Top 10 aktuelnih video-igara

Ova godina ostaće upamćena među gejmerima po nizu fantastičnih igara od kojih su neke zasluženo obeležile 2020. Neke od njih su potpuno nove video igre, ali je veliki broj sjajnih naslova, zapravo, rimejk poznatih hitova iz dvehiljaditih, pa čak i devedesetih godina. Izdavači su, svakako, iskoristili priliku što je većina ljudi kod kuće usled pandemije Covid19, pa su odlučili da sa većim brojem naslova svima vreme učine znatno zabavnijim.

Za vas smo pripremili top 10 trenutno aktuelnih video-igara koje gejmeri ne mogu da prestanu da igraju u 2020. Na listi su zastupljene različite platforme, uključujući i PC i konzole, a vama ostavljamo da odaberete kojoj ćete se prikloniti.

Brawl Stars

Dostupna na: Android i iOS

Kada je Supercell najavio novu igru 2017. godine, mnogi fanovi mobilnih video-igara su željno iščekivali njihov novitet, jer ih je prethodno Clash Royale oduševio. Tako je u naše živote ušao Brawl Stars.

U ovoj akcionoj mobilnoj video-igri, za više igrača, birate svog “brolera” tj. heroja, sa kojim idete u razne misije. Pri svakoj borbi vaš broler razvija jedinstvenu moć, npr. može se izlečiti sam od sebe. Takođe, možete praviti klanove i zajedničkim snagama se boriti protiv drugih igrača.

Doživite Brawl Stars na pravi način i vidite dokle možete dogurati sa vašim brolerom!

Final Fantasy VII Remake

Dostupna na: PlayStation 4, PC, Nintendo Switch

Ova godina je donela rimejk koji su svi nestrpljivo očekivali — Final Fantasy VII Remake. Originalni Final Fantasy VII se pojavio pre 23 godine, a sada ga nove generacije gejmera mogu igrati na PlayStation 4, ali i na PC-u i Nintendo Switch-u.

Priča koja pokreće Final Fantasy je naširoko poznata. Post-industrijski svet fantazije je pod kontrolom mračne korumpirane korporacije, a jedna osoba želi da stane na put tome. Ta osoba je protagonista Cloud Strife, plaćenik koji se pridružuje grupi AVALANCHE kako bi se zajedničkim snagama izborili za slobodu.

Odmah pri objavljivanju video-igra je dobila dobre ocene, a kritičari su posebno hvalili grafiku i činjenicu da se priča nadovezuje na onu iz 1997. godine, te da nije baš samo rimejk. U potpunosti je promenjen i sistem igranja i mehanika borbe, što je takođe oduševilo igrače.

The Last of Us Part II

Dostupna na: PlayStation 4

Izdavači su ove godine bili vredni, te smo dobili i dugo očekivani nastavak u The Last of Us franšizi. Događaji u drugom delu se dešavaju pet godina nakon onih u prvom delu The Last of Us, a glavni protagonista igre je i dalje snažna Eli koju ništa ne može da pokoleba da dođe do svog cilja.

Eli i Džoel su se skrasili u gradiću Džekson i žive naizgled normalnim životom. Međutim, njihova idila se prekida kada nasilni događaj primora Eli da krene na opasno putovanje u potrazi za osvetom. Igra trenutno grabi ka tituli najigranije i najbolje ocenjene u 2020. godini, a vi proverite zbog čega!

Dreams

Dostupna na: PlayStation 4, PlayStation 5

Ukoliko ste ljubitelji serijala Little Big Planet, onda imamo nešto baš za vas. Upoznajte Dreams — igru u kojoj je sve moguće, uključujući i pravljenje sopstvenih igara! Radost stvaranja je dignuta na viši nivo.

Dreams je univerzum koji se konstantno širi. Taj šarenoliki univerzum je dom brojnim igrama koje su kreirali gejmeri širom sveta. A svaki novi igrač može da nauči kako da napravi svoju igru i unese nešto novo u ovaj svet. Dreams daje gejmerima prostora da pokažu svoju kreativnost i zabave se. Predlažemo da i vi iskoristite ovu šansu!

Dreams je idealna igra za sve koji tek ulaze u svet video igara, nisu iskusni u igranju ili prosto imaju malu decu kojoj žele da priušte opušteno i zabavno igranje.

Ghost of Tsushima

Dostupna na: PlayStation 4

Sledi još jedna video-igra koja je trenutno veoma omiljena. To je Ghost of Tsushima, a za njenog developera, Sucker Punch Productions, verovatno ste čuli zbog serijala Infamous.

Radnja Ghost of Tsushima je smeštena u period feudalnog Japana, a glavni junak je ratnik sa dalekog Istoka, koji će učiniti sve što treba kako bi zaštitio svoje ostrvo od napada Mongola. Nakon prvog talasa napada, ovaj samuraj je poslednji preživeli član svog klana, a opustošeno ostrvo u njemu budi želju za osvetom. Kritičari posebno hvale sistem borbe, fluidne animacije i pokrete, sjajnu priču i jednostavno nezamenljiv osećaj koji vas stavlja direktno u telo samuraja koji se bori za svoju slobodu.

