Testiranje telefona: Sony Xperia Z Ultra

Sony Xperia Z Ultra je smart telefon prepoznatljivog Sony dizajna. Izuzetno je tanak i lagan i odlikuju ga besprekorno sjajne refleksne površine. Krasi ga veliki Full HD Triluminos ekran dijagonale 6,4 inča baziran na X – Reality for mobile tehnologiji koja je zaslužna za izrazito jasnu i oštru sliku na kojoj je svaki detalj veoma realan i živopisan.

Otporan je na vodu i prašinu, a u njegovoj izradi korišćeni su vrhunski materijali, kao što je izdržljivo kaljeno staklo za ekran i aluminijum za dugme Power. Poseduje Android 4.2 Jelly Bean operativni sistem i Quad-Core Snapdragon procesor od 2,2 GHz.

Telefon se povezuje na Wi-Fi i radi na 2G, 3G i 4G mreži. Ekran ima odličan odziv, tako da beleške možete pisati običnom ili metalnom olovkom i to preko zaključanog ekrana ili prilikom telefonskog razgovora.Pomoću funkcije za prepoznavanja rukopisa vaše beleške mogu biti optički skenirane i konvertovane u tekst.

Sony press room

Multitasking aplikacije povećavaju vašu produktivnost, tako da ne morate da gubite vreme prelazeći sa jednog prozora na drugi.

Glavna kamera ima 8 megapiksela, autofokus i 16 puta digitalni zum, a HD režim snimanja omogućava snimanje optimizovanih fotografija kojima svetlo u pozadini ne predstavlja nikakvu smetnju. Opcija Superior Auto omogućava optimalno podešeno snimanje kombinujući modus prepoznavanja scena sa visokokvalitetnom tehnologijom za obradu slike.

Ovaj model može da se pohvali One-touch funkcijama koje se baziraju na NFC – beskontaktnoj komunikaciji. One-touch backup pruža vam mogućnost da na jednom mestu čuvate snimke napravljene vašim mobilnim telefonom, laptopom ili kamerom. One-touch mirroring omogućava da fotografije sa telefona gledate na ekranu vašeg televizora. Pomoću One-touch listening opcije možete da slušate muziku preko Bluetooth zvučnika ili bežičnih slušalica, dok One-touch sharing omogućava da delite slike, muziku i druge sadržaje između dva telefona ili između telefona i laptopa baziranog na NFC tehnologiji.

Sony Xperia Z Ultra je telefon koji garantuje visoke performanse, odličnu zabavu i jedinstveno iskustvo u svetu smart uređaja.