Sony Xperia Z2 – Nova perjanica Sony Xperia porodice

apanska kompanija Sony se više puta dokazala kao vodeća na tržištu visoko funkcionalnih multimedijalnih proizvoda. Prepoznavajući potrebe, želje i očekivanja savremenih korisnika i ljubitelja smart tehnologije, i ovaj put je ponudila high-end proizvod vrhunskih performansi.

Sony Xperia Z2 je izrađen od visokokvalitetnih materijala. Krase ga aluminijumska lajsna i reflektujuće staklene površine. Sa ovim uređajem otpornim na prašinu i vodu možete da snimate fotografije i video klipove  pod vodom na dubini do jednog i po metra u trajanju do 30 minuta.

Impresivan Full-HD-TRILUMINOS ekran od 5,2 inča baziran na X-Reality for mobile tehnologiji pruža neponovljivo iskustvo u praćenju mulitimedijalnog sadržaja. Uz poboljšanu gradaciju i dubinu boja, slika je briljantna, jasna i izuzetno oštra nezavisno od ugla posmatranja ekrana. Autentične i ubedljivo najintenzivnije boje u svetu smart telefona i tableta odlikuju najnoviju LIVE-Color-LED tehnologiju koju poseduju isključivo uređaji marke Sony.

Telefon podržava mikro SIM karticu, radi na 2G, 3G i 4G mreži i povezuje se na Wi-Fi. Xperia Z2 ima 3GB RAM-a i 16GB fleš memorije uz mogućnost proširenja do 128GB putem SD memorijske kartice.

Podržava novu Android 4.4 KitKat platformu, dok je softver optimizovan za izuzetno brz i moćan asinhroni Qaulcomm Snapdragon procesor 801 od 2,3GHz, čije svako jezgro funkcioniše zasebno. Na taj način, troši se samo neophodna količina energije. Zahvaljujući aktuelnom grafičkom procesoru i grafika je značajno poboljšana.

Za Sony Xperia modele karakterističan je STAMINA-Mode koji produžava životni vek baterije prepoznavajući kada je ekran ugašen, tj. kada se nalazi na Stand-By režimu.

Sony audio tehnologija je uvela unapređenja stvarajući 3D akustični zvuk i ugrađujući digitalni sistem za minimiziranje buke. Zagarantovan je prirodan, čist i jasan zvuk, dok automatsko podešavanje kvaliteta zvuka i Dual-Stereo zvučnici omogućavaju da u potpunosti uživate u muzici koju najviše volite.

Xperia Z2 može da se pohvali primarnom kamerom od 20,7MP i sekundarnom od 2,2MP. Glavna kamera predstavlja jedinstvenu kombinaciju G-objektiva, inteligentnog procesora BIONZ for Mobile i 4K video zapisa. Tehnologija kamere pruža vam mogućnost da snimite čiste i jasne fotografije i do najsitnijih detalja, čak i u lošim svetlosnim uslovima. Brzi autofokus i detektor pokreta omogućavaju vam da snimite oštre slike scena u pokretu. Ovaj model može da se pohvali novom, ultra visokom 4K rezolucijom koja obezbeđuje više oštrine i autentičnosti u prikazu detalja video zapisa u poređenju sa Full-HD kvalitetom.

Ovo nije jednostavan funkcionalan uređaj za svakodnevnu upotrebu, već sofisticirani proizvod koji ispunjava najviša očekivanja onih koji preferiraju visoku tehnologiju. Besprekorna slika i savršen zvuk predstavljaju domaći zadatak proizvođačima pametnih telefona. Vizuelni efekat baziran na jednostavnosti i visokoj eleganciji diferencira ovaj telefon od konkurencije i svrstava ga u  proizvode premium klase, što ga čini najsjajnijom perjanicom koja je ikada krasila njegovog proizvođača.

˝Luksuz je poklanjanje pažnje detaljima, originalnosti, ekskluzivnosti i, iznad svega, kvalitetu.˝- Angelo Bonati