Plaćanje putem QR koda – brzo i lako

Plaćanja putem šablona u internet aplikacijama banaka se činilo kao najlakša metoda putem koje je bilo moguće izvršiti plaćanja usluga. Ali i tada je bilo grešaka u plaćanjima koje smo kasno primećivali i zbog kojih smo se nervirali, kao, na primer, uneti iznos nije numerički ili poziv na broj, koji se menja svakog meseca, nije ispravan.

Međutim, ispostavilo se da postoji lakša i brža mogućnost, a to je plaćanje putem QR koda, koje danas većina banaka u Srbiji omogućava. Putem QR koda možete plaćati račune telekomunikacionih i većine komunalnih usluga.

Ono što ovaj proces izdvaja jeste tačnost i bezbednost podataka, kao i to da uopšte ne morate ići na šalter, čekati u redovima i tako trošiti dragoceno vreme, niti razmišljati o radnom vremenu ekspoziture jureći s posla – već je, u bilo kom trenutku, dovoljno je da putem opcije IPS Skeniraj, na mobilnoj aplikaciji banke na vašem telefonu, skenirate vaš eRačun ili račun u papiru i račun će biti uspešno plaćen.

Naime, skeniranjem QR koda na vašem eRačunu ili na štampanoj verziji računa, vaša mbanking aplikacija je preuzela sve potrebne informacije (podatke o izvršiocu usluge, iznos, opis plaćanja, tekući račun primaoca i poziv na broj).

Ostaje samo da vašim PIN kodom potvrdite ispravnost transakcije, i time je plaćanje izvršeno. Ono što ovo plaćanje čini dodatno zanimljivim jeste što je apsolutno bezbedno i bez provizije.

Koliko često koristite ovaj, u stvari, veoma jednostavan, brz i pouzdan vid plaćanja?