kako bi se povezali na Internet su odavno za nama. Danas pametni telefoni imaju ugrađenu hotspot funkciju koja omogućava da podelite Internet sa drugim uređajima, kao što su laptop ili tablet, i da sa njih surfujete u bilo koje vreme ili radite u pokretu .

Za pristup Internetu moguće je koristiti mobilni telefon kao prenosivu Wi-Fi tačku. To omogućava povezivanje drugih uređaja (maksimalno 10) na njega putem Wi-Fi konekcije. Povezani uređaj će imati pristup Internetu putem vaše mreže za preuzimanje podataka.

Da biste pristupili ovoj funkciji, otvorite podešavanja telefona i u okviru opcije Veze kliknite na Još mreža, a onda Vezivanje i prenosiva pristupna tačka, pa Prenosiva Wi-Fi pristupna tačka.

Sledeći korak je podešavanje Wi-Fi hotspot opcije i izmena SSID ( ime) i lozinke.

Odaberite opciju Konfiguriši a potom u polje SSID mreže po želji napišite naziv vaše konekcije i unesite šifru. Vratite na prethodni korak i uključite Wi-fi Hotspot. Nakon ovog koraka možete se uspešno povezati sa drugog uređaja na Internet ili će vaš telefon omogućiti drugim uređajima da se prikače na njegovu mrežu, ako znaju šifru.

Savremeni način življenja i poslovanja podrazumeva da uz sebe uvek imamo mobilne uređaje i da , kada god je neophodno, budemo Online. U situacijama kada treba da radimo za računarom a nismo u WiFi zoni, najednostavnije je da preusmerimo Internet sa svog mobilnog telefona na računar. Treba imati na umu da to preusmeravanje može povećati prenos podataka, pa savetujemo da se opredelite za MegaNet paket ili za neki od naših MixNet paketa koji omogućavaju neograničen Internet.