Zabava za sve – Trackmania 2020 i Fall Guys

Nekada su najjednostavniji koncepti zapravo oni koji najbolje prolaze. Zato vam predstavljamo dve izuzetno zanimljive video igre. Nisu zahtevne, rade na većini sistema a jedna je čak i potpuno besplatna.

Trackmania 2020 – osvaja jednostavnošću

Jednostavni koncepti

Da jednostavni koncepti uvek prolaze najbolje uverila se ekipa Nadeo koja je još pre skoro 20 godina izdala prvu Trackmania igru. Kompletan bum Trackmania je doživela izlaskom Trackmania Nations 2007 godine, potpuno besplatne igre u kojoj svi igrači brane boje zemlje iz koje dolaze.

Razlog neverovatnog uspeha igre Trackmania, pored toga što je igra besplatna, leži i u njenoj svedenosti. Naime, staze su dizajnerski pojednostavljene, nemaju previše detalja koji skreću pažnju i sve što treba da radite je da se fokusirate na vožnju. Kada kažemo “dizajnerski pojednostavljene” ne mislimo i na jednostavnost prilikom vožnje – iako staze počinju lagano i izuzetno su jednostavne, vrlo brzo postaju izuzetno kompleksne. Sa druge strane, svakako ćete uspeti da ih završite, samo je pitanje za koji vremenski period. E upravo to vas tera da budete bolji – dokle god je neko ispred vas za samo delić sekunde, to će vam biti motiv da probate još jednom da biste ga prestigli. I još jednom, i još jednom.

Fer plej

Druga velika prednost Trackmania -e koja joj donosi na popularnosti je to što svaki igrač vozi “za sebe” iako ste svi zajedno na stazi. Bolidi prolaze jedni kroz druge tako da se umeće ocenjuje samo na osnovu toga koliko dobro vozite, “sečete” krivine ili nalazite alternativne rute, a ne i da li umete da se “zakucate” u drugo vozilo i tako ga izbacite sa staze.

Verzija 2020

Varijanta igre za 2020. godinu izašla je u julu, iako je trebalo da se pojavi u maju. Lansiranje je pomereno zbog Covid19 situacije, ali je to pomoglo programerima da dodatno “doteraju” igru i ubace još novina. Pored staza, borbi sa saigračima iz iste ili drugih zemalja, vredan dodatak je i mogućnost da sami stvarate svoje staze, i ne samo to – već i kompletna takmičenja i kupove sa više staza i više zadataka. Tako ne samo da možete učestvovati u vožnjama i turnirima, već ih možete i kreirati!

Fall Guys – vesele boje i simpatični likovi

Za one malo starije “igre bez granica” a za one malo mlađe “Takešijev zamak” – tako bi se najlakše opisala igra “Fall Guys”. Simpatična igra, veselih boja sa još simpatičnijim likovima postavlja 60 igrača na staze sa brojnim preprekama. Iz runde u rundu ostaje manje igrača tako da na kraju samo jedan može biti pobednik.

I ova igra ima jednostavan koncept i sve što možete da uradite je da trčite, skačete i bacate se po stazama. Ukoliko ste dovoljno spretni u tome, pritom izbegavate prepreke ali uspevate i da prestignete protivnike, uspeh je zagarantovan.

Izdavači igre potrudili su se da u nju ubace pregršt staza i zanimljivih prepreka tako da partije nikada nisu dosadne, a činjenica da igrate protiv 59 drugih igrača širom sveta doprinose dodatnom elementu zabave. Naravno, uz odličan optički internet sigurno je da nikada nećete imati problem sa internet konekcijom.

Unapredite svoje reflekse i zabavite se

Ne samo da će vas bilo koja od ovih igara silno zabaviti, već će verovatno pomoći i da razvijete svoje reflekse. Idealna kombinacija za tople dane koji i dalje traju.

Trackmania igru možete preuzeti sa EPIC Game Store a Fallguys putem Steam prodavnice.