Fortnite

Dostupna na: PC, Nintendo Switch, PlayStation 4

Na redu je igra koju nije potrebno puno predstavljati, jer Fortnite groznica trese ceo svet već pune tri godine.

Fortnite je onlajn video-igra za maksimalno 100 igrača u kojoj je pobednik onaj koji ostane poslednji živ. U svakoj partiji saigrači iskaču iz letelice i imaju mogućnost da slete na bilo koji deo mape. Dok su na zemlji imaju jedan cilj — da nađu oružje i eliminišu ostale igrače. Sve to zvuči jednostavno u teoriji, ali se u praksi stvari komplikuju građenjem građevina i zaštitnih barijera, odabirom najboljeg oružja, udruživanjem sa protivnicima i saigračima.

Ako ste gejmer, verovatno znate da je super brzi optički internet najbolje rešenje za igru poput Fortnite.

F1 2020

Dostupna na: PC, PlayStation 4

Da li ste ikada maštali da postanete šampion Formule 1? Vaš san se može ostvariti u najnovijoj igri Codemasters-a — F1 2020!

Dvanaesti nastavak serijala Formula 1, F1 2020 vam nudi puno prilika i uzbudljivih trenutaka da pokažete da ste baš vi bolji čak i od Luisa Hamiltona. I ne samo to, možete se oprobati i kao vlasnik, odnosno menadžer ekipe. Možete da gradite svoj tim, izaberete sponzora i vozače sa kojima ćete pokušati da se popnete na pobedničko postolje. Najnoviji deo u ovoj franšizi, takođe, donosi sve zvanične timove, vozače, kao i 22 staze. Zato – šta čekate? Pozovite prijatelje i saznajte ko će uzeti Grand Prix!

Moving Out

Dostupna na: PC, Nintendo Switch, PlayStation 4

Želite da napravite pauzu od komplikovanih multiplejer video-igara? Onda je sledeća igra kao stvorena za vas! Moving Out je baš jedna od onih video-igara koju upalite kada želite da se opustite.

U centru zbivanja igre Moving Out je radnik čiji je zadatak da pomogne mušterijama pri selidbi. Na njemu je da iznese nameštaj i postara se da sve prođe u najboljem redu. Međutim, nije lako raditi selidbe u Moving Out-u. Kako bi se zadatak rešio, radnik mora da smisli pametna rešenja koja će mu pomoći da iznese nameštaj iz kuće i unese ga u kamion.

Moving Out svakako preporučujemo roditeljima sa mlađom decom, jer igra podstiče razmišljanje i veoma je zabavna.

Animal Crossing: New Horizons

Dostupna na: Nintendo Switch

Sledeća video-igra je dostupna na Nintendo Switch-u i toplo je preporučujemo, ako želite da se opustite i zaboravite na sve obaveze, posao, školu… makar na trenutak. Čak i na prvi pogled se vidi da je Animal Crossing: New Horizons stvorena kao sklonište od stresa.

Animal Crossing poziva igrače da se presele na pusto ostrvo i sagrade sopstveni raj na zemlji. To ostrvo je puno prirodnih resursa koji čine život lakšim. Pomoću njih se mogu napraviti različiti alati koji će poboljšati uslove na ostrvu. Igrači mogu da kampuju, love, ali ujedno i da izvršavaju sporadične zadatke i nađu unutrašnji mir na ovom pustom ostrvu.

SpongeBob SquarePants: Battle for Bikini Bottom – Rehydrated

Dostupna na: PC, Nintendo Switch, PlayStation 4

“Jeste li spremni, deco”? Dolazi vam rimejk popularne igre iz 2003. Ma koliko godina imali, Sunđer Bob je verovatno u jednom trenutku bio neizostavni deo vašeg života. A sada se ovaj obožavani lik vraća na velika vrata i to kroz rimejk SpongeBob SquarePants: Battle for Bikini Bottom.

Ova igra pruža obožavaocima originala još više sadržaja i uzbudljivih avantura. Možete igrati kao Sunđer Bob, Patrik ili Sendi i pokazati Planktonu da ne treba da se “kači” sa vama. Imaćete priliku da spasite Koralovo od robota i drugih pretnji, ali i da se zabavite, uz sjajan humor po kojem je ovaj crtani poznat. Vratite se u detinjstvo ili pokažite svojoj deci uz koji crtani ste provodili sate ispred ekrana.

I za kraj, ako se ljubitelj gejminga i elektronskih sportova ili ste od onih koji žele da se upoznaju sa ovom zabavnom industrijom, kanal Arena Esport će za vas biti prava poslastica. Pored svetskih događaja, uživaćete i u mnoštvu regionalnih esport turnira i liga. Kanal je dostupan svim mts TV korisnicima, na pozicijama 154 i 306 i na poziciji 735 u HD rezoluciji.