Kako su “72 sata” promenila istoriju televizije?

Moje odrastanje obeležilo je, između ostalog, razbuđivanje uz jutarnji program, koji je iznedrio vrhunske novinare, reportere i urednike i traje duže od trideset godina. Subotom je cela porodica ustajala rano kako se slučajno ne bi dogodilo da propustimo emisiju u kojoj je učestvovao čuveni Bane Vukašinović, doajen domaćeg novinarstva. On je, na sebi svojstven način, umeo da nas sve okupi oko TV ekrana i neverovatno dugo drži našu pažnju.

S obzirom na to da mi je odrastanje donelo nove aspekte i stil života, bilo je nužno i da promenim navike. Sve manje je bilo vremena za pomno praćenje jutarnjeg programa, sve više sam ga konzumirao letimično, s nogu, i to zbog servisnih informacija značajnih za svakodnevno funkcionisanje – snalaženje u saobraćaju, usklađivanje sa vremenskim uslovima i sl…I tako je tradicionalan način gledanja jutarnjeg programa, nažalost, za mene postao davna prošlost.

Verujem da nisam usamljen slučaj i da ste i vi propuštali svoje omiljene TV formate, jer ste svoju omiljenu emisiju mogli da pratite samo u vreme redovnog emitovanja ili eventualno u repriznom terminu. A razlozi za to svima su nam dobro poznati, brojene obaveze i hronični nedostatak slobodnog vremena.

Sa prelaskom sa analognog na digitalni signal završila se jedna televizijska epoha, unapređen je kvalitet slike i tona, kao i način na koji konzumiramo TV sadržaj. Verujem da Džon Logi Berd, pronalazač koji je 1926. godine prvi demonstirao televiziju, nije mogao ni da pretpostavi do kojih će se razmera ova tehnologija razviti u budućnosti. Svedoci smo vremena u kome je razvoj televizije dostigao neslućene razmere i, naravno, sve je to značajno uticalo na to da se prvobitne navike gledanja televizijskog programa u velikoj meri promene.

Prednost koju je, između ostalog, donela digitalna televizija je napredna funkcionalnost koja omogućava premotavanje sadržaja. Tako je danas moguće gledati emisiju koja je emitovana u prethodna 72  sata, a koju smo iz nekog razloga propustili ili želimo da je ponovo gledamo.

Kada sam primetio da imam mogućnost aktivacije usluge “72 sata unazad”, kao da sam se ponovo vratio u doba odrastanja. Iako je bilo veče, premotao sam TV sadržaj koji sam propustio  prethodnog dana i na miru sve pogledao. Naravno, pogađate, odabrao sam omiljeni jutarnji program 🙂

Uverite se u kvalitet televizije koja vam donosi sve ono što očekujete od moderne televizije –  vrhunski kvalitet i atraktivnu TV ponudu. Ukoliko se uključite u promotivnom periodu i postanete mts TV korisnik, tokom perioda od 6 meseci moći ćete besplatno da gledate digitalnu televiziju kao i da isprobate dodatnu uslugu 72 sata unazad.

Meni je ova usluga promenila način na koji gledam TV, da li je i vama? Podelite sa mnom vaša iskustva i očekujem vas u komentarima ispod teksta.