Yotaphone 2 – spravica sa dva lica

Tržište pametnih telefona obogaćeno je za još jedan model ruske kompanije Yota – Yotaphone 2.  Radi se o uređaju koji je jedinstven u svojoj funkcionalnosti i praktičnosti i predstavlja pravo osveženje u moru modela koji liče jedan na drugi, takmičeći se koji će imati veći ekran, bolju kameru, novu aplikaciju ili neki neznatno unapređeni gadget.

YOTA_IMG_5548_unutrashnja

Yota je napravila veliki iskorak izbacivši uređaj sa značajnom tehnološkom inovacijom koju predstavljaju dva ekrana osetljiva na dodir – glavni AMOLED ekran, dijagonale 5 inča, sa zaštitom Corning Gorilla Glas 3 i sekundarni E-Ink ekran od 4,7 inča, smešten na poleđini.

Zadnji ekran ili tzv. ˝always-on screen˝ je konstantno upaljen i prikazuje sliku u sivim tonovima, poput e-book reader-a. Sadržaj prednjeg ekrana može da se prebaci na zadnji, na kome bez problema mogu da se obavljaju sve radnje. Pomoću aplikacije YotaHub možete da podesite widget-e i pozadinski prikaz na sekundarnom displeju, na kome možete da čitate i pišete e-mail-ove, igrate igrice i još mnogo toga. Integrisani e-book reader omogućava čitalačkoj publici preuzimanje i pristup omiljenom štivu, u svakom trenutku i na svakom mestu.  Zaključak je da sve možete da obavite preko sekundarnog ekrana i ne morate da palite glavni ekran, što znatno štedi bateriju.

Uređaj pokreće četvorojezgarni Quallcom Snapdragon 801 procesor od 2,2GHz, uz podršku Android platforme 4.4 KitKat. Koristi Nano-SIM, poseduje izdržljivu bateriju od 2500mAh, podržava 4G mrežu i raspolaže sa 2GB RAM-a i 32GB interne memorije, koju nije moguće proširiti.

Glavna kamera od 8MP, sa autofokusom i LED blicem, snima u HD režimu. Fotografije su čiste i jasne i u uslovima slabijeg osvetljenja, a video klipovi se snimaju u FullHD rezoluciji. Prednja kamera ima rezoluciju od 2,1MP i, takođe, snima klipove u FullHD-u.

Yotaphone 2 je autentičan telefon koji kod onih, koji ga prvi put uzmu u ruke, izaziva nevericu, potom čuđenje i, naposletku, oduševljenje. Pored standardno dobrih performansi, njegove glavne karakteristike su praktičnost i višenamenski pristup. Bez obzira na jaku konkurenciju, ovaj telefon je za svaku preporuku, budući da može da odgovori potrebama i očekivanjima i najzahtevnijih korisnika.