Šta bi trebalo da znate o iPhone modelima poslednje generacije

Ponuda kompanije Telekom Srbija obogaćena je iPhone modelima poslednje generacije. Ljubitelji Apple uređaja moći će da izaberu jedan od ovih prestižnih modela koje u svetu  mobilnih telefona smatraju najkvalitetnijim i najpouzdanijim.

iPhone 6 je najatraktivniji model kompanije Apple do sada, a stručnjaci predviđaju da će osvojiti titulu najboljeg smart telefona na tržištu. Ovo nije revolucionaran uređaj – njegov proizvođač je samo pružio korisnicima ono što oni žele.

iPhone6-700x374

Apple je poznat po eleganciji i perfekcionizmu u dizajnu. Najnoviji iPhone je izuzetno  tanak – 6,9mm, a kućište od visokokvalitetnog aluminijuma i fino zaobljene ivice, koje predstavljaju novinu, čine ga izuzetno elegantnim i prefinjenim.

IPS LCD retina HD ekran od 4,7 inča je vrhunskog kvaliteta. To je najtanji i najnapredniji ekran koji je Apple do sada osmislio – ima dobru čitljivost na suncu, veći ugao vidljivosti, oštru sliku, bolji kontrast, a boje su verne i živopisne. Veći ekran u odnosu na prethodnike pruža veću preglednost prilikom čitanja, pretraživanja, igranja igrica i gledanja filmova.

Novi A8 čip sa 64-bitnim procesorom je primetno brži i energetski efikasniji od prošlogodišnjeg. M8 koprocesor za obradu pokreta je, takođe, unapređen u odnosu na prethodne modele, dok je iOS 8  optimizovan za veliki ekran i smatra se najnaprednijim mobilnim operativnim sistemom.

Kao i njegov prethodnik 5S, iPhone 6 ima identifikaciju na otisak prsta – Touch ID, koja omogućava zaštitu podataka koji se na njemu čuvaju. Raspolaže sa memorijom od 1GB RAM-a i 16GB, 64GB, odnosno 128GB interne memorije, u zavisnosti od modela.

iSight kamera je uvek bila jedna od najjačih strana iPhone uređaja. Zadnja kamera ima 8MP, Dual LED blic, novi autofokus sa Fokus Pixels tehnologijom, unapređenu detekciju lica i kontrolu ekspozicije. Automatska stabilizacija slike omogućava snimanje oštrih i jasnih fotografija, čak i kada ste u pokretu. Prednja Face Time HD kamera od 1,2MP ima unapređenu detekciju lica i hvata više svetlosti u odnosu na prethodni model.

Nova Health aplikacija obuhvata više funkcija integrisanih u HealthKit i pruža informacije o vašem zdravstvenom stanju i nivou fizičke aktivnosti, mereći i prateći važne zdravstvene parametre.

iPhone 6 Plus je gotovo identična verzija modela iPhone 6 u svim aspektima. Razlikuje se po svojoj debljini od 7,1mm i dijagonali ekrana od 5,5 inča, što je, zapravo, karakteristika fableta. Za sve ljubitelje multimedijalnih sadržaja – filmova, igrica, elektronskih knjiga, ovaj telefon je pravi izbor.

iPhone6-620x411-2

Karakteristična za ovaj model je i kamera koja, za razliku od šestice, ima ugrađenu optičku stabilizaciju slike. Zahvaljujući ovoj funkciji, snimanje u pokretu je dovedeno skoro do savršenstva. Bez obzira na to što se šetate, pomerate ili to čini objekat koji snimate, dobićete jasne i oštre snimke.

Ukoliko želite veći uređaj i volite veliki ekran, iPhone 6 Plus je pravi izbor za vas. Inače, možete da se opredelite za iPhone 6, jer on predstavlja manju verziju istog uređaja i nudi iste performanse u gotovo svakom pogledu.

Prošlogodišnji modeli iPhone 5c i iPhone 5s zadovoljiće potrebe zahtevnih korisnika i ljubitelja sofisticiranih iPhone uređaja.

iPhone 5c krasi jednostavan, prepoznatljiv dizajn kompanije Apple, osvežen paletom veselih boja za kućište koje je izrađeno od polikarbonata. IPS LCD retina HD ekran dijagonale 4 inča ima jasnu i oštru sliku, živopisne boje i dobar kontrast. Uređaj je opremljen A6 čipom i Dual-core procesorom od 1,3GHz, a koristi iOS 8.

Raspolaže sa memorijom od 1GB RAM-a i 8GB, 16GB, odnosno 32GB interne memorije, u zavisnosti od modela.

iSight zadnja kamera od 8MP ima LED blic, autofokus, HD režim, detekciju lica, kontrolu ekspozicije i druge funkcije, dok prednja Face Time HD kamera od 1,2MP ima detekciju lica i kontrolu ekspozicije.

iPhone 5s je sličan modelu 5c, s tim što su određeni aspekti poboljšani. Kućište je izrađeno od visokokvalitetnog aluminijuma, svedeno je i veoma elegantno.

Poseduje unapređen čip A7, brži i energetski efikasniji 64-bitni procesor i M7 koprocesor za obradu pokreta. Ovo je i prvi iPhone u koji je ugrađena identifikacija na otisak prsta – Touch ID.

Kamera je, takođe, unapređena. Zadnja kamera poseduje Dual LED blic, autofokus, automatsku stabilizaciju slike, automatsku HDR opciju za fotografije, Slow-motion video i Burst Mode. Prednja kamera od 1,2MP ima Auto HDR za fotografije i Burst Mode, za razliku od modela 5c.

Apple je sa svojim uređajima poslednje generacije napravio veliki iskorak na tržištu koje obiluje sličnim primercima visoke tehnologije. Ono što iPhone izdvaja od konkurencije jeste njegov operativni sistem koji obezbeđuje brz i fluidan rad, čak i prilikom izvršavanja najsloženijih zadataka. Potvrdu kvaliteta ovog prestižnog i sofisticiranog uređaja predstavlja sve veći broj njegovih korisnika i poklonika.

Našu ponudu iPhone telefona možete pogledati na sajtu .